Νίκη ψυχολογίας για τον Ερμή Αγιάς

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΣΙΚΣ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΜΕ 75-74 Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΦΙΝΑΛΕ - ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ Α2

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 22:22

Νίκη, η οποία κυρίως ενισχύει την ψυχολογία των παικτών για τη δύσκολη συνέχεια, πέτυχε χθες στο Κλειστό της Νεάπολης ο Ερμής Αγιάς με 75-74 επί του Αμύντα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Ήταν η πρώτη φετινή επιτυχία των «κυανολεύκων» με την οποία έκλεισαν την αρνητική παρένθεση της πρεμιέρας και έδειξαν ότι έχουν το σθένος να προχωρήσουν με ανάλογο τρόπο. Η κυριαρχία στα ριμπάουντ (30-18) και η ευστοχία σε κρίσιμα τρίποντα έγειραν την πλάστιγγα για την ομάδα της Αγιάς. Κορυφαίος για τον Ερμή ο Κούκσικς (πέτυχε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα, 4ρ., 2ασ., 1κλ.) ο οποίος είχε άξιους συμπαραστάτες τους Τσιλούλη (15π. με 3/5 τρίποντα, 4ρ., 1ασ., 1κλ.) και Λόλα (14π., 7ρ.) αλλά και τον έμπειρο Νέστορα Κόμματο που μπορεί μεν να μην βοήθησε στους πόντους (πέτυχε 3), είχε όμως μεγάλη συμβολή στο αμυντικό κομμάτι καθώς κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 8 αμυντικά, ενώ μοίρασε 5 ασίστ.

Οι λάθος επιλογές στην επίθεση ήταν το μεγάλο εμπόδιο για την ομάδα του Ερμή Αγιάς, που θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο εύκολα στη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως ο Αμύντας. Θετικό πρόσημο για τον τεχνικό Γιώργο Παππά που κοουτσάρισε την ομάδα (ως υπηρεσιακός τεχνικός αφού η διοίκηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στον αντικαταστάτη του Στέφανου Πέρκου) και έγραψε τη δεύτερη νίκη στο ενεργητικό του σε επίπεδο Α2 Εθνικής με το συγκρότημα της Αγιάς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μετά από ένα ανιχνευτικό πρώτο πεντάλεπτο, ο Ερμής Αγιάς άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, από τα 6.75μ. με τους Τζόλο, Τσιλούλη και μέσα στη ρακέτα με τον Λόλα, παίρνοντας προβάδισμα 6 πόντων (19-13, 34’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου).

Η δεύτερη περίοδος ήταν η πιο παραγωγική για την ομάδα του Γιώργου Παππά, η οποία μετά από ένα επιμέρους 18-4, με τους Τσιλούλη, Κούκσικς και Τριανταφύλλου να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι έφτασε στο +13 (45-32), ενώ με την έναρξη της τρίτης περιόδου πήγε στο +14 (46-32, στο 21’) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν το ίδιο ικανοποιητική. Τα λάθη στην άμυνα σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές στην επίθεση (παρά κάποια τρίποντα των Τσιλούλη, Κούκσικς) έδωσαν τη δυνατότητα στον Αμύντα να απειλήσει (51-45, στο 24’). Τζόλος, Νταλός και Τριανταφύλλου πήγαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (61-51, στο 29’), όμως ο Αμύντας με ένα σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου μείωσε σε 61-56.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ, αλλά σε κρίσιμα χρονικά σημεία μέτρησε η δεινότητα στο σκοράρισμα του Κούκσικς.

Ο Ερμής είχε μείνει για διάστημα 3,5 λεπτών χωρίς καλάθι, με τον Αμύντα να μειώνει στον πόντο, 65-64 στο 35’ και να περνάει οριακά μπροστά, 67-68 στο 36’30’’.

Δύο εύστοχες βολές του Λόλα και ένα τρίποντο του Τζόλου έφεραν ξανά τον Ερμή σε θέση οδηγού με 72-68 στο 37’30’’. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Κούκσικς με νέο τρίποντο σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού (1’55’’ πριν το τέλος) έγραψε το 75-68.

Ένα αντιαθλητικό όμως φάουλ του Τζόλου (ήταν το πέμπτο για τον παίκτη της Αγιάς) 38’’ πριν το τέλος έδωσε την ευκαιρία στον Αμύντα να πετύχει τέσσερις γρήγορους πόντους (δύο βολές ο Ζούπας και ένα δίποντο ο Κουκουνιάς) και να μειώσει στον πόντο 75-74 (32’’ πριν το τέλος).

Ο Τριανταφύλλου αστόχησε στα 20’’, ο Αμύντας πήρε το ριμπάουντ, βγήκε στην επίθεση με τον Ζούπα, ο οποίος ήταν επίσης άστοχος στο 1’’ με τον Ερμή να κερδίζει στην κατοχή του την μπάλα και να φτάνει έτσι σε μία πολύτιμη νίκη (75-74).

Διαιτητές: Λόρτος-Ευφραιμίδης-Κοϊμτζόγλου

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 45-32, 61-56, 75-74

Ερμής Αγιάς (Παππάς): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 15 (3/5 τριπ., 4 ριμπ.), Σπυρόπουλος 2, Τζόλος 9 (2/5 τριπ.), Κόμματος 3 (8 ριμπ., 5 ασιστ), Νταλός 3, Τριανταφύλλου 9 (1/4 τριπ.), Κούκσικς 20 (3/4 διπ., 4/5 τριπ., 4 ριμπ.), Τόζιος, Βρέττας, Λόλας 14 (4/6 διπ., 7 ριμπ.)

Αμύντας (Ζαβός): Ζούπας 14 (12/12 βολές, 4 κλεψ.), Καμπούρης, Τοπάλι 5 (1/1 τριπ., 5 ριμπ., 6 ασίστ), Διαμαντόπουλος 10 (2/4 τριπ.), Καλδής 2, Βαρδιάνος 9 (1/4 τριπ.), Κερασοβίτης 11 (3/3 διπ., 1/1 τριπ.), Κουκουνιάς 13 (1/2 τριπ., 5 ριμπ.), Γκαβανόπουλος 10 (2/4 τριπ.), Μέλιος.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

«Τα παιδιά έκαναν ό,τι είπαμε στις προπονήσεις»

Σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γιώργος Παππάς, επισήμανε τα εξής:

«Προερχόμασταν από ένα κακό αποτέλεσμα στο Πευκοχώρι και θέλαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που προερχόταν και αυτή από ήττα, μία ομάδα με πολύ καλή χημεία αφού οι παίκτες και ο προπονητής είναι πολλά χρόνια μαζί, μία ομάδα που παίζει δυνατά και σκληρά.

Ξέραμε ότι, αν θέλαμε να έχουμε τύχη στο παιχνίδι, θα έπρεπε να παίξουμε και εμείς δυνατά και σκληρά. Τα παιδιά έκαναν ό,τι κάναμε στις προπονήσεις αυτές τις ημέρες και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Η συνέχεια είναι μεγάλη και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε στις προπονήσεις να δούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass