Σαφής προς πάσα κατεύθυνση η προειδοποίηση του Τσέφεριν

«ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ»

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 19:40

«Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να ζητάς βοήθεια, αλλά να αποφασίζεις μόνος τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Και πρέπει να το πω: οι Βέλγοι και όσοι μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν το ίδιο, διακινδυνεύουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του επόμενου έτους».
Τάδε έφη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σχολιάζοντας την επιλογή της βελγικής Λίγκας να τερματίσει πρόωρα το πρωτάθλημα, επικαλούμενη την έκτακτη κατάσταση λόγω της πανδημίας.
Λέξεις που προστίθενται στην επιστολή που εστάλη από την UEFA, την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και τις Ευρωπαϊκές Λίγκες (European Leagues), όπου επισημαινόταν το ενδεχόμενο αποκλεισμού: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεκινήσει και πάλι τους ερχόμενους μήνες, υπό τους όρους που θα υπαγορεύουν οι δημόσιες αρχές και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση των εθνικών διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη».
«Δεδομένου ότι η συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA καθορίζεται από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο τέλος μιας πλήρους εθνικής διοργάνωσης, ένα πρόωρο κλείσιμο θα δημιουργούσε αμφιβολίες ως προς τη συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση και η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογήσει το δικαίωμα των συλλόγων να γίνουν δεκτοί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020-21», καταλήγει η επιστολή που υπέγραψαν οι Τσέφεριν, Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος ECA) και Λαρς-Κρίστερ Όλσον (πρόεδρος European Leagues).
Σχετικά με τις προοπτικές ολοκλήρωσης της σεζόν ο Τσέφεριν πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιο χωρίς τους φιλάθλους, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να παίζουμε ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς και να το έχουμε πίσω στην τηλεόραση, από το τίποτα. Αυτό θέλει ο κόσμος, να επιστρέψει η θετική ενέργεια στο σπίτι τους. Θα είναι πιθανώς τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Δεν μπορούμε να παίξουμε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass