Με 18 παίκτες «παρούσα» η Super League στα Top-5 πρωταθλήματα

ΟΙ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 16ος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΑΞ (22 ΠΑΙΚΤΕΣ)

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 20:31

O Ολυμπιακός είναι η ελληνική ομάδα που έχει τροφοδοτήσει με τους περισσότερους παίκτες (8) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της ελληνικής Super League, τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας, όπως σημειώνει η τελευταία μελέτη του CIES, Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη 16η θέση στη σχετική κατάταξη με ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άλλοι πέντε ελληνικοί σύλλογοι έδωσαν συνολικά δέκα παίκτες στα top-5 τουρνουά της ηπείρου μας. Η τελευταία μελέτη του CIES υπογραμμίζει τους κύριους συλλόγους από τους οποίους φτάνουν οι περισσότεροι παίκτες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Άγιαξ (22 παίκτες), μπροστά από την Μπενφίκα (21) και τη Σάλτσμπουργκ (20). Στις πρώτες 15 θέσεις υπάρχουν επίσης τρεις ομάδες από το Βέλγιο (Γάνδη, Άντερλεχτ και Μπριζ), δύο ακόμα πορτογαλικές ομάδες (Σπόρτινγκ και Πόρτο), μία επιπλέον ολλανδική (PSV Αϊντχόφεν), η Βασιλεία από την Ελβετία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία και η Κοπεγχάγη από τη Δανία. Οι δεύτερες ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης (4η) και της Μπαρτσελόνα (11η) επίσης κατατάσσονται ψηλά στην κατάταξη. Η πρώτη μη ευρωπαϊκή ομάδα είναι η Μπόκα Τζούνιορς.
Η κατάταξη (Μάρτιος 2020) από την ελληνική Super League:
Ολυμπιακός     8 παίκτες
Παναθηναϊκός    3
ΑΕΚ     2
Αστέρας Τρίπολης     2
ΠΑΟΚ     2
Ατρόμητος    1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass