Σήμερα η νέα ενημέρωση από την UEFA

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 17:38

Νέα τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη μεταξύ της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των 55 εθνικών ομοσπονδιών, προκειμένου να δοθεί ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20.


Το πλάνο της UEFA είναι να συνεχιστούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει συστήσει δύο ομάδες εργασίες, μία εκ των οποίων ασχολείται αποκλειστικά με το να βρει ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπάρχει, μάλιστα, η ελπίδα ως τα μέσα Μαΐου – το αργότερο – να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις-ημερομηνίες.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την εξάπλωση της Covid-19 δημιουργεί τεράστια ζητήματα. Κι ας υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα – συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Δανίας – στα οποία υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν στη δράση τον επόμενο μήνα.
Σε κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα αυτό της Αγγλίας, το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για διεξαγωγή αγώνων στις αρχές Ιουνίου, αν και υπάρχουν σύλλογοι της Premier League που πιστεύουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση.
Τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες, θα ακολουθήσει την προσεχή Πέμπτη νέα, μεταξύ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα δεχθεί και θα εξετάσει αιτήματα μελών της που θα αποφασίσουν να βάλουν ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν ενώ υπάρχουν σχέδια και για χαλάρωση του Financial Fair Play.

 

Τσεφεριν:Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα
Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera τόνισε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις ακόμη και χωρίς κόσμο.
«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.
Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπος θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα, πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση», δήλωσε ο Τσέφεριν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass