Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών

Καθηγητές σκαρφάλωσαν στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 18:46

ΑΘΗΝΑ

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 200 εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πλέον έχουν αποχωρήσει, προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, ενώ οι αστυνομικοί να τους αποτρέψουν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ένταση οξύνθηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν. Τελικά οι ένστολοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς οι καθηγητές τούς έδιωξαν. Καθηγητές και δάσκαλοι, με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών, από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και στην προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% στην κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.ά.). Οι συγκεντρωμένοι, χαρακτηρίζοντας τα κριτήρια μοριοδότησης ως «κριτήρια απολύσεων» δηλώνουν ότι το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα». Επιπλέον, ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης. Εξάλλου, νωρίτερα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δεν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που τους είχε απευθύνει για τις 9:30 το πρωί ο υπουργός Παιδείας σε αίθουσα της Βουλής. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass