ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

Πρεμιέρα που συναρπάζει

* Ι. Μπουρνάκας: «Ένα τέτοιο ντέρμπι αποτελεί ευκαιρία για μία ποδοσφαιρική γιορτή» Ι. Μάγκος: «Η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 8:17

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το απόλυτο ντέρμπι θα ανοίξει την αυλαία του νέου πρωταθλήματος της μεγάλης τοπικής κατηγορίας. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας στην πρεμιέρα του φετινού μαραθωνίου της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, σ’ ένα παιχνίδι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου σε ολόκληρο το νομό. Τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: Τη νίκη η οποία αφενός θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με το δεξί και αφετέρου να αποκτήσουν προβάδισμα στη μάχη του τίτλου ο ένας έναντι του άλλου.

Φυσικά αν και από την πρώτη αγωνιστική τίποτα δεν μπορεί να προκαθοριστεί, ωστόσο η συγκεκριμένη αναμέτρηση παρουσιάζει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, Αχιλλέας Φαρσάλων και Απόλλωνας Λάρισας θα είναι οι βασικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου λόγω ιστορίας αλλά και δυναμικότητας με βάση τις μεταγραφικές κινήσεις που έκαναν.

Οι δύο ομάδες παράλληλα με τις προπονήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, προσπαθούν μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να βρουν τη νέα τους αγωνιστική ταυτότητα, με στόχο να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στοιχείο που πλέον μετατρέπεται σε επιτακτική ανάγκη μιας και η κλήρωση της φετινής διοργάνωσης τις θέλει αντιμέτωπες με το… καλημέρα.

Για το ντέρμπι της πρεμιέρας μίλησαν στην «Ε» οι προπονητές των δύο μονομάχων, ο Γιάννης Μπουρνάκας από τον Αχιλλέα Φαρσάλων και ο Γιάννης Μάγκος από τον Απόλλωνα Λάρισας οι οποίοι συμφωνούν στο ότι τίποτα δεν μπορεί να κριθεί τουλάχιστον από την 1η αγωνιστική.

«Όλοι θα παίξουμε με όλους. Απλά θεωρώ ότι ένα τέτοιο ντέρμπι στην πρεμιέρα θα είναι πολύ καλό για τον κόσμο ο οποίος περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επομένως είναι ευκαιρία να αποτελέσει μία γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο» σχολίασε ο Γιάννης Μπουρνάκας και πρόσθεσε:

«Το πρωτάθλημα αναμένεται ανταγωνιστικό και τα φαβορί θα φανούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία και δεν μπορώ να πω ότι ένα τέτοιο ντέρμπι μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλο άγχος. Για μας το πρωτάθλημα δεν είναι μία αγωνιστική ή δύο. Θέλουμε φυσικά να ξεκινήσουμε θετικά αλλά όχι ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα στην 1η αγωνιστική. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε τραυματισμούς».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μάγκος επισήμανε:

«Είτε με τον Αχιλλέα Φαρσάλων είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θεωρώ ότι είναι το ίδιο γιατί η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη. Πιστεύω ότι ο Αχιλλέας θα έχει την πίεση γιατί για μας δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι είναι καλύτερο που ξεκινάμε με δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απ’ ότι με ένα θεωρητικά βατό παιχνίδι γιατί στην πρεμιέρα συνήθως την πατάς με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Άλλοι λένε ότι η κλήρωση γενικά είναι εύκολη και άλλοι δύσκολη. Εγώ λέω ότι αν σε κάθε ματς είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε δεν υπάρχει δύσκολο ή εύκολο» κατέληξε ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Σάββατο ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα δώσει φιλικό παιχνίδι στην Αγιά (18.00) με τον Δωτιέα, ενώ αύριο Κυριακή ο Απόλλωνας Λάρισας θα υποδεχθεί την ίδια ώρα στη Φιλιππούπολη τη Φήκη Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass