Εχασε, αλλά κοίταξε τον Ναδάλ στα μάτια

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του Rogers Cup με 2-0 σετ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 15:41

Επρεπε να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου για να γνωρίσει την ήττα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αλλά κι εκεί στάθηκε στο ύψος του! Αφού επί μία εβδομάδα στο Rogers Cup του Τορόντο ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και καθήλωσε τον κόσμο με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, στον πρώτο masters τελικό της καριέρας του ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ.


Ανήμερα των γενεθλίων του ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Νο 27 στον κόσμο (ο οποίος όμως θα βρεθεί πλέον μέσα στο «top 20» της παγκόσμιας κατάταξης), έκανε το καλύτερο δυνατό απέναντι στον κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam, 80 τίτλων συνολικά και Νο 1 στον κόσμο. Ωστόσο ο 32χρονος Ισπανός δεν άφησε στην αρχή πολλά περιθώρια και πήρε το πρώτο σετ με 6-2 μέσα σε 35 λεπτά.
Όμως στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς «κοίταξε στα μάτια» τον Ναδάλ και θύμισε τον άσο των προηγούμενων αγώνων. Κράτησε το σερβίς του και στο 5-4 έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και έκανε το 5-5. Στη συνέχεια «σέρβιρε», πήρε το γκέιμ και βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά με 6-5. Ο Ναδάλ, αν και κινδύνεψε, κατάφερε να ισοφαρίσει και το σετ πήγε στο τάι-μπρέικ, όπου μετά από εκπληκτικές στιγμές και από τους δύο τενίστες, ο Ναδάλ νίκησε με 7-6 (4) μέσα σε 1 ώρα και 8 λεπτά κι έτσι κατέκτησε για 4η φορά στην καριέρα του το τρόπαιο του Rogers Cup. Το χειροκρότημα στο τέλος αντάμειψε την προσπάθεια του Τσιτσιπά.
Τον Στέφανο Τσιτσιπά περίμενε και μια έκπληξη πριν από τον αγώνα. Όταν βγήκε στο γήπεδο για προπόνηση, οι φίλαθλοι τον υποδέχθηκαν τραγουδώντας το «Happy Birthday».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass