Ηττα(ν) θέμα ανωτερότητας...

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 4-0 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 20:31

Λες και ήταν χθες... Ο Απόλλων Λάρισας όπως πέρυσι, που έχασε στο Αλκαζάρ 7-0, έτσι και φέτος γνώρισε βαριά ήττα από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, αυτήν τη φορά με 4-0 χθες στη Φιλιππούπολη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων και οι «κυανόλευκοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα όπου κέρδισαν 2-0.

Εκτός ήταν οι Βραζιλιάνοι Λουκάο, Μαρκολίνο, Λούκας Ράμος, Πολέτο και στο αρχικό βασικό σχήμα μόνο οι Χατζής, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Σκούπρας.

Χωρίς τους βασικούς έπαιξαν και οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει την ευκαιρία στην επανάληψη να κάνουν το ντεμπούτο τους οι «μικροί» Μπάμπης και Σαρδέλης.

Ο Απόλλωνας μπορούμε να πούμε πως στάθηκε καλά στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, μπήκε προσεκτικά στο παιχνίδι, με τους παίκτες του να προσπαθούν φιλότιμα και να μην αφήνουν τους φιλοξενούμενους να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό.

Τα δύο γκολ μεταξύ 40' και 45' ασφαλώς και επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία των "κυανολεύκων", ενώ στην επανάληψη η ΑΕΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η νίκη της.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Μαρσέλο Τροΐζι επέλεξε να ξεκινήσει η ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κουτογλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Αγιώτη, αμυντικά χαφ ο Χατζής με τον Μπιμάι, πιο μπροστά τους ο Κοντοθανάσης, στις πτέρυγες ο Καμπέρης δεξιά με τον Λίταινα αριστερά και σέντερ φορ ο Γαρυφαλλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα  4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τσιντώτας, δεξιά στην άμυνα ο Σβάρνας, αριστερά ο Γιαννούτσος, σέντερ μπακ ο Λαμπρόπουλος με τον Οικονόμου, αμυντικά χαφ ο Μοράν με τον Αλεφ, δεκάρι ο Μπότος, αριστερό εξτρέμ ο Γιούσης με τον Γιαννιώτα δεξιά και σέντερ φορ ο Γιακουμάκης.

ΜΕΤΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 35’

Αναγνωριστικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες και μάλιστα η πρώτη τελική ήταν από πλευράς του Απόλλωνα στο 11’, όταν ο ταλαντούχος Δημήτρης Κοντοθανάσης μετά από τις κερδισμένες κόντρες δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 19’ όταν μετά από σέντρα του Γιαννούτσου από αριστερά, η άμυνα του Απόλλωνα απομάκρυνε, ο Άλεφ όμως βρήκε τον Γιακουμάκη που με γυριστό βολ πλανέ είδε τον Κουτογλίδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Σιγά-σιγά η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές, στο 22'ο Αγιώτης πρόλαβε με προβολή και έδιωξε προ του Μπότου και στο 25'σε σουτ του Μπότου ο γκολκίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε την μπάλα.

Σε σουτ του Γιαννώτα στο 35'η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και κατέληξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 37', όταν ο Γιαννιώτας βγήκε τετ-α-τετ από την πάσα του Αλεφ, όμως ο Κουτογλίδης στο πλασέ που έκανε σωτήρια απέκρουσε την μπάλα.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κι ενώ φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 41'.

Ο Σβάρνας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπότος με προσποίηση άφησε την μπάλα να περάσει και ο Αλεφ με πλασέ πέτυχε το 0-1, που ήταν παράλληλα και το πρώτο γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γιαννιώτας έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Αγιώτης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με αυτογκόλ έγινε το 0-2.

ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ Η ΑΕΚ

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και στο 50'σε γύρισμα του Γιαννιώτα, προ του Γιούση έδιωξε ο Κοντοές με προβολή σε κόρνερ.

Στο 52'ο Μπότος με σουτ από κοντά ανάγκασε τον Μαντζάρη να κάνει μια πολύ καλή απόκρουση με τα πόδια και ένα λεπτό μετά η Ένωση άγγιξε το 0-3, όταν ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλεφ έκανε την καρφωτή κεφαλιά και ο Σκούπρας στο δεξί δοκάρι, σαν από μηχανής θεός, απέτρεψε το τρίτο γκολ.

Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 59', ο Γιαννιώτας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας ο Οικονόμου, αλλά στην κεφαλιά που έκανε η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ...

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να βρεθεί στην επίθεση.

Επόμενο να δεχτεί και άλλο γκολ, στο 76'. Ο Μπάμπης που έπαιξε για πρώτη φορά, τροφοδότησε τον Γιακουμάκη, αυτός έβγαλε από δεξιά την παράλληλη σέντρα και ο Μπότος στην κενή εστία εύκολα έκανε το 0-3. Όμως στην αρχή της φάσης οριακά ο Γιακουμάκης ήταν σε θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο πρώτος επόπτης κ. Τζιότζιος.

Στο 78' ο Λαμπρόπουλος με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μαντζάρη, στο 83' από σέντρα του Μοράν ο Γιακουμάκης με πλασέ δεν βρήκε τον στόχο και στο 84' σε σουτ του Σαρδέλη, ο Μαντζάρης έκανε μια εξαιρετική απόκρουση.

Λίγο πριν το φινάλε στο 89', μετά από πάσα του Αλμπάνη, ο Γιαννούτσος με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 90' ο Σαρδέλης βγήκε απέναντι από τον Μαντζάρη, έκανε το σουτ και παρότι ο Χατζής προσπάθησε να αποτρέψει το γκολ η μπάλα είχε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το τελικό 0-4.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΜΠΟΤΟΣ

Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ αλλά και του αγώνα ήταν ο Μπότος, ενώ ξεχώρισαν και οι Αλεφ, Σβάρνας, Γιαννιώτας, Μπάμπης.

Οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν φιλότιμα απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο και απέκτησαν εμπειρίες οι νεαροί.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Στέφανου Κουμπαράκη (Θράκης), ο πρώτος επόπτης Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης) δεν υπέδειξε ένα οφσάιντ πριν η ΑΕΚ πετύχει το τρίτο της γκολ, ενώ σωστός στις υποδείξεις του ήταν ο Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι παίκτες του Απόλλωνα Κουρτεσιώτης (57') και Μπιμάι (70').

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης (46'λ.τ. Μαντζάρης), Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (70'Λούκας Ράμος), Αγιώτης (79'λ.τ. Ταουσάνης), Χατζής, Μπιμάι, Λίταινας, Κοντοθανάσης, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Μοράν, Μπότος, Γιούσης (65'Αλμπάνης), Αλεφ (60'Μπάμπης), Γιακουμάκης, Γιαννιώτας (76'Σαρδέλης).

 

Δηλώσεις προπονητών

Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λ.): «Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Γνωρίζαμε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Κάναμε αλλαγές γιατί πρώτα μάς ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο για εμένα είναι κάτι σαν δοκιμασία, να βλέπω και όλους τους παίκτες που έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε φταίει ο ένας ή ο άλλος. Εγώ την έκανα την ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί κάναμε μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα της Football League είναι πολύ μεγάλο, ήθελα να δω κάποιους παίκτες και να ξεκουράσω κάποιους άλλους διότι ακλουθούν σημαντικά παιχνίδια».

Μαρίνος Ουζουνίδης (ΑΕΚ): «Αυτό που ήταν σημαντικό, ήταν να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά. Και θέλαμε να δώσουμε και την ευκαιρία σε κάποια νέα παιδιά, να δείξουν πόσο έτοιμα είναι. Ο Μπότος ήταν πολύ καλός. Είναι ένα πειθαρχημένο παιδί, ένα παιδί που ακούει. Μπήκε και ο Αλμπάνης, που είχε καιρό να παίξει. Ήμασταν σοβαροί, επιθετικά θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Θετικό είναι ότι κερδίσαμε και παίξανε και νεαρά παιδιά. Και αυτό θα γίνει και στο επόμενο παιχνίδι Κυπέλλου, για να δείξουν αυτά τα παιδιά πως με την πάροδο των χρόνων μπορούν να βοηθήσουν. Εμείς έχουμε και το ντέρμπι και έπρεπε να αφήσουμε πολλούς παίκτες πίσω. Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε και τραυματισμούς γιατί πάντα σ’ αυτά τα ματς υπάρχει ο κίνδυνος για τραυματισμούς. Είναι και σημαντικό το γεγονός πως έβαλαν γκολ δύο πιτσιρικάδες, που θα λειτουργήσει θετικά για την ψυχολογία τους». Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τον ΠΑΟ. Είναι ένα ντέρμπι. Δεν παίζω εγώ, παίζουν οι παίκτες. Και πρέπει να προετοιμαστούμε για να παίξουμε καλά και να παρουσιαστούμε καλοί. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και σε διάρκεια απ’ ό,τι στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη. Είναι ένα ντέρμπι».

Δημήτρης Κοντοθανάσης (ποδοσφαιριστής Απόλλωνα): «Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Παίζαμε με την πρωταθλήτρια ομάδα της Super League. Ήρθε αρκετός κόσμος να μας δει και πιστεύω πως για αρκετό χρονικό διάστημα σταθήκαμε καλά. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς έχει η Football League, θέλουμε να πάμε καλά, κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

- 18-1 τα κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ. Δείγμα της έντονης επιθετικότητας των φιλοξενουμένων.  Παρών στη Φιλιππούπολη ήταν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Λιούπα, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Απόλλωνα Χρήστο Τερζούδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Ε" Γιώργο Μιχαλόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Μαμάκο. 

- Επίσης από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων είδαν το παιχνίδι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βλησαρούλης.

 

Αποχωρεί ο γεν. αρχηγός Γιώργος Θάνος;

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο γενικός αρχηγός του Απόλλωνα κ. Γιώργος Θάνος, αποχωρώντας μετά το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το λαρισινό σωματείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Πιθανόν αποχώρηση να υπάρξει και από τον φροντιστή της ομάδας Παναγιώτη Δοξόπουλο για λόγους υγείας, κάτι που οριστικά αναμένεται να γίνει γνωστό σήμερα.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

 

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass