Νίκη και μόνο νίκη

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (18.15)

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 15:17

Τρεις συνεχόμενες ήττες μετράει η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Super League και σήμερα θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί με αντίπαλο στις 18.15 στο Ael Fc Arena τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος.

Η Λαρισινή ομάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα δημιουργήσει εκ νέου εσωστρέφεια όχι εξωαγωνιστική αλλά μέσα στην ομάδα, καθώς θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον στόχο της που θα είναι η παραμονή στην κατηγορία με δεδομένο ότι υποβιβάζονται απευθείας τρεις ομάδες και μία δίνει μπαράζ.

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι και η πρεμιέρα στον πάγκο του Ιταλού τεχνικού Τζιανλούκα Φέστα που αρχίζει να αποκτά μια εικόνα της ομάδας, ενώ άρχισε τις αλλαγές ακόμα και στην αποστολή καθώς συμπεριέλαβε τον Μπάλα, τον Ακόστα, τον Παϊτέρη και τον Νούσιο. Εκτός έμεινε πάλι ο Αλγερινός Φριούι που μάλλον γίνεται προσπάθεια λύσης της συνεργασίας.

Επανέρχονται ο Μόρας με τον Ζίζιτς που αποθεραπεύτηκαν ενώ στη διάθεση του προπονητή δεν θα είναι ο τιμωρημένος Χούμπτσεφ και ο τραυματίας Κάσος.

Σχετικά με την ενδεκάδα, οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν ότι η ομάδα θα παραταχθεί με ένα 3-5-2 όπου κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κρίστινσον , στην άμυνα οι: Γκόλιας, Ζίζιτς, Μόρας, στη μεσαία γραμμή οι: Καρανίκας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, ο Πίτι και ο Κούνιτς στην επίθεση ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Σαχίτι.

Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή που κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας ο τεχνικός, Τζιανλούκα Φέστα, είναι οι Κρίστινσον, Παϊτέρης, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλας, Νούσιος, Κόεφ, Κούνιτς, Μορσί, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Πίτι και Ακόστα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ολοκλήρωσε χθες το πρωί ο Παναιτωλικός την προετοιμασία του για τη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ (18:15) στη Λάρισα, για την πέμπτη αγωνιστική της Super League. Ο Τραϊανός Δέλλας που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα επέλεξε τους εξής 20 παίκτες στην αποστολή: Κυριακίδης, Γιαννακόπουλος, Βασιλούδης, Πάουλο, Μάζουρεκ, Μιχάι, Χαντάκιας, Λουσέρο, Καμαρά, Μαρινάκης, Ουίλιαν, Άργκους, Λιάβας, Ρότσα, Τσοκάνης, Ντίας, Έρικσον, Μοράρ, Μανά και Μπελεβώνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο 41χρονος, Αριστομένης Κουτσιαύτης, πυροσβέστης στο επάγγελμα, από τον Σύνδεσμο Άρτας, θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του ο Αθανάσιος Κόλλιας από τον σύνδεσμο Ηπείρου και ο Ηλίας Κωνσταντίνου από τον σύνδεσμο Πρέβεζας. Τέταρτος θα είναι ο Εμμανουήλ Σκουλάς από την Ένωση Θεσσαλίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτριος Μπερσής από την Ε.Π.Σ. Αρκαδίας.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Super League, το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως να δημιουργήσει «ισχυρές» βάσεις ακόμη και για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Προφανώς και είναι πολύ νωρίς, προφανέστερα από την 5η αγωνιστική δεν κρίνονται τα πρωταθλήματα. Σε μία διοργάνωση, όμως, όπως το ελληνικό πρωτάθλημα και με δεδομένο ότι για την «κούπα» θα παλέψουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, το αυριανό ντέρμπι (20.30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται ν΄ αποδειχθεί καθοριστικό.

Ενδεχόμενη ισοπαλία στο φαληρικό γήπεδο, θα δώσει την ευκαιρία στον Ατρόμητο να βρεθεί επικεφαλής στην κατάταξη, εφόσον περάσει νικηφόρα από τη Λιβαδειά, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση, ΑΕΚ και Αρης θα μπουν σε τροχιά κορυφής.

Ο Παναθηναϊκός, που μαζί με τον Αρη είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν πετύχει το 4χ4, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει ελαφρύ προβάδισμα για την νίκη, που θα τον διατηρήσει στις «ευρωπαϊκές» θέσεις.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, όπως και πολλές αναμετρήσεις της εφετινής Super League, θα διεξαχθούν οι αγώνες Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος και Λαμία-Ξάνθη.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

18:15  ΑΕΛ-Παναιτωλικός   NOVA

19:00  Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα         ΕΡΤ-1

20:30  ΟΦΗ-ΑΕΚ     NOVA

ΑΥΡΙΟ

16:00  Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος        ΕΡΤ-1

18:15  Λεβαδειακός-Ατρόμητος     NOVA

19:00  Αρης-Αστέρας Τρίπολης     ΕΡΤ-1

20:30  Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ  NOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:00  Λαμία-Ξάνθη ΕΡΤ-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός        9-1     12

2. ΠΑΟΚ       7-1     10

3. Ατρόμητος 5-1     10

4. Άρης                   7-1     9

5. ΑΕΚ          7-2     9

6. Παναθηναϊκός      10-2   6

7. ΠΑΣ Γιάννινα                 3-8     6

8. Ξάνθη       4-2     5

9. Παναιτωλικός       6-6     5

10. Αστέρας Τρίπολης       3-4     3

11. ΑΕΛ        2-7     3

12. Λεβαδειακός      1-6     3

13. ΟΦΗ       4-10   1

14. Λαμία      3-9     1

15. Πανιώνιος          2-8     1

16. Απόλλων Σμύρνης        1-6     0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, και κατόπιν της από 27.09.2018 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της εταιρείας όπως συνέλθουν την 20ή Οκτωβρίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 13:00 στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Κύπρου 72, 5ος όροφος στην πόλη της Λάρισας, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν και αποφασίσουν επί του μοναδικού θέματος ημερησίας διάταξης:

1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

2. Συζήτηση περί ευθυνών Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και εν γένει ποινικών ευθυνών από την παραχώρηση δημόσιας γης από το μητρικό σωματείο στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ με ταυτόχρονη παραίτηση των δικαιωμάτων του μητρικού σωματείου και

3. Διάφορα.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει να καταθέσουν τους τίτλους τους στο ταμείο της εταιρείας τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες νωρίτερα από την ημέρα συγκλήσεως της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δέκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός, στη Λάρισα. Την ΑΕΛ ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα του Παναιτωλικού, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν επτά νίκες, οι φιλοξενούμενοι καμία, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα στην κανονική διάρκεια. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της ΑΕΛ με 17-6.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό

24/02/1997   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   1-1     Β' Εθνική

14/03/1998   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   3-1     Β' Εθνική

07/10/1998   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   4-2     Β' Εθνική

16/01/2000   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   1-0     Β' Εθνική

10/03/2001   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   2-0     Β' Εθνική

20/01/2002   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   1-0     Γ' Εθνική

21/12/2011   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   0-0 (9-10 πεν)         Κύπελλο Ελλάδος

10/03/2013   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   0-0     Β' Εθνική

18/03/2017   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   1-0     Α' Εθνική

15/04/2018   ΑΕΛ-Παναιτωλικός   4-2     Α' Εθνική

 

Του Σωτ. Κέλλα

 

Σε εκδήλωση του ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά για την ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη σε συνδυασμό με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού παρευρέθηκε ο αρχηγός της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας όπου έγινε δεκτός με θέρμη από νεαρά παιδιά που συμμετείχαν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass