Εγκρίθηκε η σύμβαση Περέιρα, σέντρα στις 24/8 στη Super League 1

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΚΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2019 20:22

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημοποίησε τα πεπραγμένα της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η ανανέωση συμβολαίων των Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Χουάν Μαρτίν Φερνάντεζ, με τους ίδιους όρους και λήξη της συνεργασίας στις 31 Ιουλίου 2020. Επίσης, η Ε.Ε. έκανε δεκτή την εισήγηση της Super League 1 και το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019.
Η ανακοίνωση: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τα πεπραγμένα της Ε.Ε. της περιόδου 26.05.2018-31.05.2019, τον ενοποιημένο και αναθεωρημένο ισολογισμό, την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2018-31.12.2018, τον προϋπολογισμό της περιόδου 01.01.2020-31.12.2020, καθώς και τις προτεινόμενες αλλαγές καταστατικού, οι οποίες αφορούν κυρίως σε αλλαγές που προκύπτουν μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τη σχετική πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος γνωστοποίησε στο σώμα την υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασης των Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Χουάν Μαρτίν Φερνάντεζ με τους υφιστάμενους όρους και ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου 2020, σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης που περιλαμβάνεται στην επιστολή Σαμούρα της 21ης Μαΐου 2019, η οποία βάσει του καταστατικού των F.I.F.A./U.E.F.A., αλλά και του άρθρου 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο., είναι άμεσα εκτελεστή.
Η Ε.Ε. ενέκρινε επίσης την απόφαση-εισήγηση της Super League για έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League 1 στις 24 Αυγούστου 2019».

 

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ
H παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έλαβε και τυπική υπόσταση, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Οι τοποτηρητές των FIFA–UEFA ζήτησαν αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης να προηγηθεί όλων το θέμα του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, το οποίο βρισκόταν αρκετά πίσω (21ο) στην ημερήσια διάταξη.
Ένα θέμα για το οποίο δεν έγινε καν ψηφοφορία, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ να διαμηνύει πως «δεν τίθεται προς ψήφιση, είναι απόφαση της FIFA. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν».
Ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, είχε επιφυλάξεις ως προς το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης Περέιρα, από τη στιγμή που ουσιαστικά η παρουσία του επιβλήθηκε από τη FIFA, εν τέλει όμως δήλωσε πως «είναι σεβαστή η απόφαση του προέδρου».
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, επτά σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ, αποχώρησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους 10.
Οι αποχωρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει ο προϋπολογισμός της νέας χρόνιας μειοψηφικά, αφού ψηφίστηκε μόνο από οκτώ συμβούλους. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρόντες τους 10 από τους 17 συμβούλους, ήτοι τους 8 και τους Μηνά Λυσσάνδρου, Τάκη Αγραφιώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass