Ολα τα σενάρια είναι πιθανά στη Super League

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 22:00

Σήμερα στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ. της Super League και εν συνεχεία αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Η σημερινή ημέρα θα καταδείξει λοιπόν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, καθώς οι διοικούντες  καλούνται να αποφασίσουν αυτό που θεωρούν ως το ιδανικότερο για να επανέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις  από τον φονικό ιό στην καθημερινότητα.
Χθες το απόγευμα όλες οι ομάδες άκουσαν προσεκτικά το Διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το ποια θα είναι τα βήματα της Κυβέρνησης ως προς τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.
Τα θέματα της σημερινής τηλεδιάσκεψης αφορούν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το πρωτάθλημα της Super League 1 της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Ειδικότερα εάν θα διακοπεί ή θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, τι θα γίνει με την αδειοδότηση των ομάδων (για το θέμα της παράτασης) και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (σχετικά με το ποσοστό μείωσης).
Όλα τα σενάρια που θα τεθούν υπό συζήτηση  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι πιθανά, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή θα διακοπεί οριστικά.
Αν λάβουμε βέβαια υπόψη πως χθες στη Γαλλία, όπου διεξάγεται ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο στη χώρα του, για την Ελλάδα έστω και αν τα νέα είναι ευχάριστα από την πορεία του κορονοϊού, θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι και θα  παρθεί μια απόφαση ευθύνης.  Και στην ΑΕΛ αναμένουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης είτε για να σχεδιάσουν τις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνουν είτε για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στα πλέι άουτ.
*Παράλληλα, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής  Επιτροπής  της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (17:00).

 

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες και ειδικά της μεγάλης κατηγορίας έχουν κάνει αίτημα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού για ατομικές προπονήσεις παικτών σε ανοιχτά γήπεδα, το οποίο ήδη εξετάζεται.
Αυτό που ζητούν οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε πρώτη φάση είναι να επιτραπούν ατομικές προπονήσεις φυσικής κατάστασης και βελτίωσης των παικτών. Επίσης να μπορούν να προπονούνται έστω ανά δύο (ανά ζευγάρια αυστηρά) σε ανοιχτούς χώρους (τα προπονητήρια/γήπεδα των ομάδων ή σε γήπεδα γενικότερα).
Είναι ένα αίτημα που αφορά στην εφαρμογή του ως προς τις προσεχείς ημέρες. Θα εξεταστεί ανάλογα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και θα ληφθεί σχετική απόφαση.

 

ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ;
Σύμφωνα  με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, οι αγώνες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας είναι πολύ πιθανό να διακοπούν  οριστικά.
Για σήμερα 29 Απριλίου έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να λάβει απόφαση τόσο για τη Γ’ Εθνική όσο και για τα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων ποδοσφαίρου.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass