Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τον Τάσο Κουρδή

«ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ» ΔHΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝA ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 22:22

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε χθες το βράδυ στην 38η γιορτή, τον Τάσο Κουρδή, προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας του Απόλλωνα Λάρισας, για την επιμονή του μετά το ατύχημα που είχε και την επιστροφή του στα γήπεδα, δίνοντας ένα μάθημα ανθρωπιάς.


Βράβευσε ένα πραγματικό μαχητή της ζωής, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το μεγαλείο ψυχής που δείχνει και το θάρρος που επιδεικνύει μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του πριν από δύο χρόνια και ξεχωρίζει για το ήθος του, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων.
O πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας μπορεί λοιπόν να έχασε το πόδι του σε τροχαίο τον Απρίλιο του 2018, όμως δίνει καθημερινά μήνυμα ζωής με τη δύναμη της θέλησης και της καρδιάς του.
Συνοδευόμενος από τους δύο αγαπημένους του γιους, τον Γιάννη που έκανε την απονομή και τον Δημήτρη, ο Τάσος Κουρδής καταχειροκροτήθηκε και φανερά συγκινημένος, αν και είναι ένας δυνατός χαρακτήρας, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ, τα έχω λίγο χαμένα. Να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που μου κάνει. Να ευχαριστήσω όσους με έχουν βοηθήσει έως τώρα.
Ήθελα να πω και άλλα αλλά είμαι λίγο συγκινημένος. Εξακολουθώ να είμαι προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας, ασχολούμαι με τον στίβο, άλμα εις μήκος και πιστεύω θα τα πάω καλά, γιατί έχω πείσμα πάνω μου».
Επίσης χαριτολογώντας τόνισε: «Μου είπαν να μην το πω αλλά δεν το κρύβω πως αν ήξερα ότι πριν το ατύχημα θα μου συνέβαινε αυτό και θα γνώριζα τόσους ανθρώπους με Α’ κεφαλαίο, τόσους πραγματικούς φίλους από την περιπέτεια που πέρασα, θα το είχα κόψει το πόδι πιο πριν».
Σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε» λίγο μετά τη βράβευσή του, τόνισε τα εξής: «Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια. Ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ανάμεσα σε επαγγελματίες. Το ζεστό χειροκρότημα για μένα και τα παιδιά μου τα οποία και εκείνα συγκινήθηκαν, μου δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω, γιατί αυτά που εισπράττω καθημερινά είναι ανεκτίμητα. Ευχαριστώ από καρδιάς για μια ακόμη φορά τον ΠΣΑΠ, για την αξέχαστη βραδιά που μου χάρισε και όλους για το αυθόρμητο χειροκρότημα, για τα δάκρυα… Παραμένω ο Τάσος που με γνωρίζουν στη Λάρισα. Απέκτησα σήμερα και άλλους φίλους».

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΞΕΝΟΣ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πραγματοποίησε χθες το βράδυ λοιπόν την 38η γιορτή παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους της περσινής σεζόν σε Super League και Football League, ενώ υπήρχαν και αρκετές ειδικές βραβεύσεις.
Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνα ψηφίστηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους ως ο καλύτερος ξένος παίκτης.
Από εκεί και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο καλύτερος προπονητής της περσινής περιόδου, ενώ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίζει στο εξωτερικό ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ SUPER LEAGUE
*Καλύτερος διαιτητής Super League 2018-19: Αναστάσιος Παπαπέτρου
*Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού 2018-19: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ)
*Καλύτερος προπονητής Super League 2018-19: Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)
*Πρώτος σκόρερ Super League 2018-19: Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)
*Καλύτερος τερματοφύλακας Super League 2018-19: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)
*Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Super League 2018-19: Γιάννης Μπουζούκης (Παναθηναϊκός)
*Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστές Super League 2018-19: Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)
*Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής Super League 2018-19: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
*Καλύτερη ενδεκάδα της Super League 2018:
Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός), Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Γκιλιέρμε (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ντανιέλ Ποντένσε (Ολυμπιακός), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος).

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
*Σε Λεονάρντο Κούτρη και Θάνο Κωστανάσιο, καθώς μετά τον περσινό αγώνα με τον Ατρόμητο ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πήρε αγκαλιά ένα μικρό φίλο των ερυθρόλευκων που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και του έδωσε ασίστ... ζωής.
*Στον Χρήστο Καρυπίδη που εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση και έγινε τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ:
*Στην Κ19 του ΠΑΟΚ για την περσινή κατάκτηση τίτλου:
*Βραβείο Fair Play: Στην Κ15 του Παναθηναϊκού που αν και είχε την ευκαιρία να σκοράρει πέταξε την μπάλα έξω σε παιχνίδι με τον Αστέρα καθώς υπήρχε παίκτης του αντιπάλου πεσμένος στο έδαφος.
*Γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ: Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
*Στον Αντώνη Γιόβα, ένα νεαρό φίλο του ΠΑΟΚ με κινητικά προβλήματα.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ FOOTBALL LEAGUE
*Καλύτερος προπονητής Football League 2018-19: Χουάν Φεράντο (Βόλος)
*Πρώτος σκόρερ της Football League 2018-19: Χρήστος Ελευθεριάδης (Παναχαϊκή), Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)
*Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League 2018-19: Ορέστης Μένγκα (Δόξα Δράμας)
*Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Γιάννης Ιατρούδης (Εργοτέλης)
*Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)
*Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής Football League: Βασίλης Μάντζης (Βόλος).

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass