Αθλητισμός και ψυχαγωγία

Πεζοπορία στον Κίσσαβο για φοιτητές Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 20:54

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατάφερε να ολοκληρώσει και φέτος με μεγάλη επιτυχία για 10η συνεχόμενη χρονιά τη φοιτητική εβδομάδα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλάμβανε και εκπαιδευτική - ψυχαγωγική εκδρομή στο Φαράγγι της Καλυψώς στον Κίσσαβο, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές του Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ήταν, σίγουρα, ο καλύτερος τρόπος για τη λήξη της χρονιάς, καθώς τα μαθήματα του ΤΕΙ έλαβαν τέλος.
Η διαδρομή ξεκίνησε με κέφι και η πρώτη στάση έγινε στον οικισμό της Καρίτσας που ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Αγιάς και έχει υψόμετρο 300μ. Οι φοιτητές διέσχισαν ένα τμήμα του χωριού και λίγα λεπτά αργότερα συνάντησαν έναν χωματόδρομο ο οποίος αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης. Άρχισαν την πεζοπορία τους στον χωματόδρομο που διήρκεσε μία ώρα σχεδόν και η διαδρομή άξιζε σίγουρα τον κόπο. Παρά τον καυτό ήλιο, η θέα σε κέρδιζε, καθώς σε όλη τη διαδρομή οι φοιτητές μπορούσαν να θαυμάζουν την πλούσια βλάστηση και στα αριστερά τους το Αιγαίο πέλαγος που έμοιαζε παραμυθένιο. Ύστερα από τον ομαλό χωματόδρομο, μπροστά τους βρήκαν το μονοπάτι που θα τους οδηγούσε στο φαράγγι. Ξεκίνησαν να ανεβαίνουν και πήραν μια ανάσα δροσιάς, αφού αυτό το κομμάτι δεν το βλέπει σχεδόν καθόλου ήλιος και διατηρεί πληθώρα από καστανιές, κουμαριές, και φτέρες που χαρίζουν μοναδική φυσική σκιά. Σε 45 λεπτά περίπου είχαν μπροστά τους το φαράγγι. Μόνο στην όψη, έμοιαζε σαν όαση και οι φοιτητές δεν έβλεπαν την ώρα να κάνουν τις βουτιές τους και να κολυμπήσουν. Παρά το κρύο νερό δεν δίστασαν και κολύμπησαν αρκετή ώρα. «Γέμισαν τις μπαταρίες» με τις εικόνες της φύσης και πήραν μια ανάσα αναζωογόνησης μετά από την κουραστική διαδρομή. Δεν στάθηκαν μόνο εκεί όμως, συνέχισαν να περπατούν λίγα μέτρα πιο πάνω και μπροστά τους αντίκρισαν ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Ένας καταρράκτης 70 μέτρων και μια υπέροχη λιμνούλα ήταν γι’ αυτούς η μεγαλύτερη δικαίωση. Αμέσως βούτηξαν εκεί και διασκέδασαν για 2 ώρες περίπου. Το φαράγγι διαθέτει αρκετούς καταρράκτες και 9 τέτοιες λιμνούλες, αλλά αυτός που επισκέφθηκαν οι φοιτητές ήταν ο μεγαλύτερος και ο πιο αξιοθαύμαστος.
Όπως ήταν αναμενόμενο, κανείς δεν ήθελε να φύγει απ’ αυτό το μαγικό μέρος που θα μπορούσαμε να πούμε πως έμοιαζε με δάσος του Αμαζονίου λόγω της άγριας παρθένας βλάστησης σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά που έδιναν την αίσθηση τροπικού κλίματος. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, εφοδιασμένοι με νέες εικόνες και γεμάτοι αδρεναλίνη.
Ο γυρισμός έγινε από το ίδιο μονοπάτι και αυτή τη φορά ήταν πιο δύσκολο για τα παιδιά, αφού η κλίση ήταν αρκετά ανηφορική και αργότερα φτάνοντας και πάλι στον χωματόδρομο προς την Καρίτσα ο ήλιος ήταν ακόμα πιο καυτός μιας και ήταν ήδη μεσημέρι. Με συχνές στάσεις κάτω από σκιές δέντρων κατόρθωσαν να φτάσουν και πάλι στην Καρίτσα όπου τους περίμενε το λεωφορείο για επιβίβαση. Από την εκδρομή όμως έλειπε ένα δροσερό μπάνιο στη θάλασσα που σίγουρα εκείνη τη στιγμή έμοιαζε μεγάλη ανταμοιβή μετά την εξαντλητική επιστροφή από το φαράγγι. Έτσι, δεν έχασαν την ευκαιρία. Το λεωφορείο τούς μετέφερε σε κοντινή παραλία 6 χλμ. από την Καρίτσα στον παραλιακό οικισμό Στόμιο. Παλαιότερη ονομασία Τσάγεζι, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, που σημαίνει το στόμιο του ποταμού, λόγω του Πηνειού. Η ύπαρξη πολλών νερών στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία βιότοπων που αποτελούν μέρος του Δέλτα του Πηνειού. Επίσης, ο τόπος διατηρεί και 4 πηγές νερού γνωστές ως «Αυλάκια». Λόγω της πλούσιας αμμουδιάς και της ρηχής παραλίας ήταν ο ιδανικός προορισμός για μερικές ώρες χαλάρωσης. Οι φοιτητές συνδύασαν το μπάνιο τους με ένα καλό γεύμα σε τοπικό ταβερνάκι όπου γεύτηκαν παραδοσιακούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.
Κάπως έτσι λοιπόν, έλαβαν τέλος οι πολιτιστικές-αθλητικές δραστηριότητες του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και η Φοιτητική Εβδομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass