Γιώργος Μπαρτζώκας: «Τοξικό το μπασκετικό περιβάλλον στην Ελλάδα»

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 22:12

Με αφορμή την παρουσία του στη χθεσινή εκδήλωση της Ολύμπια ο Γιώργος Μπαρτζώκας (πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και πρώτος που εργάστηκε στην Μπαρτσελόνα) μίλησε στην «Ε» για την κρίση στο Ελληνικό μπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το μπασκετικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι πλέον τοξικό» και επισήμανε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή προσώπων, ενώ αναφερόμενος στη Λάρισα τόνισε ότι χρειάζεται όραμα για να επιστρέψει το λαρισινό μπάσκετ εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

«Δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε γιατί το Ελληνικό μπάσκετ έφτασε σ’ αυτό το σημείο, γιατί ο καθένας έχει μία διαφορετική οπτική για τι έγινε. Αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε είναι ότι έχει δημιουργηθεί πλέον ένα τοξικό περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση δημιούργησε μία κρίση αξιών. Αντί να μας ενώσει σαν ανθρώπους, μας έκανε να είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Και το μπάσκετ επειδή αποτελεί αντανάκλαση της κοινωνίας έφτασε σε κρίση. Αλλά όλα είναι σε κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το μπάσκετ.

Ωστόσο πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν αυτά που πρέπει για να βγεις από το τέλμα και είμαι σίγουρος ότι πάλι θα βρεθούν. Άνθρωποι με αξίες, με ηθική, με φιλοδοξίες υπάρχουν στην Ελλάδα πολλοί. Όμως το θέμα είναι να τους βγάλουμε στην επιφάνεια και να μην υπάρχουν αυτοί που έχουν πιάσει όλα τα πόστα και τις θέσεις και προσκολλημένοι εκεί δεν αφήνουν τους άλλους να έρθουν στην επιφάνεια.

Όταν βλέπεις συγχωνεύσεις ομάδων και αλλαγές ονομάτων πώς μπορεί ο κόσμος να ανεχθεί τέτοιου είδους ενέργειες; Δηλαδή μία ομάδα που αλλάζει όνομα και αλλάζει πόλη και την άλλη χρονιά φεύγει και πάει σε άλλη πόλη, πώς μπορεί να αποκτήσει κοινό, επενδυτές, χορηγούς και παίκτες;».

-Αντίθετα με το τι γίνεται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη το Ελληνικό στοιχείο (παίκτες- προπονητές) κρατάει τη σημαία ψηλά…

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ταλέντο και είμαστε εργατικοί σαν λαός, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά παντού. Απλώς όταν φεύγεις από την Ελλάδα, φεύγεις από το τοξικό περιβάλλον, αφιερώνεσαι μόνο στη δουλειά σου και προοδεύεις».

-Το Λαρισινό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί καθίζηση…

«Δεν είναι φαινόμενο μόνο στη Λάρισα, είναι Ελληνικό πλέον. Το μπάσκετ είναι σε μεγάλη φθορά. Εάν κοιτάξουμε τις ομάδες στην Α1 θα δούμε ότι υπάρχει μεγάλη πτώση, όχι μόνο οικονομική, αλλά πτώση επιπέδου γενικότερα. Προφανώς είναι μία κατάσταση που έχει τα πάνω και τα κάτω της και περιμένουμε πότε θα έρθουν τα πάνω της».

-Η επόμενη ημέρα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ποια είναι;

«Η δουλειά του προπονητή είναι τέτοια που δεν ξέρεις πού θα είσαι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω δουλέψει στο εξωτερικό. Ήταν σημαντική εμπειρία για μένα και φυσικά μία πρόοδος για τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι θα έχω μία καλή εξέλιξη στα επόμενα χρόνια, ακόμα όμως δεν ξέρω κάτι».

-Το μήνυμά σου στο μπασκετικό κοινό της Λάρισας;

«Επειδή υπάρχει μπάσκετ και παράδοση στη Λάρισα αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει μία ομάδα που να δώσει όραμα. Εάν υπάρχει όραμα ο κόσμος θα ακολουθήσει».

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass