Ανησυχούν για την επόμενη ημέρα οι παράγοντες των ομάδων

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ «LOCKDOWN» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΛ. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ, ΑΛ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ, Θ. ΚΟΤΣΙΒOΣ, ΑΡ. ΓΚΡΙΜΠΑΣ ΚΑΙ Γ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 22:13

Η πανδημία το κορονοϊού έχει αλλάξει άρδην την ποδοσφαιρική καθημερινότητα των ομάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι επιπτώσεις από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι τεράστιες, ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο. Το τι θα γίνει με τα φετινά πρωταθλήματα, εάν δηλαδή επανεκκινήσουν ή διακοπούν οριστικά, είναι το μεγάλο ερώτημα. Ωστόσο όλοι συμφωνούν πως ότι και να γίνει, η επόμενη ημέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν θα έχει καμία σχέση με το πώς ήταν τα πράγματα πριν την πανδημία του κορονοϊού.
Τις δικές του πληγές μετρά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι παράγοντες του οποίου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Η «Ε» ζήτησε την άποψη ορισμένων παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου για τις επιπτώσεις από το αναγκαστικό «lockdown», αλλά και για το πώς βλέπουν το άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αετού Μακρυχωρίου, Αλέξη Τσιτούρα, ακόμα και αν υπάρξει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων οι δυσκολίες θα είναι πάρα πολύ μεγάλες. «Πρώτον θα υπάρξει θέμα με τους φιλάθλους που αποτελούν αιμοδότη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα; Θα έχουμε την ίδια παρουσία κόσμου;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιτούρας και πρόσθεσε:
«Επειδή έχει πέσει η οικονομία, οι χορηγίες θα είναι λιγότερες. Επομένως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα ως προς το οικονομικό. Παράλληλα κάποιες ομάδες είχαν συγκεκριμένους στόχους, άνοδο ή παραμονή και ήταν πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Εάν για παράδειγμα διακοπούν τα πρωταθλήματα, θα είναι άδικο γι’ αυτές τις ομάδες που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να υλοποιήσουν αυτό που ήθελαν.
Πάντως αυτό που προέχει είναι η υγεία και δεν πρέπει να ρισκάρουμε για κανέναν λόγο με την υγεία των πολιτών. Εάν δεν βρεθεί σύντομα εμβόλιο ή φάρμακο κατά του κορονοϊού, η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Αετού Μακρυχωρίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟ Ελασσόνας, Άλκης Χατζηβασίλης επισήμανε ότι πέραν του αγωνιστικού οι επιπτώσεις από τη διακοπή της λειτουργίας των σωματείων αφορούν και στο οικονομικό κομμάτι.
«Δεν είναι μόνο το ότι δεν προπονούνται οι παίκτες. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι και το οικονομικό. Θα συνεχίσουμε με κόσμο ή κεκλεισμένων των θυρών; Εμείς ως ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουμε έσοδα από τηλεοπτικά. Θα μπορέσει ο κόσμος, που έχει τα δικά του προβλήματα, να ανταποκριθεί; Επιπλέον δε, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς οι παράγοντες που κρατάμε ζωντανά τα σωματεία και έχουμε πληγεί επαγγελματικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα στο να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σωματεία όπως πριν. Κάποιες ομάδες είχαν επενδύσει περισσότερο γιατί είχαν βάλει υψηλούς στόχους. Επομένως εάν η χρονιά πάει χαμένη, η ζημιά γι’ αυτά τα σωματεία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη» επισήμανε ο κ. Χατζηβασίλης.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΛ Αβέρωφ Χάρη Κοτσιβό, πέραν όλων των άλλων υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις και στη λειτουργία των τμημάτων υποδομής.
«Εμείς ως ΠΑΟΛ Αβέρωφ δεν μπορώ να πω ότι έχουμε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά γιατί φέτος λειτουργήσαμε με χαμηλό μπάτζετ καθώς στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά από τις υποδομές.
Υπάρχει ωστόσο πλέον πρόβλημα με τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Βασική φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη ταλέντων. Τώρα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά. Κάποιοι παίκτες είχαν μπει στο «στόχαστρο» μεγαλυτέρων συλλόγων και έπρεπε να δοκιμαστούν. Δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Ακόμα και αν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις, θα υπάρξουν γονείς που θα φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Όλα αυτά μας προβληματίζουν αν και ευελπιστούμε η επόμενη μέρα να μην είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται».
Ακόμα και στη δεύτερη τη τάξει τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου τα προβλήματα είναι ανάλογα.
«Λόγω της διακοπή, των δραστηριοτήτων μας, ως σωματείο αποφασίσαμε από τον Μάρτιο να σταματήσουμε τις συνδρομές των γονιών» επισήμανε ο πρόεδρος της Πελασγιώτιδας Αργύρης Γκρίμπας και πρόσθεσε:
«Αυτό αντανακλά στη γενικότερη λειτουργία του σωματείου που στηρίζεται κυρίως στις συνδρομές. Επίσης σταματήσαμε κάθε εργασιακή σχέση με τους προπονητές των ακαδημιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα κάποια σωματεία μισθώνουν αθλητικούς χώρους από τον δήμο για τις ανάγκες των προπονήσεων και το ερώτημα είναι τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Θα πρέπει να πληρώσουμε τα γυμναστήρια για το διάστημα που δεν υπάρχει αγωνιστική ή προπονητική δραστηριότητα;
Ακόμα και αν αποφασισθεί η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων –το οποίο δεν πιστεύω να γίνει πριν τον Μάιο- θα χρειαστεί ένας χρόνος δύο περίπου εβδομάδων για να να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία και να επανέλθουμε όσο μπορούμε στα αγωνιστικά επίπεδα πριν την πανδημία του κορονοϊού. Υπάρχουν παίκτες που είναι φοιτητές και επιστρέφουν σπίτι τους, ή κάποιοι άλλοι που ξεκινούν σεζόν σε διάφορες δουλειές το καλοκαίρι και θα φύγουν. Άρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» επισήμανε ο πρόεδρος της Πελασγιώτιδας.
Για τον πρόεδρο του Παναγροτικού, Γιώργο Ακριβούλη, υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις καθώς «τα σωματεία που έχουν μεγάλα τμήματα υποδομής έχουν παγώσει την καταβολή των συνδρομών από τους γονείς. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε συνδρομή για κάτι που δεν έγινε. Τα παιδιά δεν προπονήθηκαν ούτε χάρηκαν αυτές τις ημέρες το ποδόσφαιρο, οπότε το Δ.Σ. θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση για το πώς θα καλυφθεί αυτό το οικονομικό κενό.
Αγωνιστικά όσες ομάδες έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους και επένδυσαν σε έμψυχο δυναμικό εάν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά, θα είναι άδικο. Ακόμα και αν συνεχιστεί θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να δώσουν μαθητικές εξετάσεις και θα χρειαστούν χρόνο για να διαβάσουν δεν θα μπορέσουν να παίξουν με τις ομάδες τους ή οι φοιτητές που θα επιστρέψουν σπίτια τους.
Πράγματι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αλλά εκείνο που προέχει είναι να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Προέχει η υγεία. Όταν θα έρθει η στιγμή να ξαναμπούμε στο γήπεδο, θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε» κατέληξε ο κ. Ακριβούλης.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass