Τα δύο σενάρια για το Champions League

Δημοσίευση: 18 Απρ 2020 17:38

H UEFA επεξεργάζεται μια πρόταση που θα μπορούσε να δει το υπόλοιπο του Champions League να συμπυκνώνεται σε ένα μίνι-τουρνουά διάρκειας μιας εβδομάδας με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 29 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε το BBC.


Η UEFA προσανατολίζεται ο τελικός του Europa League να διεξαχθεί στο Γκντάνσκ στις 26 Αυγούστου και ο τελικός του Champions League να γίνει τρεις ημέρες αργότερα. Η UEFA εξετάζει δύο επιλογές, μία από τις οποίες είναι να διεξαγάγει τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Champions League με δύο αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν τα εγχώρια πρωταθλήματα επανεκκινήσουν τον Ιούνιο.
Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνουν μονοί οι υπόλοιποι αγώνες του Champions League μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ θα μπορούσε το υπόλοιπο της διοργάνωσης να παίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Και οι δύο επιλογές θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA την επόμενη Πέμπτη.
Ο τελικός του Champions League είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου και ο τελικός του Europa League επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γκντάνσκ τρεις ημέρες νωρίτερα.
Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Η νέα τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στις 23 Απριλίου, αλλά κι αυτό που θα προηγηθεί κατά μία μέρα (22/04) ανάμεσα σε μία ομάδα εργασίας των γενικών γραμματέων των 55 ομοσπονδιών/μελών, δεν θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά μόνο στην αναζήτηση λύσεων για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων, που έχουν «παραλύσει» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στο πώς θα «τρέξει» το πλάνο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions και Europa League) τόσο της εφετινής περιόδου, όσο και της επόμενης σεζόν (2020/21).
Η UEFA επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για την εφετινή χρονιά, με τελευταίο αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Μ. Πέμπτης (16/04), που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του τελικού του Europa League στο Γκντάνσκ στις 26 Αυγούστου και τρεις μέρες μετά τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.
Την ίδια ώρα, στα κεντρικά της Νιόν επεξεργάζονται και την... επόμενη μέρα ή με άλλα λόγια, το καλεντάρι της επόμενης περιόδου. Μάλιστα, εν μέσω της νέας διαμάχης που προέκυψε στην Ισπανία ανάμεσα στο προεδρείο της LaLiga και την ομοσπονδίας της Ισπανίας, για το ποιος θα είναι «υπεύθυνος» να ορίσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας χρονιάς εφόσον δεν ολοκληρωθεί η σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, υπήρξε και μία σημαντική αποκάλυψη: Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι δικηγόροι της LaLiga παρέλαβαν μία επιστολή από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία ανέφερε πως «...η έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League και του Europa League, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020».
Κάτι που δείχνει την ξεκάθαρη διάθεση της UEFA να πάει πιο πίσω χρονικά τις επόμενες διοργανώσεις, για να δημιουργηθεί «χώρος» και να υπάρξει το χρονικό περιθώριο σε όλες τις χώρες για να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους και να είναι σε θέση να δηλώσουν κανονικά τις ομάδες τους στα επόμενα Κύπελλα Ευρώπης, εν όψει των προκριματικών στις δύο διοργανώσεις που θα γίνουν με διαδικασίες... fast track.
Όλα αυτά θα εξεταστούν εξονυχιστικά στις τηλεδιασκέψεις της επόμενης εβδομάδας, με την UEFA να επιθυμεί πολύ πιο ξεκάθαρες και σταθερές ημερομηνίες στο καλεντάρι, προκειμένου να (ξανα)βάλει σε μία σειρά το πρόγραμμα και τις διοργανώσεις της, παράλληλα με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Εφόσον βεβαίως, επιτρέψει όλο αυτό η κατάσταση κάθε χώρας ξεχωριστά και η καθημερινή μάχη με την πανδημία του ιού Covid-19...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass