Ενταξη επιπλέον αθλητικών φορέων στα μέτρα στήριξης

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 17:01

Στους επιπλέον Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που εντάσσονται στα Μέτρα Στήριξης και ανακοινώθηκαν χθες, εντάσσεται και ο ΚΑΔ 9499, για τον οποίο είχε αιτηθεί, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη.


Οι φορείς αυτοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη δέσμη των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά προστέθηκαν χθες στη σχετική λίστα. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται πλέον:
-Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδα του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.
-Οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.
-Οι αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους.

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ για την Α1 μπάσκετ και ότι ανάλογες σκέψεις γίνονται στην ΕΣΑΠ για την Α1 βόλεϊ, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο, χάρη στις αποφάσεις της UEFA, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
«Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: «Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο. Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι, γιατί η UEFA δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα».

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
Την παράταση της θητείας διοικητικών συμβουλίων και καταστατικών οργάνων αθλητικών σωματείων και ενώσεων, που έληξαν ή λήγουν το προσεχές διάστημα, καθ’ όσον ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που δημοσιεύτηκε προχθές (30/3) στο ΦΕΚ. Η παράταση της θητείας ισχύει για ένα μήνα μετά τη λήξη ισχύος των έκτακτων μέτρων, με απώτατη ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 60 της ΠΝΠ προβλέπει: «Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των αθλητικών σωματείων και των ενώσεων, οι όποιες, βάσει των οικείων καταστατικών, έληξαν κατά το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της από 25.2.2020 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42) έως και την έναρξη ισχύος της παρούσας ή λήγουν ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, παρατείνονται και λήγουν έναν (1) μήνα μετά από την άρση της ισχύος των ως άνω εκτάκτων μέτρων και πάντως όχι περάν της 30ής Ιούνιου 2020. Η παρούσα κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης, εφόσον η δυνάμει της τελευταίας τυχόν προβλεπομένη παράταση της θητείας λήγει πριν από τις 30 Ιούνιου 2020».

 

«ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ»
Την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου στήριξης του αθλητισμού, ιδιαίτερα σε επίπεδο βάσης, επισημαίνει ο Γιώργος Μαυρωτάς.
«Δυστυχώς και ο αθλητισμός θα «γονατίσει» απ’ τον κορονοϊό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Και δεν μιλάω για την κορυφή της πυραμίδας, αλλά για τη βάση. Τα σωματεία θα χρειαστούν στήριξη για να ξανασταθούν στα πόδια τους ώστε ν’ αθλούνται τα παιδιά. Ένα σχέδιο Μάρσαλ και για τον αθλητισμό», αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter ο γ.γ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass