Tένις: Το τένις έγινε... διαστημικό!

*ΑΓΩΝΑΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΠΕΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:38

Το τένις έπαψε πλέον να είναι μόνο ένα επίγειο άθλημα και μετατράπηκε σε... διαστημικό! Με αφορμή την έναρξη του Αμερικανικού όπεν την ερχόμενη Δευτέρα (27/8), οι τέσσερις αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Ντριού Φιούστελ, Ρίκι Άρνολντ, Αλεξάντερ Γκρεστ και Σερένα Τσάντσελορ, έπαιξαν μία παρτίδα τένις στο διάστημα!

Φυσικά, είχαν φροντίσει να διαθέτουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις ιδιαίτερες συνθήκες βαρύτητας που επικρατούν στον διαστημικό σταθμό, δηλαδή δύο μπάλες που είναι φτιαγμένες από αφρολέξ και ειδικές ρακέτες, φτιαγμένες από την USTA Net Generation. Και από ειδικές λουρίδες ήταν φτιαγμένο το φιλέ, που χώρισε τις δύο περιοχές!

Το πιο διασκεδαστικό ήταν πως οι τέσσερις παίκτες μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα στον χώρο τους, δηλαδή να πατάνε στους τοίχους, στο πάτωμα, αλλά και στην οροφή!

«Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε και μια πρόκληση, καθώς το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε είναι μικροβαρύτητας. Έτσι διαμορφώθηκαν ανάλογα και οι κανόνες, που επέτρεπαν να περνάμε την μπάλα και πάνω και κάτω από τον φιλέ», δήλωσε ευχαριστημένος ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος στον Διαστημικό Σταθμό, Ντριού Φιούστελ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass