Ανακοίνωση του Α.Ο. Ιπποκράτης

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2020 21:22

Την έντονη αγανάκτησή της εξέφρασε η διοίκηση του ΑΟ Ιπποκράτη για τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Πανιώνιο, η οποία αναφερόμενη στη διοίκηση της ΕΠΣΛ τόνισε την απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα των επεισοδίων στα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:
«Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 2/2/2020 στον αγώνα της ομάδας μας με την ομάδα «Πανιώνιος Ν. Σμύρνης» στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» Α’ στο πλαίσιο της Α1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Λ. και κατόπιν εκτάκτου συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Σωματείου μας την Τρίτη 4/2/2020, γνωστοποιούμε τα εξής:
1. Σύσσωμο το Δ.Σ. θα απευθυνθεί άμεσα και παρασταθεί στην αρμόδια Εισαγγελική και Αστυνομική Αρχή Λάρισας για τη διερεύνηση τέλεσης ποινικών αδικημάτων από ποδοσφαιριστές και «φιλάθλους» της ομάδας «Πανιώνιος Ν. Σμύρνης» (ανήκοντες στην φυλή ΡΟΜΑ), οι οποίοι εισέβαλαν και επιτέθηκαν εναντίον των μελών του Δ.Σ., προπονητών και ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, μετά την λήξη του μεταξύ μας αγώνα. Των ανωτέρω, εξαιρείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ομάδας «Πανιώνιος Ν. Σμύρνης», που πράγματι κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την αποτροπή των επεισοδίων, την όλη δε στάση του απολύτως εκτιμούμε.
2. Παραδίδουμε στην κρίση του φίλαθλου κόσμου και των αρμοδίων οργάνων της Ε.Π.Σ.Λ. τον διαιτητή του αγώνα κ. Γεώργιο Αντωνίου, ο οποίος ουδέν ανέγραψε στο φύλλο αγώνα, παρόλο που αφενός τα πάντα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του και αφετέρου ο ίδιος και οι επόπτες γραμμών δεχόντουσαν προσωπικά τους προπηλακισμούς και τις ύβρεις συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της ομάδας «Πανιώνιος Ν. Σμύρνης» ήδη από την έναρξη και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να τιμωρήσει ή αντιδράσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο (π.χ. διακοπή αγώνα). Απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων και πολύ «λίγος» ως διαιτητική προσωπικότητα, σε σχέση με την έξωθεν καλή μαρτυρία που μέχρι την Κυριακή τον ακολουθούσε.
3. Είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζουμε τα ίδια γεγονότα από την ίδια ομάδα. Η πρώτη φορά συνέβη την 24η/11/2018 στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας Β’» για το πρωτάθλημα τότε της Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Λ. Καταγγείλαμε τότε άμεσα τα επεισόδια, με έγγραφη αναφορά μας, στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Λ., στην Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ.Λ. και στην Επιτροπή Πρόληψης Βίας-Ασφαλείας Γηπέδων Ε.Π.Σ.Λ. Η επανάληψη των επεισοδίων (όχι μόνο με την ομάδα μας, αλλά και με άλλες ομάδες του ομίλου μας στο φετινό πρωτάθλημα) αποδεικνύει ότι επί των ανωτέρω ουδέν έγινε και ουδείς επελήφθη. Συνεπώς, εκφράζουμε τη μεγάλη μας απογοήτευση και επιφύλαξη για το αν η Ε.Π.Σ.Λ. και τα αρμόδια πειθαρχικά της όργανα διαθέτουν την πραγματική βούληση, διάθεση και δύναμη πατάξεως τέτοιων φαινομένων, που φυσικά δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την τυπολατρική θεώρηση του φύλλου αγώνα, Κανονισμού ή άλλων εγγράφων.
4. Ζητούμε συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές, γονείς αυτών και προπονητές της ομάδας μας, διότι δεν μπορέσαμε να τους προστατεύσουμε επαρκώς την παρελθούσα Κυριακή.
5. Με το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης του Σωματείου μας από τις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Λ., αφού είναι φανερό ότι δεν εξυπηρετούνται οι σκοποί της εξύψωσης του ποδοσφαιρικού ιδεώδους και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που εμείς πρεσβεύουμε. Σε καμία δε περίπτωση, δεν διαπραγματευόμαστε την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια, υγεία και ασφάλεια.
6. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ουδείς εκπρόσωπος του Σωματείου μας θα παρασταθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ε.Π.Σ.Λ. την Πέμπτη 6/2/2020.
Το Δ.Σ.
«ΑΟ Ιπποκράτης Λάρισας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass