Ο αθλητισμός φτιάχνει… ηγέτες

ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 21:33

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την παρακολούθηση της απόδοσης των φοιτητών/αποφοίτων στα διάφορα αθλήματα παράλληλα με τις σπουδές τους υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί εταίροι από Ιταλία, Ελλάδα , Τουρκία και Μάλτα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας μέσω του ηγετικού ρόλου του αθλητισμού.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο εργαστήριο με τίτλο: “Ανάπτυξη δράσεων συμβουλευτικής για την ενίσχυσης δεξιοτήτων για Sports Leaders” στο πλαίσιο του έργου «European Sport Leadership».
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στον αθλητισμό αλλά κυρίως επισημάνει την προστιθέμενη αξία του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των σπουδαστών/φοιτητών, ειδικά στο να συμβάλει στην ενίσχυση των προοπτικών της απασχολησιμότητας τους στη σημερινή αγορά εργασίας.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο επιστημονικός υπεύθυνος Αθ. Κουστέλιος παρουσίασε το πλαίσιο που διέπει τον μαζικό αθλητισμό και τις δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν οι φοιτητές για την αγορά εργασίας.
Ο συντονιστής του έργου Χ. Σαμαντζής πραγματοποίησε εξειδικευμένο σεμινάριο συμβουλευτικής για την ανάπτυξη «Επαγγελματικού Σχεδίου Δράση» στους sport leaders που συμμετείχαν στο σεμινάριο.
Τέλος παρουσιάστηκαν οι υπόλοιπες δράσεις αλλά και οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο υλοποίησης έργου από τη κα Ε. Βεζαλή.
Το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Murcia ανέλαβε καθήκοντα διαχείρισης και συντονισμού αυτού του έργου, της διασφάλισης της ποιότητας του, καθώς και της αποκάλυψης των αποτελεσμάτων.
Ο Pablo Cano, διευθυντής του Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων της συγκεκριμένου Πανεπιστημίου έχει επισημάνει τις καλές πρακτικές της Σχολής Αθλητισμού για τη δημιουργία συνέργων και τη μεταφορά σε άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια διαφορετικών προτύπων διδασκαλίας που έχουν ήδη εφαρμοστεί και τόνισε στην πρώτη συνάντηση των εταίρων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίμησε θετικά το έργο της UCAM στον τομέα της αθλητικής έρευνας και έχει χορηγήσει δύο μεγάλα έργα στη Σχολή Αθλητισμού για να μεταφέρει σε άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης την εκπαιδευτική προσέγγιση και τις αξίες της UCAM».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass