Μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Ελένη

Ένας διαφορετικός αγώνας, ένας αγώνας αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης διεξήχθη χθες στο στάδιο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 22:09

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη χθες στο στάδιο Αλκαζάρ. Ένας αγώνας που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, αγάπη και αλληλεγγύη τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, διά του τμήματος γυναικείου ποδοσφαίρου, ο σύλλογος Selecte 2017 από το Αίγιο, ο Δήμος Λαρισαίων, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ, η επαγγελματική ομάδα των «βυσσινί», η A.n.d. Communication και ο Οργανισμός Save Moras, ένωσαν στο χθεσινό #equal game τις δυνάμεις τους, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου, με στόχο να στηρίξουν υλικά και ηθικά τον αγώνα ζωής που δίνει η μικρή Ελένη Μαβίδη, η οποία προσβλήθηκε από «Σάρκωμα Ewing» στη σπονδυλική στήλη. Μία συγκινητική πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασε ο κόσμος της Λάρισας, καθώς η νοσηλεία της πρώτης φάσης καλύφθηκε πλήρως από τις προσφορές.
Η μικρή Ελένη, μαζί με τους γονείς της Γιάννη και Σάντρα, ήταν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ, μετά από την 6μηνη νοσηλεία της στο εξειδικευμένο για την πάθησή της Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Munster. Έτρεξε, χάρηκε, έπαιξε όπως κάθε παιδί στην ηλικία της και σκόρπισε συγκίνηση όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αρχηγού της επαγγελματικής ΑΕΛ και ιδρυτή του Οργανισμού Save Moras, Βαγγέλη Μόρα, όταν κλότσησε για λίγο την μπάλα.
«Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη μου τη Λάρισα γιατί από δω ξεκίνησαν όλα, για τη στήριξη που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στο παιδί μου και κατόπιν να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα τα είχε καταφέρει η Ελένη. Τους ευχαριστώ λοιπόν μέσα από την καρδιά μου εκ μέρους όλης της οικογένειας, όχι μόνο για την οικονομική βοήθεια αλλά και για την αγάπη του, η οποία μας έδωσε κουράγιο και δύναμη για να βγάλουμε τουλάχιστον το πρώτο μέρος, που ήταν και το πιο δύσκολο, εις πέρας.
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την αγάπη του κόσμου αλλά και για το ότι είμαι Έλληνας, γιατί οι Έλληνες έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι όσο δύσκολα και αν περνάνε, η ανθρωπιά δεν θα φύγει από μέσα τους» ήταν τα λόγια του πατέρα της μικρής Ελένης, Γιάννη Μαβίδη.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
Αναφερόμενος στη χθεσινή εκδήλωση ο αρχηγός της επαγγελματικής ΑΕΛ και ιδρυτής του Οργανισμού Save Moras, Βαγγέλης Μόρας δήλωσε:
«Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη μικρή Ελένη στο πρόβλημα που έχει. Είναι ωραίο ειδικά αυτές τις ημέρες να μπορείς να βρίσκεσαι στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική. Πολλοί έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και ας μην παρευρίσκονται στο παιχνίδι, γιατί το σημαντικότερο είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και για οτιδήποτε άλλο απαιτείται. Χαίρομαι που ο κόσμος βοηθάει κι εύχομαι να βοηθήσει ακόμα περισσότερο, γιατί πιστεύω ότι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ειδικά αυτές τις ημέρες εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε ανάγκη τα 3 ή τα 5 ευρώ μπορούμε να τα προσφέρουμε και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες».
Από την πλευρά του ο βετεράνος διεθνής άσσος Σάββας Κωφίδης τόνισε πως «είναι χρέος μου αλλά και χρέος όλων να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις στηρίζοντας τη μικρή Ελένη αλλά και τους γονείς της που δίνουν μάχη ζωής», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος υπογράμμισε:
«Είναι πιστεύω η σημαντικότερη ίσως εκδήλωση που αφορά στην κοινωνική ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής αλλά και των αθλητικών φορέων της πόλης. Οι ευχές όλων είναι στη μικρή Ελένη και τους γονείς της και νομίζω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να της ευχηθούμε όλοι να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη που δίνει. Η Δημοτική Αρχή πραγματικά όποτε της έχει ζητηθεί οποιαδήποτε βοήθεια είναι πάντα δίπλα».
Εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΛ, ο Τάκης Παραφέστας επισήμανε:
«Να ευχηθώ χρόνια πολλά για τις ημέρες που έρχονται, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη. Να ευχηθώ στη μικρή Ελένη να έχει κουράγιο και να πιστεύει στον εαυτό της, γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές η δύναμη της θέλησης παίζει σημαντικό ρόλο. Εμείς ως Παλαίμαχοι της ΑΕΛ της ευχόμαστε περαστικά και είμαστε κοντά της».
Από τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ η Παναγιώτα Σωτηριάδη δήλωσε πως «θέλουμε και μεις από την πλευρά μας να στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτή την κίνηση και ελπίζουμε να βοηθήσουμε τα μέγιστα και να επιτευχθεί ο στόχος. Ευχόμαστε η μικρή Ελένη να γίνει το συντομότερο δυνατό καλά και να συνεχίσει να είναι πάντα καλά», ενώ τέλος ο πρόεδρος της Μικτής Ομάδας Επιλέκτων Selecte 2017 #equal game, Δημήτρης Πιερουτσάκος υπογράμμισε:
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμο Λαρισαίων αλλά και την Ερασιτεχνική ΑΕΛ καθώς επίσης όλους τους φορείς και παράγοντες της πόλης που μας κάλεσαν γι’ αυτό το παιχνίδι. Σκεφτόμαστε πάντοτε όχι μόνο τη μικρή Ελένη αλλά προσπαθούμε για όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Ευχή μας είναι η υγεία της να αποκατασταθεί, να πάνε όλα καλά και να προσπαθήσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό του ποδοσφαίρου και όχι την κακή του πλευρά και όλα τα ιδεώδη του αθλητισμού».
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Συγκεκριμένα από την Ερασ. ΑΕΛ και τον Δήμο Λαρισαίων τιμήθηκαν ο βετεράνος διεθνής άσσος Σάββας Κωφίδης, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Αναστασιάδης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kick Boxing Γεωργία Καραφλού, η οποία αγωνίστηκε στη συνέχεια με την ομάδα της Selecte 2017, η πρώτη αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ Αγλαΐα Χατζηλιώντα, ο πρόεδρος της Selecte 2017 Δημήτρης Πιερρουτσάκος και οι πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, Αποστόλης Τσιανάκας, Γιώργος Λιάπης, Γιάννης Βασιλείου, Κώστας Κατσάρας, Αποστόλης Παπακώστας και Βασίλης Ράμμος. Επίσης τιμήθηκαν οι διαιτητές της αναμέτρησης Κοσμάνος, Σιαπλούλης, Τσίτσης, για τους οποίους η ΕΠΣΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. και η Ε.Δ. της ΕΠΣΛ αποφάσισαν να επιτρέψουν σε 3 διαιτητές να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό αγώνα Equal Game μεταξύ της ΑΕΛ και της SELECTΕ για τη μικρή Ελένη Μαβίδη που διοργανώνεται στο στάδιο Αλκαζάρ.
Σκοπός της αποχής από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα αυτού του Σαββατοκύριακου είναι η διαμαρτυρία για την άνανδρη επίθεση που έγινε στο διαιτητή μας κ. Τζήλο. Όμως η άρνηση της συνδρομής μας σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά, με σύνθημα την ισότητα και τον σεβασμό, θα μας οδηγούσε σε ταύτιση με όλους αυτούς που βρομίζουν το λαοφιλέστατο άθλημα και να χαθεί η ουσία της αποχής μας.
Η διοίκηση της ΕΠΣΝΛ έχει αποδείξει το κοινωνικό της προφίλ και δεσμεύεται ότι στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη δύναμη του ρομαντικού ποδοσφαίρου. Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια και ευχόμαστε στη μικρή Ελένη υγεία και δύναμη».
Τέλος από την πλευρά της η Selecte 2017 τίμησε την Ερασ. ΑΕΛ, την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Νάκας, τον Δήμο Λαρισαίων, την πλακέτα παρέλαβε ο κ. Κωσταρόπουλος και τους Παλαιμάχους της ΑΕΛ, την πλακέτα παρέλαβαν οι κ. Παραφέστας, Αλεξούλης και Σελιώνης.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι έληξε με 6-4 υπέρ της ΑΕΛ. Από τις δύο μικτές ομάδες ανδρών-γυναικών αγωνίστηκαν οι εξής:
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΕΛ: Πάνος, Ραχοβίτης, Καπιτζήκα, Αναστασιάδης, Σωτηριάδη, Σκωτεινιώτη Κ., Κατσάρας, Χατζηλιόντα, Παπακώστας, Ακριβούλη, Ράμμος (Αρζουμανίδου, Σκωτεινιώτη Γ., Παυλοπούλου, Τσιάρα, Κατσιάνα, Κόντου, Μούκα, Στυμονιάρη, Λιάπης, Τσιανάκας, Βασιλείου, Μαστοροδήμος, Λυντέρης).
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ SELECTE: Καραφλού, Ντέκας, Εμμανουηλίδης, Πιερρουτσάκος, Παπαδάμου, Ασημάκη, Κοφίδης, Τσούκλης, Λουλεμέ, Δελαπόρτας, Τουρέτζογλου (Σωτηρόπουλος, Μητροπούλου, Φιλιππάτου, Καΐπη, Κότσαλος, Πέκεζ).
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η διάθεση των κουπονιών των 3 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Ελένης θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκέμβριου. Τα σημεία διάθεσης είναι τα εξής:
Vissini Store (Μανωλάκη 9-11)
Café Me (Παναγούλη & Πατρόκλου)
Επίσης παραμένει ανοικτός ο ερανικός λογαριασμός τραπέζης: MALTESER HILFSDIENST MMM IBAN:DE89370601201201214013 BIC:GENODED1PA7 Τράπεζα: PAX BANK KOELN Αιτιολογία: MMM-ELENI (Διεύθυνση του Καταθέτη για την Απόδειξη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass