«Εμφραγμα» στο 90'+3' για τον Οικονόμο

Έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής 2-1 * Ο Ναζίμ πέτυχε τα δύο γκολ των νικητών και ο Γκαμπέτας είχε ισοφαρίσει σε 1-1 * Από ένα χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος, Σαχινίδης (34'), Χάμος (45'+1')

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2018 22:01

Κρίμα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Οι «Πράσινοι» του Κώστα Κατσάρα στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής και στον 4ο όμιλο κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες με αντίπαλο τον φιλόδοξο Ολυμπιακό, όμως στο 90'+3' κι ενώ κρατούσαν στα χέρια τους τον βαθμό της ισοπαλίας, τελικά δέχτηκαν ένα δεύτερο γκολ και η ομάδα του Βόλου επικράτησε με 2-1.

Σ' ένα παιχνίδι όπου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 1.000 περίπου φιλάθλων που γέμισαν το γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» και ανάμεσά τους ήταν 150 φίλοι της βολιώτικης ομάδας.

Ένα ματς που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις μέχρι το τέλος και όπου τα τρία γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη, ενώ στο πρώτο μέρος οι ομάδες είχαν από ένα χαμένο πέναλτι, ο Ολυμπιακός με τον Σαχινίδη και οι Οικονόμος με τον Χάμο.

Πρωταγωνιστής ο Ναζίμ για τους φιλοξενούμενους, ο οποίος σημείωσε με πανομοιότυπο τρόπο και τα δύο γκολ, ενώ για τον οικονόμο είχε ισοφαρίσει στο 74' σε 1-1, ο Γκαμπέτας.

Ο Κώστας Κατσάρας τεχνικός του Οικονόμου, επέλεξε το σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νούσιας, δεξιά στην άμυνα ο Ντούφας και αριστερά ο Μπουμπουνάρας, κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν ο Τσακάλι με τον Κουμπούρα, αμυντικό χαφ ο Χάμος, δεξιά στο κέντρο ο Καλφούντζος και αριστερά ο Καραλούλης, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πετράκης, αριστερά του ο Τόλιος και δεξιά ο Γκαμπέτας. Μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Οικονόμος και την είσοδο του Μουλτσιά στο παιχνίδι, διαφοροποιήθηκε το σχήμα καθώς πίσω από τον Πετράκη έπαιξε ο Μουλτσιάς, δηλαδή η ομάδα αγωνίστηκε με δύο φορ.

Από την πλευρά του προπονητής του Ολυμπιακού Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του Βόλου με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Οι Πίντο και Παπαϊωάννου ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Ναζίμ. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ζγκούρι και Σερτζίνιο, με τον Λώττα να έχει επιτελικό ρόλο, παίζοντας πίσω από τον προωθημένο Σαχινίδη.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί για να βρει διαδρόμους προς την εστία του Νούσια και τον Οικονόμου να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Μόλις στο 5' στην πρώτη καλή φάση των φιλοξενουμένων ο Σερτζίνιο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 13' σε κεφαλιά του Παπαϊωάννου από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Καλή ευκαιρία για τον Οικονόμο στο 26', όταν ο Τόλιος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά

Στο 29' ο Οικονόμος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντούφας από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Τόλιος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, έστειλε την μπάλα σύρριζα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 34' ο Ντούφας ανέτρεψε τον Σερτζίνιο και καταλογίσθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σαχινίδης και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε άουτ.

Μετά από χτύπημα κόρνερ του Λώττα στο 36', με κεφαλιά ο Ναζίμ έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγο αργότερα στο 38' σε γυριστό σουτ του Σαχινίδη, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Νούσιου.

Δύο ακόμη καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους στο 42' με τον Σερτζίνιο που σούταρε άουτ και στο 43' μετά από σέντρα του Μπουτζίκου με κεφαλιά ο Σαχινίδης έστειλε επίσης την μπάλα άουτ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μπουτζίκος ανέτρεψε τον Χάμο, το πέναλτι εκτέλεσε ο παθών και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 45'+1', ο Τόλιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και στην κεφαλιά του Χάμου ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου μπλόκαρε την μπάλα.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο 54', όταν σε σέντρα του Σερτζίνιο από αριστερά ο Ναζίμ με πλασέ έκανε το 0-1. Σε σουτ του Λώττα στο 55', η μπάλα κατέληξε άουτ, στο 68' σε σέντρα του Ρόκκα στην κεφαλιά του Σαχινίδη η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 69' σε παράλληλη σέντρα του Μπουτζίκου, δεν μπόρεσε ο Σαχινίδης με προβολή να βρει την μπάλα, στο ύψος της μικρής περιοχής.

Σε διαδοχικά σουτ των Πετράκη και Γαλάνη στο 73', η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου και χάθηκαν ευκαιρίες για την ισοφάριση

Όμως αμέσως μετά στο 74', ο Οικονόμος έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Τόλιος τροφοδότησε στην περιοχή τον Γκαμπέτα και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γιακουμή και ισοφάρισε σε 1-1.

Εν συνεχεία οι «Πράσινοι» με την ψυχολογία υπέρ τους κρατούσαν την πολύτιμη ισοπαλία έως το 90'+3', αλλά σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν» τη νίκη.

Από αριστερά ο Οικονομόπουλος με διπλή προσπάθεια έβγαλε τελικά τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί πετάχθηκε αρχικά ο Σαχινίδης που έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Ναζίμ που πήρε το... ριμπάουντ με πλασέ έκανε το 1-2, χαρίζοντας το τρίποντο στους «ερυθρόλευκους» του Βόλου.

Και με το σφύριγμα της λήξης είχαμε κοντράστ συναισθημάτων, καθώς οι φιλοξενούμενοι πανηγύριζαν ένα σημαντικό διπλό γι' αυτούς, ενώ οι παίκτες του Οικονόμου απογοητευμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουν σε αυτό το αποτέλεσμα, έδωσαν μια σκληρή μάχη απέναντι σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο και η οποία έχει πολλούς έμπειρους παίκτες.

Προσπάθησαν λοιπόν με το παραπάνω και ανεξάρτητα αν δεν πήραν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, έδειξαν καλά στοιχεία, κοίταξαν τον ισχυρό αντίπαλό τους στα μάτια και σίγουρα έχουν τις δυνατότητες για να παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καραντώνη (Ημαθίας), ενώ συνεργάτες του ήταν οι κ.κ. Τοροσιάδης, Φράγιος (Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Τόλιος (17'), Γκαμπέτας (57'), Μιφτάρι(86')- Λώττας (63'), Ζγκούρη (85'), Σκοπελίτης (89'), Καζίμ(90'+3).

Στο 45' απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου ο δηλωμένος ως εκπρόσωπος της ομάδας Γιάννης Θεοδωρίδης, για διαμαρτυρία του προς τον διαιτητή.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας (68' Γαλάνης),Τσακάλι, Κουμπούρας, Χάμος, Γκαμπέτας, Καραλούλης (58' Μουλτσιάς), Πετράκης, Τόλιος (81' Μιφτάρι), Καλφούντζος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Πίντο, Παπαϊωάννου, Ρόκκας (80' Οικονομόπουλος), Σερτζίνιο (86' Κόλα), Ναζίμ, Σαχινίδης, Λώττας (70' Σκοπελίτης), Ζγκούρη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πρεμιέρας (1ης αγωνιστικής) καθώς και η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχουν ως εξής:

*ΑΟ Σελλάνων – ΑΟ Στυλίδας 2-0 (23’ Κόκκινος, 87’ Παπαγεωργίου)

*Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Φωκικός 2-1 (28’ Παγωνίδης, 55’ Παπαδόπουλος – 46’ Κυριακόπουλος)

*Νίκη Βόλου – Θησέας Αγριάς 5-0 (28’, 44’, 68’ Κέρι, 84’ Φάμπιο, 88’ Αναστασίου)

*ΓΣ Αλμυρού – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 (13’ Βανγκέλι, 45’ Κοντοβάς – 10’ Παπαδημητρόπουλος)

*Απόλλων Μακρυχωρίου – Πιερικός 1-0 (12’ Τσουμάκης)

*Οικονόμος – Ολυμπιακός Βόλου 1-2 (74’ Γκαμπέτας – 54’, 90’+3 Ναζίμ)

*Αστέρας Ιτέας – ΑΣ Μετέωρα 0-2 (31’ Σκόνδρας, 89’ Πολυζόπουλος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Νίκη Βόλου   5-0      3

ΑΟ Σελλάνων            2-0      3

ΑΣ Μετέωρα  2-0      3

Ολυμπιακός Βόλου  2-1      3

ΓΣ Αλμυρού  2-1      3

Νεοκαισάρεια            2-1      3

Μακρυχώρι    1-0      3

Πιερικός         0-1      0

Οικονόμος     1-2      0

Αναγέννηση Κ.          1-2      0

Φωκικός        1-2      0

Αστέρας Ιτέας            0-2      0

ΑΟ Στυλίδα    0-2      0

Θησέας Αγριάς         0-5      0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(Σάββατο 6 Οκτωβρίου, 16:00)

ΑΟ Στυλίδας – Νίκη Βόλου

Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 16:00

Φωκικός – ΓΣ Αλμυρού

Θησέας Αγριάς – Μακρυχώρι

Αναγέννηση Κ. – Οικονόμος

Πιερικός – Αστέρας Ιτέας

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΣ Μετέωρα

Νεοκαισάρεια – ΑΟ Σελλάνων

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

1ος όμιλος

Αετός Ορφανού – Ορφέας Ξάνθης            2-3

Αλέξανδρος Κιλκίς – Νέστος Χρυσούπολης       0-0

Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα  0-1

Άρης Αβάτου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης        3-0

Εθνικός Σιδηροκάστρου -ΠΑΟΚ Κοσμίου           1-0

Κεραυνός Πέρνης – Ασπίδα Ξάνθης        0-1

Πανσερραϊκός – ΑΕ Καλαμπακίου            4-0

 

2ος όμιλος

Αλμωπός Αριδαίας – Μακεδονικός           2-0

ΑΠΕ Λαγκαδά – Ερμής Αμυνταίου            0-0

Άρης Παλαιοχωρίου – Νίκη Αγκαθιάς      0-1

Βέροια – Γιαννιτσά 1-0

Μελιτέας Μελίτης – Αγροτικός Αστέρας    1-1

Ολυμπιακός Κυμίνων – Εδεσσαϊκός        0-0

ΠΑΟ Κουφαλίων – Τρίγλια 0-2

 

3ος όμιλος

Αχέροντας Καναλακίου – Θρίαμβος Σερβιανών  1-0

Γρεβενά Αεράτα – Σούλι Παραμυθιάς       0-5

Θεσπρωτός – Κρόνος Αργυράδων           0-0

Μακεδονικός Σιάτιστας – Ναυπακτιακός  1-2

Μακεδονικός Φούφας – Τηλυκράτης        1-1

Φλωριάδα – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας         0-1

Ρεπό: Λευκίμμη

 

5ος όμιλος

Ατρόμητος Πειραιά – Κερατσίνι     1-1

Εθνικός – Προοδευτική       3-1

Επισκοπή – ΟΦ Ιεράπετρας           0-1

Ιωνικός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ     Αναβλήθηκε

Νεάπολη – Γιούχτας            1-2

Παλαιόχωρα – Ατσαλένιος 0-1

Ρεπό: Αμπελακιακός

6ος όμιλος

Διαγόρας Βραχνέικων – ΠΑΟ Βάρδας     1-2

Διαγόρας Ρόδου – Παναιγιάλειος  1-0

Ιάλυσος Ρόδου – Παλληνιακός      Αναβλήθηκε

Θύελλα Ραφήνας – Πανηλειακός   2-1

Νίκη Τραγανού – Αστέρας Αμαλιάδας      1-1

Πανμοβριακός – Φοίβος Κρεμαστής         0-0

Ρεπό: Αχαρναϊκός

7ος όμιλος

Άγιοι Ανάργυροι – Άγιος Ιερόθεος            1-0

Απόλλων Ερέτριας – Ηλυσιακός   Αναβλήθηκε

Θύελλα Καμαρίου – Αιγάλεω         Αναβλήθηκε

Καλλιθέα – Χαλκίδα 0-0

Κόρινθος – Πανθηραϊκός    Αναβλήθηκε

Χαραυγιακός – Αιολικός     1-1

8ος όμιλος

Αμβρυσσέας Διστόμου – Παναργειακός  0-1

ΑΟ Εικοσιμίας – ΑΟ Υπάτου          0-2

Αστέρας Βλαχιώτη – Ασπρόπυργος         0-4

Ένωση Ερμιονίδας – Παναρκαδικός        2-0

Ένωση Λέρνας – Καλαμάτα           0-1

Μανδραϊκός – Καταστάρι    0-0

Πάμισος Μεσσήνης – Ένωση Πελλάνας  1-2

 

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass