Αθλητική Ανασκόπηση 2018 - ΜΕΡΟΣ B'

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2019 18:35

ΑΕΛ - «Ψαλίδι» στην κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου

Το 2018 που φεύγει οι φίλοι της ΑΕΛ θα θυμούνται μόνο πως ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες για την κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου Ελλάδας και η συμμετοχή στον 5ο τελικό της ιστορίας της για τη λαρισινή ομάδα.


Η ΑΕΛ για 94 λεπτά ήταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ωστόσο στο 94’ ένα «ψαλιδάκι» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έκρινε το ματς ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0 και την πρόκριση σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στον τελικό.
Η ΑΕΛ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κρίζμαν (48’) και Ντέλετιτς (58’), όμως δεν άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ που πήρε την πρόκριση στο τέλος.
Στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ πήρε την 12η θέση στη βαθμολογία εξασφαλίζοντας πολύ εύκολα την παραμονή στην κατηγορία, που ήταν ο στόχος της.
Η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές καθώς στην «ανατολή» του 2018 ήταν ο Ηλίας Φυντάνης, συνέχισε ο Σωτήρης Αντωνίου και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο Τζιανλούκα Φέστα που μέχρι σήμερα έχει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.
Η περσινή βαθμολογία:
1.A.E.K.    70
2.Π.Α.Ο.Κ.    64
3.Ολυμπιακός    57
4.Ατρόμητος Αθ.    56
5.Αστέρας Τρ.    45
6.Α.Ο. Ξάνθη    45
7.Πανιώνιος    40
8.Παναιτωλικός    35
9.ΠΑΣ Γιάννινα    34
10.Λεβαδειακός    34
11.Παναθηναικός    32
12.Α.Ε.Λ.    31
13.Λαμία    30
14.Απόλλων Σμ.    29
15. Κέρκυρα    22
16.Πλατανιάς    10
Πρώτοι σκόρερ για την ΑΕΛ ήταν οι: Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Κριζμάν που ο καθένας πέτυχε από πέντε τέρματα.
* * *
Στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση και μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 22 ποδοσφαιριστές.

 

 

Νταμπλούχος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ - ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η Γ’ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης αναδεικνύεται πρωταθλητής ΕΠΣΛ και επιστρέφει στη Γ’ Εθνική ύστερα από δύο χρόνια. Ήταν ένας αμφίρροπος και συναρπαστικός μαραθώνιος στη μεγάλη τοπική κατηγορία που κρίθηκε στην κυριολεξία πάνω στο νήμα και συγκεκριμένα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ηρακλή Λάρισας. Όμως οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν μετά το εντυπωσιακό 3-0 μέσα στην Τσαριτσάνη, την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, να αναρριχηθούν στην κορυφή (ισοβάθμησαν με τον Οικονόμο αλλά ήταν καλύτεροι στα μεταξύ τους παιχνίδια). Την τελευταία ωστόσο αγωνιστική των πλέι οφ ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 μέσα στην έδρα του με τον Δωτιέα Αγιάς, ενώ ο Οικονόμος κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 τον Σμόλικα και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Την «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ αποχαιρετούν η Αστραπή Ν. Πολιτείας (απευθείας), Δήμητρα Γιάννουλης και τα Βούναινα (από τα πλέι άουτ).

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης συνδυάστηκε με μία ιστορικής σημασίας επιτυχία για τους «πράσινους», οι οποίοι για πρώτη φορά κέρδισαν το Κύπελλο ΕΠΣΛ και κατ’ επέκταση το νταμπλ. Για τον λόγο αυτό δεν διεξήχθη για μία ακόμα φορά ο αγώνας Σούπερ Καπ.

 

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Στην Α1 ΕΠΣΛ, το Κιλελέρ κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή και μαζί την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Επίσης στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ προβιβάζονται από τα πλέι οφ ο Αετός Μακρυχωρίου και ο Αμπελωνιακός. Αντίθετα, τον δρόμο του υποβιβασμού παίρνουν ο Αστέρας Τυρνάβου που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, η Μελία και το Καλοχώρι (απευθείας) και από τα πλέι άουτ οι Αμπελόκηποι και ο Όλυμπος Γόννων.
Τέλος, από τη Β’ ΕΠΣΛ κερδίζουν την άνοδο στην Α1 οι Παναγροτικός, Αβέρωφ και Ανάβρα (ως πρωταθλητές σε 1ο, 2ο και 3ο όμιλο, αντίστοιχα) ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών και ο Προμηθέας από τους αγώνες κατάταξης, καθώς επίσης και το Μεσοχώρι, που κλήθηκε να καλύψει το κενό της Ακαδημίας Τυρνάβου, η οποία οικειοθελώς δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΛ και προτίμησε να παίξει στη Β’ ΕΠΣΛ.

 

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η Γ’ ΕΠΣΛ
Το 2018 φέρνει ακόμα μία αλλαγή στον χάρτη των τοπικών πρωταθλημάτων. Το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφασίζει την κατάργηση της Γ’ τοπικής, η οποία ουσιαστικά συγχωνεύεται με τη Β’ κατηγορία. Έτσι στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ μετέχουν 62 ομάδες που χωρίζονται σε 5 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΛ στο τέλος της φετινής περιόδου θα κερδίσουν 19 συνολικά ομάδες, προκειμένου τη σεζόν 2019-20 η Α1 κατηγορία να αποτελείται από δύο ομίλους των 16 ομάδων.

 

 

Ο Λαρισαίος ποδηλάτης Πάνος Καρατσιβής «ζαλίζει» την Ευρώπη

ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Ο λαρισινός αθλητισμός γράφει διεθνή ιστορία στο άθλημα του ποδηλάτου το 2018, με ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος, τον Πάνο Καρατσιβή του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, που «ζάλισε» την Ευρώπη.
Ο Παναγιώτης Καρατσιβής κέρδισε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας Εφήβων – Νεανίδων στο Aigle της Ελβετίας. Ο έφηβος ποδηλάτης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό πουρσουίτ, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 3 χλμ. με χρόνο 3.17.152 και παράλληλα το χάλκινο μετάλλιο στο σκρατς στην ίδια διοργάνωση. Ο Λαρισαίος ποδηλάτης πέτυχε και άλλο πανελλήνιο ρεκόρ – και πάλι – στο ατομικό πουρσουίτ 3χλμ. (με 3.17.577) στην παρουσία του στο Παγκόσμιο.

 

 

Στα πλέι οφ η ΕΑΛ, διαπρέπει στις παγκορασίδες ο Φιλαθλητικός

Αρκετές συγκινήσεις επιφύλαξε για το γυναικείο βόλεϊ του νομού το 2018. Η ΕΑΛ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής τερματίζει στη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον Β2 Υποόμιλο και εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, όπου καταλαμβάνει την 3η θέση αν και ισοβάθμησε με τη Σταυρούπολη και χάνει τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου. Αντίθετα, την κατηγορία αποχαιρετά ο ΓΣ Νίκαιας, ενώ επιστρέφει η Ελασσόνα.

 

Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
Η Λάρισα φιλοξενεί τον Ιούλιο στο Κλειστό της Νεάπολης το «final-4» του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παγκορασίδων. Ο Φιλαθλητικός μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στον 1ο όμιλο της ημιτελικής φάσης (η οποία επίσης διεξήχθη στο Κλειστό της Νεάπολης), έθεσε νοκ - άουτ το μεγάλο φαβορί Ναύαρχο Βότση (τον κέρδισε με 3-2, ενώ στη συνέχεια νίκησε με 3-0 την Κοζάνη και 3-1 τη Δράμα) και τερμάτισε στην πρώτη θέση εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το «final-4».
Η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε με 3-0 επί της ΑΕΚ, όμως ηττήθηκε στα δύο επόμενα παιχνίδια από την Κηφισιά και τον Άρη με 3-1, αντίστοιχα και τερμάτισε στην τρίτη θέση πανελληνίως. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Άρης.

 

 

Με καλές και κακές στιγμές ο Απόλλων Λάρισας

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ 2018

Το 2018 ήταν μια χρονιά ανάμικτων συναισθημάτων για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος εκπροσωπεί το λαρισινό ποδόσφαιρο στον χώρο της Football League.
Πέρυσι, την περίοδο 2017-2018 οι «κυανόλευκοι» που συμμετείχαν για 2η φορά στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όπως γνωρίζαμε ή στο τωρινό της Football League, τερμάτισαν μετά από καλή γενικά παρουσία στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκεντρώνοντας συνολικά 43 βαθμούς και υλοποιώντας με άνεση τον στόχο της παραμονής.
Με τη λήξη του πρωταθλήματος αποχώρησαν από τη λαρισινή ομάδα πολλοί ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και ο προπονητής Νίκος Θεοδοσιάδης, που είχε μια πετυχημένη παρουσία στον πάγκο.
Τον διαδέχτηκε ο Βραζιλιάνος τεχνικός Μαρσέλο Τροΐζι, πρώην παίκτης της ΑΕΛ, ο οποίος έφερε και τους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές Λουκάο, Πολλέτο, Λούκας Ράμος και Μαρκολίνο, παίκτες που κάνουν τη διαφορά και ο Απόλλωνας με τη δική τους παρουσία και των άλλων παικτών που είναι στο δυναμικό της ομάδας, βρίσκεται σήμερα στην 2η θέση της βαθμολογίας, με 20 βαθμούς, ενώ προηγείται ο ΝΠΣ Βόλος, με 28 βαθμούς.
Αρνητική όμως ήταν η παρουσία του Απόλλωνα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε διαδοχικά από το ΝΠΣ Βόλου 5-1 στον Βόλο, από την ΑΕΚ 4-0 και τη Λαμία 7-0, στη Φιλιππούπολη.

 

 

Eρχεται στη Λάρισα ο Ερμής Αγιάς

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΣΚΑΘ Η ΑΕΛ, Ο ΓΛ ΦΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η ΟΛΥΜΠΙΑ

 

Πολλές αλλαγές έφερε το 2018 στο λαρισινό μπάσκετ. Ο Ερμής Αγιάς κερδίζει το στοίχημα της παραμονής στην Α2 Εθνική. Τον Απρίλιο ανακοινώνεται η πρόσληψη του τεχνικού Στέφανου Πέρκου που παίρνει τη σκυτάλη από τον Γρηγόρη Γιασάρη ο οποίος κάθισε στον πάγκο των «κυανολεύκων» για πέντε χρόνια. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έρχεται μετά την ήττα από την Καστοριά. Η ομάδα στη συνέχεια πετυχαίνει ένα σερί πέντε νικών και «κλειδώνει» μαθηματικά την παραμονή, χάνοντας στο τελευταίο και αδιάφορο ματς από τον Χολαργό.
Η νέα αγωνιστική σεζόν βρίσκει τον Ερμή Αγιάς στη Λάρισα αφού δηλώνει ως έδρα το Κλειστό της Νεάπολης λόγω προγραμματισμένων βελτιωτικών εργασιών στο κλειστό της Αγιάς. Η ήττα στην πρεμιέρα από το Πευκοχώρι οδηγεί σε διαζύγιο με τον Στέφανο Πέρκο και τα ηνία αναλαμβάνει ο Γιώργος Σκαραφίγκας ο οποίος κάνει ντεμπούτο την 3η αγωνιστική στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Ερμής αποχαιρετά το 2019 με τους καλύτερους οιωνούς μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Ηρακλή με 91-86 στην παράταση και φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας έναν μόλις βαθμό πίσω από το δίδυμο των πρωτοπόρων Ηρακλή και Ιωνικού. Η ομάδα έχει καταγράψει στο ενεργητικό της ιστορικές νίκες όπως επί του Κόροιβου και του Ιωνικού.Η ΑΕΛ
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, που το 2018 υποβιβάζεται από την Α2 στη Β’ Εθνική, να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, ούτως ώστε να μπουν εκ νέου οι βάσεις και η ομάδα να αναρριχηθεί ξανά εκεί που της αξίζει να βρίσκεται.

 

Ο ΓΛ ΦΑΡΟΣ
Τίτλοι τέλους και για τον ΓΛ Φάρο ο οποίος υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού Θανάση Σκουρτόπουλου κερδίζει το στοίχημα της παραμονής στην Α1 Εθνική, ωστόσο το καλοκαίρι γίνεται Ήφαιστος, έχοντας νέο διοικητικό καθεστώς και μετακομίζει από τη Λάρισα και το Κλειστό της Νεάπολης στη Λήμνο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Τη θέση τους στην Α2 Γυναικών και στη Β’ Εθνική ανδρών διασφαλίζουν το 2018 η Ολύμπια και ο ΓΣ Φαρσάλων αντίστοιχα οι οποίοι ξεκινούν την καινούργια σεζόν με νέες φιλοδοξίες.

 

 

Κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ ο Σπάρτακος

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Το 2018 κλείνει με μία ιστορική επιτυχία για την ομάδα μπάσκετ του Σπάρτακου, η οποία κατακτά για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Η λαρισινή ομάδα κέρδισε μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στο Κλειστό του Αλκαζάρ την Αναγέννηση Καρδίτσας με 87-86 στην παράταση (76-76 κ.α.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass