Στα γήπεδα και στα ...δικαστήρια

ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 18:23

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε (με 10-6) υπέρ του υποβιβασμού τριών ομάδων από τη Super League (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας), του προβιβασμού του πρωταθλητή της Football League και παράλληλα τη διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της πρώτης κατηγορίας με τον δεύτερο της Football League. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι ομάδες της Super League σε 14 τη νέα αγωνιστική περίοδο.


Όμως, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της Super League και υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για αναβολή της πρεμιέρας, κάτι που τελικά δεν αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας παρά τις όποιες ανακοινώσεις μερικών ΠΑΕ(ανάμεσά τους και η ΠΑΕ ΑΕΛ) που προηγήθηκαν και ζητούσαν αναβολή, οι εκπρόσωποι των συλλόγων έκριναν ότι δεν μπορεί να αναβληθεί η έναρξη και έτσι όλες οι συναντήσεις θα διεξαχθούν κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο συνεταιρισμός δεν αποδέχεται τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή μπαράζ παραμονής του 13ου με τον 2ο της Football League, διατηρώντας την προκήρυξη που είχε συμφωνηθεί και προέβλεπε τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας.
Ταυτόχρονα, η Super League έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό εναντίον της Ομοσπονδίας, για την τροποποίηση που έγινε από την Ε.Ε.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της πριν το συμβούλιο της διοργανώτριας και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ζήτησε την αναβολή του πρωταθλήματος. Στην ανακοίνωση ανέφερε:
«Μετά από τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να υποβιβασθούν τρεις ομάδες της SUPER LEAGUE και η τέταρτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της FOOTBALL LEAGUE για την παραμονή στη SUPER LEAGUE 1 δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σήμερα ο εκπρόσωπός μας κ. Σωτήριος Μάρκου με την παρουσία του κ. Αλέξη Κούγια θα προβούν στις εξής ενέργειες:
1. Θα ζητήσουν από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος για να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.
2. Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για το πώς τα δήθεν συμφωνηθέντα με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη και τη Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τον υποβιβασμό τριών μόνο ομάδων από τη SUPER LEAGUE δεν αποφασίστηκαν τελικώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και εφόσον οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς θα υποβάλουν πρόταση μομφής κατά των συγκεκριμένων δύο ατόμων».

 

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.
Κύκλοι του Υπουργείου θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε να τινάξει το πρωτάθλημα με την απόφασή του για τα μπαράζ ανόδου. Όπως λένε, ο ίδιος εγγυόταν για το 3-1 (σ.σ. τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν και μία θα ανέβει) στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, χωρίς να υπάρχουν τα μπαράζ.
Όπως καταλήγουν οι πηγές, παρά την έντονη δυσαρέσκεια, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ικανοποιημένος που θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass