Γήπεδα για τα παιδιά σε πέντε πλατείες

«ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2018 22:22

Πέντε μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σε ισάριθμες πλατείες περιφερειακών συνοικιών θα «εγκαταστήσει» ο Δήμος Λαρισαίων, προσφέροντας διέξοδο στα παιδιά.

Τα γήπεδα είναι μικρών διαστάσεων και για τον λόγο αυτό επιλέχθηκαν προκειμένου να τοποθετηθούν σε πλατείες, όπως η Εργ. Πρωτομαγιάς στη Νεράιδα, στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στη Νέα Σμύρνη, στον Άγιο Θωμά και στην Τούμπα ενώ στο Πάρκο των Χρωμάτων θα τοποθετηθεί επίσης και μια πίστα για τους λάτρεις του skate board.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών χώρων στις περιφερειακές συνοικίες» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θάνος Αδαμόπουλος προσθέτοντας ότι αποτελεί ένα «πρόγραμμα που θα προσφέρει διέξοδο στα παιδιά των συνοικιών».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 566.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Έχει ήδη δημοπρατηθεί και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εξετασθούν οι προσφορές ενώ με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη τα γήπεδα θα παραδοθούν προς χρήση.

Όπως σημειώνεται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, «τα γήπεδα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ διαθέτουν ελαστικό τάπητα, είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πολυμορφικού χαρακτήρα, μικρών διαστάσεων 12 επί 20 μέτρων», με περίφραξη και φωτισμό.

Τα γηπεδάκια θα διαμορφωθούν στην πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς, στη Νεράιδα, στο Πάρκο των Χρωμάτων στα Ηπειρώτικα, στη Νέα Σμύρνη, στον Άγιο Θωμά και στην Τούμπα. Όπως διευκρινίζεται από τον Δήμο Λαρισαίων αντίστοιχα γήπεδα λειτουργούν σήμερα στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και σε ιδιωτικά κολλέγια ενώ για πρώτη φορά θα αξιοποιηθούν από δήμο της χώρας.

ΠΑΡΚΟ SKATE BOARD

Στο Πάρκο των Χρωμάτων θα διαμορφωθεί επίσης και πίστα για σκέιτ ενώ «οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου χώρου που θα προσφέρεται για ποδήλατο και πατίνια, είναι έκτασης 24,5 επί 18 μέτρα, με ανυψωμένο διάδρομο από ξύλο και αλουμίνιο. Η συγκεκριμένη κατασκευή θα είναι απολύτως πιστοποιημένη από την κατασκευάστρια εταιρεία.

«ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ»

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής των συγκεκριμένων χώρων άθλησης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θάνος Αδαμόπουλος δήλωσε στην Ε» ότι "πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών χώρων στις περιφερειακές συνοικίες της πόλης που υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή και θα προσφέρει με την ολοκλήρωσή του διέξοδο στα παιδιά που διαμένουν στις συνοικίες αυτές".

 Ετσι η πόλη μας» καταλήγει ο κ Αδαμόπουλος «αποκτά πρότυπες και πιστοποιημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να αθλούνται και ψυχαγωγούνται. Αξίζει, νομίζω, να υπογραμμίσουμε ότι η δαπάνη κατασκευής αυτών των γηπέδων προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass