Φυσική αγωγή και κοινωνικά θέματα

Φυσική αγωγή και κοινωνικά θέματα

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 19:30

Το γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει τους φοιτητές και φροντίζει για την ενημέρωσή τους, τόσο σε κοινωνικά θέματα όσο και σε εκπαιδευτικά.

Σε εποχές που ο κίνδυνος καραδοκεί, τα εργατικά, τα τροχαία ατυχήματα, οι καρδιακές ανακοπές και οι απειλητικές ενέργειες για τη ζωή αυξάνονται. Για αυτόν τον λόγο, κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν κατάλληλα μέτρα και επιλεκτικοί παράμετροι ώστε να μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των απειλητικών για τη ζωή κινδύνων. Αυτό όμως, μπορεί να συμβεί μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση στη χρήση των Πρώτων Βοηθειών.
Με γνώμονα τα παραπάνω λοιπόν, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις - ΚΑΡΠΑ» για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές/τριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Μέσω αυτού, απέκτησαν όλες τις γνώσεις Πρώτων Βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και έκαναν πρακτική άσκηση πάνω σε προπλάσματα τα οποία εξυπηρετούσαν τον προκείμενο σκοπό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διάλεξη από τον ειδικά εκπαιδευμένο κ. Λέτσα Ξενοφών, εισηγητή του προγράμματος του ΕΚΑΒ Λάρισας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, μέσω της οποίας η φοιτητές/τριες υπέβαλαν σημαντικές ερωτήσεις και απορίες επί του θέματος, όπου και τους δόθηκαν χρήσιμες λύσεις και απαντήσεις.
Στόχος του Σεμιναρίου ήταν να εφοδιαστούν οι φοιτητές με γενικές γνώσεις αυτοπροστασίας, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών σε προνοσοκομειακό επίπεδο έως ότου έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.
Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας και έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ. Η Πρυτανεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας ευχαρίστησε θερμά το ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες γνώσεις και την πολύτιμη συνεργασία που προσφέρει στους φοιτητές / τριες τα τελευταία 11 χρόνια.
H δράση θα συνεχιστεί και το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass