Το μεγάλο ραντεβού του κλασικού αθλητισμού

Αρχίζει επίσημα αύριο στο Βερολίνο το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 17:45

Το μεγάλο ραντεβού του κλασικού αθλητισμού αυτό το καλοκαίρι είναι 7-12 Αυγούστου στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το στάδιο του Βερολίνου είναι ένα από τα πιο ιστορικά της Ευρώπης, αφού χτίστηκε για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, αλλά από τότε έχει δεχθεί αρκετές ανακαινίσεις που το κάνουν πιο λειτουργικό, ενώ η χωρητικότητά του είναι 74.475 θεατών.

Περισσότεροι από 1.500 αθλητές και αθλήτριες από τις 51 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της EAA θα διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και μετάλλια τις έξι ημέρες που διαρκούν οι αγώνες στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά, ουσιαστικά, η διοργάνωση αρχίζει σήμερα αφού η IAAF έχει ορίσει να διεξαχθούν τη συγκεκριμένη ημέρα τα προκριματικά έξι αγωνισμάτων.

Η διοργάνωση περιλαμβάνεται από φέτος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου μετέχουν συνολικά επτά αθλήματα, ο στίβος (EAA), η κολύμβηση (LEN), η ποδηλασία (UEC), η γυμναστική (UEG), η κωπηλασία (FISA), το τρίαθλο (ETU) και το γκολφ (Golf Team Championships, ET & LET), και θα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Τις έξι διοργανώσεις θα φιλοξενήσει η Γλασκώβη (2-12/8) και τον στίβο το Βερολίνο (7-12 Αυγούστου).

Η ελληνική αποστολή, η μεγαλύτερη αριθμητικά από το 2006 στο Γκέτεμποργκ, αποτελείται από 37 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων η Λαρισαία πρωταθλήτρια του μήκους Λίλη Αλεξούλη και η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρίστι Αναγνωστοπούλου.

ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Με πέντε ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθούν τα προκριματικά αγωνίσματα της σημερινής επιπλέον ημέρας που θέσπισε η EAA και θα προηγηθούν στη διοργάνωση του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών - Γυναικών στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου (7-12 Αυγούστου). Ο λόγος γα τους Μιχάλη Αναστασάκη, Γιάννη Νυφαντόπουλο, Μίλτο Τεντόγλου, Νικόλα Σκαρβέλη και Ραφαηλία Σπανουδάκη.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των προκριματικών αγωνισμάτων και οι ελληνικές συμμετοχές:

17.05 Σφυροβολία (Α) Α' γκρουπ -Αναστασάκης

17.30 100μ (Α) προκρ. -Νυφαντόπουλος (2η σειρά)

17.35 Μήκος (Α) προκρ.-Τεντόγλου (Β' γκρουπ)

18.05 400μ εμπ. (Α) πρ.

18.30 Σφυροβολία (Α) Β' γκρουπ

18.35 Σφαιροβολία (Α) πρ. α' γκρουπ Εκτός σταδίου

18.45 100μ (Γ) προκρ. -Σπανουδάκη (3η σειρά)

19.55 Σφαιροβολία (Α) προκρ. β' γκρουπ Εκτός σταδίου -Σκαρβέλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass