Μίλησε ο Χασάν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

*Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αρη *Χωρίς γκολ τα παιχνίδια σε Γιάννενα και Ηράκλειο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 15:20

Με γκολ του Χασάν στο 67', που προήλθε από οργανωμένη και γρήγορη επίθεση, ο Ολυμπιακός πέρασε και από το "Κλεάνθης Βικελίδης" νικώντας με 1-0 τον γηπεδούχο Αρη. Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε φάσεις και το παρακολούθησαν περίπου 15.000 θεατές.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα πιο έτοιμος και επιθετικός μπήκε δυνατά στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και από το 4′ έδειξε τις διαθέσεις του με το γρήγορο πρώτο μακρινό σουτ του Γκιγιέρμε, που μπλόκαρε με ετοιμότητα ο Κουέστα.

Ομως στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του. Ηταν το 5′ όταν ο Φορτούνης αστόχησε στο σουτ που έστειλε από το ύψος της μικρής περιοχής, και αφού ο Χασάν με προσποίηση άφησε την μπάλα να περάσει στον συμπαίκτη του.

Στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός έδειξε σημεία κυριαρχίας και με τους Ποντένσε και Φορτούνη να κάνουν όλο το παιχνίδι της ομάδας τους από την αριστερή πλευρά βάζουν "σφραγίδα" υπεροπλίας.

Ο Αρης ανασυτάχθηκε μετά το τέταρτο και στο 18' έκανε την πρώτη του μεγάλη φάση. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, το τείχος άνοιξε, αλλά ο Σα σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

Η αγωνιστική άνοδος του Αρης έφερε ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα και θέμα και οι φάσεις εναλλάσσονται πλέον με ταχύτητα. Στο 21′ κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου από σέντρα του Κούτρη, μπλόκαρε ο Κουέστα και στο ίδιο λεπτό σουτ του Μενέντεθ, μπλόκαρε ο Σα.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο και για τις δύο ομάδες. Στο 35′ φάουλ από τον Γκαρσία, κεφαλιά του Ντιγκινί, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σα και στο 40′ φάουλ με τον Γκάμα, κέρδισε στην επαναφορά ο Γιουνές, αλλά και πάλι ο Σα στέκεται με επιτυχία στην φάση αυτή αποκρούοντας. Με ελαφρά υπεροχή του Ολυμπιακού και κατοχή μπάλας 42-58% για τους ερυθρόλευκους ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο για να ξεκινήσει η επανάληψη με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση αλλά με λιγότερες καλές φάσεις και τελικές.

Ο Ολυμπιακός στο 67' με μια έκρηξη επιθετικότητας άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο και θεαματικό γκολ από τον Χασάν, που προήλθε από συνδυαστική προσπάθεια των επιθετικών του. Ο Νάτχο έκανε μπαλιά 30 μέτρων στον Κούτρη, αυτός έστειλε παράλληλη πάσα- ασίστ στον Χασάν που δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα εν κινήσει και να γράψει έτσι το 0-1 "παγώνοντας" το Χαριλάου.

Στο 89' ο Βούκοβιτς πρόλαβε τον Ματέο Γκαρσία και αποσόβησε την ισοφάριση σε μία από τις τελευταίες και επικίνδυνες επιθέσεις των γηπεδούχων για την ισοφάριση.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Κολάσο, Σιώπης (76' Ματίγια), Ντιγκινί (77' Διαμαντόπουλος), Γκαρσία, Γκάμα (83' Μαρτίνες), Γιουνές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουι, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84' Καμαρά), Φορτούνης (87' Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59' Νάτχο), Ποντένσε και Χασάν.

Η ΛΑΜΙΑ ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύτιμο Βαθμό απέσπασε στους «Ζωσιμάδες» η Λαμία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων, που ήθελε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα για να μην έχει προβλήματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν λιγοστό, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, αλλά ο τρόπος ανάπτυξής του ήταν ανορθόδοξος, αφού προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες και όχι με οργανωμένες επιθέσεις.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πίεζε, έστω και ανορθόδοξα, ο ΠΑΣ την άμυνα της Λαμίας, η οποία έβρισκε λύσεις, ενώ οι περισσότεροι παίκτες οπισθοχώρησαν για να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους, ώστε να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Τελικά η ομάδα της Λαμίας πέτυχε τον στόχο της, κράτησε ανέπαφη την εστία της και κατέκτησε έναν πολύτιμο βαθμό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (70' Νικολιάς), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς, Βιντάλ (26' λ.τ. Κάστρο), Μυστακίδης (62' Ξυδάς), Αθανασιάδης.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ (90' Μελισσάς), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν (79' Ρόμανιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος (90' Ασίνγκμπα), Μπαράλες.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Έπρεπε να φτάσει η 9η αγωνιστική της Super League για να καταφέρει ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης να πάρει τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα και το πέτυχε μέσα στο Ηράκλειο, καθώς απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον ΟΦΗ.

Το πρώτο ημίχρονο καταναλώθηκε χωρίς ουσία και σχεδόν χωρίς φάσεις. Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το β' ημίχρονο. Ο ΟΦΗ έδειχνε ότι ήθελε, αλλά φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Ο Απόλλων καλά οργανωμένος, συνέχισε να κρατά τους αντιπάλους του εκτός περιοχής και να ενδιαφέρεται κυρίως για την άμυνά του, ωστόσο επιχείρησε και δύο φορές να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση (με τον Μάντζιο στο 68' και τον Τριάδη στο 74'), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και στο 88' έχασε την καλύτερη ευκαιρία, για να πάρει και τη νίκη, όταν ο Σικαμπάλα ξεχύθηκε μπροστά και γύρισε στον Μάντζιο, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Στρέζο.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Κυριακίδης, Νάστος (64' Βουό), Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65' Ντίνας), Αραβίδης (80' Νέιρα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Οριουέλα, Γκίνο, Τριάδης (82' Ακόστα), Ντ’ Ούρσο (92' Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Κονέ, Μπεντινέλι (61' Σικαμπάλα), Μάντζιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass