Η Πορτογαλία κατέκτησε το Nations League

Κέρδισε στον τελικό την Ολλανδία με 1-0

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 15:49

Η Πορτογαλία κατέκτησε το τρόπαιο στο παρθενικό Nations League της UEFA, επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας στον τελικό, που διεξήχθη στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Τρία χρόνια μετά το θρίαμβο στο EURO 2016, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε το δεύτερο διεθνές της τρόπαιο, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 60΄ ο Γκονσάλο Γκουέδες με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραίο «σπάσιμο» της μπάλας από τον Μπερνάρντο Σίλβα. Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Σίλεσεν. Οι «οράνιε» προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να αντιδράσουν, αλλά φάνηκαν να μην έχουν πολλές δυνάμεις, καθώς είχαν παίξει ημιτελικό μία ημέρα αργότερα και 30 λεπτά περισσότερο από τους γηπεδούχους.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ντάμφρις, Φαν Ντάικ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Φόντε, Γκερέιρο, Σεμέδο, Ντανίλο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (90+3΄ Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (81΄ Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουέδες (75΄ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Βαϊνάλντουμ, Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόον (81΄ Λ. Ντε Γιονγκ), Μπεργκβάιν (60΄ Φαν ντε Μπέεκ), Ντεπάι, Μπάμπελ (46΄ Πρόμες)

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕ... ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ!

Η Πορτογαλία υποδέχθηκε στο «Ντραγκάο» την Ολλανδία για τον τελικό του Nations League και οι διοργανωτές σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να στηθεί η μπάλα στη σέντρα. Ένα... αυτοκινητάκι, λοιπόν, τη μετέφερε στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Η Αγγλία κατέκτησε την τρίτη θέση στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Nations League. Στο «μικρό τελικό», που φιλοξενήθηκε στο Γκιμαράες, τα «Τρία Λιοντάρια» νίκησαν την Ελβετία με 6-5 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια της συνάντησης και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ.

Να σημειωθεί ότι στο 84ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ της Αγγλίας που σημείωσε ο Γουίλσον, αφού η χρήση του VAR «αποκάλυψε» φάουλ του Ντέλε Άλι λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στη διαδικασία από τα 11 βήματα, οι αντίπαλοι ευστόχησαν στα πέντε πρώτα χτυπήματα: η Αγγλία με τους Μαγκουάιρ, Μπάρκλεϊ, Σάντσο, Στέρλινγκ και τον τερματοφύλακα Πίκφορντ και η Ελβετία με τους Τσούμπερ, Τσάκα, Ακανί, Μπαμπού, Σαρ.

Στο έκτο πέναλτι πρώτος εκτέλεσε ο Ντάιερ, που ευστόχησε για το 6-5 και στη συνέχεια ο Πίκφορντ, που λίγο πριν είχε «γράψει» το 5-4, απέκρουσε το σουτ του Ντρμιτς και χάρισε στους Άγγλους μια νίκη γοήτρου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Σερ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Φερνάντες (61' Ζακαρία), Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες (87' Ντρμιτς), Σακίρι (65' Ζούμπερ), Σεφέροβιτς (113' Οκαφόρ)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (70' Γουόκερ), Ντάιερ, Ντελφ (106' Μπάρκλεϊ), Λίνγκαρντ (106' Σάντσο), Ντέλε Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν (75' Γουίλσον).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass