Για γυμναστική στο ποτάμι

ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 22:30
Τα παλιά αναμένεται να αντικατασταθούν με νέα σύγχρονα όργανα γυμναστικής Τα παλιά αναμένεται να αντικατασταθούν με νέα σύγχρονα όργανα γυμναστικής

Με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την ανέξοδη άθληση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας, οποιαδήποτε ώρα, ημέρα και με ασφάλεια, ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά σε ριζική ανανέωση του υπαίθριου γυμναστηρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την τοποθέτηση ενός νέου υπαίθριου γυμναστηρίου στην κοίτη του Πηνειού ποταμού. Το υπαίθριο γυμναστήριο που υπάρχει εδώ και χρόνια στην κοίτη του Πηνειού είναι άκρως οικονομικό μιας και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος εντελώς δωρεάν και είναι ένας από τους λόγους που οι αθλούμενοι στην περιοχή το έχουν «αγκαλιάσει».

Θέλοντας λοιπόν να ανανεώσει το υπαίθριο γυμναστήριο στο ποτάμι, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά νέων οργάνων γυμναστικής για εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα αναμένεται να τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα στο σημείο που ήδη υπάρχει το υπαίθριο γυμναστήριο αλλά και στην απέναντι πλευρά της κοίτης επτά νέα όργανα γυμναστικής. Τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυική ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.

Οι Λαρισαίοι θα βρουν στο ποτάμι ανθεκτικά όργανα εκγύμνασης, τοποθετημένα σε σταθερό έδαφος, που θα λειτουργούν με αρθρωτό σύστημα, έτσι ώστε ο αθλούμενος να σηκώνει το δικό του βάρος και να μην τραυματίζει τους μυς του. Πάνω στα όργανα εκτός από τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης, θα υπάρχει ενημέρωση για το ποια σημεία γυμνάζονται αλλά και πόσες επαναλήψεις και σετ είναι ιδανικό να εκτελέσει ο αθλούμενος. Επειδή, όμως δεν θα υπάρχει ειδικός επιβλέπων όπως στα γυμναστήρια, τα άτομα με παθήσεις στην καρδιά ή με πίεση οφείλουν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Τα όργανα που αναμένεται να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα είναι τα εξής: Οργανο πιέσεων ώμων, όργανο έλξεων ώμων, όργανο πιέσεων ποδιών, στέπερ, όργανο ελλειπτικής κίνησης, ένα ποδήλατο και ένα σύνθετο όργανο από μονόζυγα. Το συνολικό κόστος αγοράς των οργάνων ανήλθε στις 23.000 ευρώ. Παράλληλα, μέσω εφαρμογής θα παρέχεται η δωρεάν δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να οργανώσουν και να προσαρμόσουν τη γυμναστική τους στις δικές τους ανάγκες, στις δικές τους δυνατότητες και στο δικό τους σωματότυπο. Όλα αυτά μέσω ενημερωτικού προγράμματος γυμναστικής και διατροφής με την ονομασία «Personal Trainer». Μετά από ένα ζέσταμα τα όργανα θα είναι έτοιμα να σμιλεύσουν το σώμα των μικρών και μεγάλων Λαρισαίων.

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση της κοίτης του Πηνειού, για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση των νέων σύγχρονων οργάνων. Το ποτάμι της πόλης αποτελεί χώρο συνάντησης, περιπάτου και άθλησης των Λαρισαίων πολιτών», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος. Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής εντάσσεται η δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου και σε άλλη περιοχή της πόλης.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass