Τεστ σήμερα, προπόνηση αύριο

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους παίκτες της ΑΕΛ - Αυστηρά μέτρα στο Προπονητικό Κέντρο των Δένδρων

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 21:18

Με μια νότα αισιοδοξίας ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία του κορονοϊού, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ επιστρέφουν σήμερα στην κανονικότητα, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.


Προχθές πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Προπονητικό Κέντρο των Δένδρων το οποίο σφραγίστηκε, όπως απαιτεί η σχετική διαδικασία και σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο θα αποφασιστεί η επόμενη διαδικασία απολύμανσης.
Στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα στελέχη δόθηκαν γραπτές οδηγίες από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, όπου περιγράφονται με ακρίβεια οι τρόποι μετάβασης, παραμονής, προπόνησης και αποχώρησης από το Προπονητικό Κέντρο, καθώς και οδηγίες για την ιδιωτική τους ζωή και τις κοινωνικές συναναστροφές τους.
Σήμερα θα γίνει η διεξαγωγή μοριακού ελέγχου, τα λεγόμενα τεστ, σε εξειδικευμένο ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης μας για όλους τους εμπλεκόμενους της ομάδας (ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο), ώστε με την έναρξη των υπαίθριων προπονήσεων αύριο, άπαντες να έχουν ελεγχθεί και να επιτρέπεται η συμμετοχή τους.

 

ΕΚΤΟΣ… ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Τα μέτρα από σήμερα το πρωί θα είναι αυστηρά στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, καθώς ακόμη και τα αυτοκίνητα παικτών, προπονητή και διοικούντων, θα παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Θα γίνεται παράλληλα και θερμομέτρηση, πριν εισέλθουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά την προπόνηση θα αναχωρούν για τα σπίτια τους, για να κάνουν το μπάνιο τους και να ξεκουραστούν.
Τα γκρουπ των ποδοσφαιριστών θα είναι ολιγομελή (τρία ή τέσσερα) και γενικά θα γίνεται απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των κανονισμών και του πρωτοκόλλου, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από τη Super League, με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας του για τον Αθλητισμό, που εκπονήθηκαν σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και τον υφυπουργό Αθλητισμού.
Όλα τα γκρουπ των 6-8 παικτών που θα γυμνάζονται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν «σταθερά» ως προς τη σύνθεση των μελών τους, ώστε σε περίπτωση κρούσματος να είναι πιο εύκολη η ιχνηλάτηση.
Αυτοψία στις υπαίθριες εγκαταστάσεις έκανε και ομάδα εργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Σωτήρη Μάρκου, τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Γιώργο Μπασδέκη, τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου, τον team manager Κώστα Μαντζιώκα, τον επικεφαλής των φυσικοθεραπευτών Γιώργο Ζαχαρή, τον γυμναστή φυσικής κατάστασης Μπάμπη Παναγούλη και τον φροντιστή και υπεύθυνο ιματισμού Κώστα Τσαρέα.
Άπαντες έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία όλων των συμμετεχόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών και στελεχών, καθώς ύψιστη προτεραιότητα είναι η υγεία των ανθρώπων της και των οικογενειών τους.

 

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Επτά συνολικά παίκτες βρίσκονται στο εξωτερικό και κατά την επιστροφή τους στη Λάρισα, θα χρειαστεί να περάσουν την καραντίνα των 14 ημερών, για να πάρουν μετά μέρος στη μίνι προετοιμασία που θα ακολουθήσει, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Στην επανεκκίνηση θεωρείται πολύ δύσκολο να δώσουν το «παρών» οι Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (Σερβία), Μούζεκ (Κροατία) και βέβαια ο Νούνιτς, που κάνει αποθεραπεία στη Σλοβενία.
Οι τρεις πρώτοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν στις χώρες τους για την πανδημία.
Επίσης, εκτός Ελλάδος βρίσκονται και οι Κρίστινσον (Ισλανδία), Αλί Γκαζάλ (Βέλγιο), Νάγκι Γκέργκελι (Ουγγαρία).
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου και το τεχνικό του τιμ θα βρίσκονται σε επικοινωνία με τους παίκτες που θα απουσιάσουν προκειμένου να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν το ομαδικό πρόγραμμα.

 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Βλέποντας τι γίνεται στην κοινωνία και στα προπονητικά κέντρα, ανά εβδομάδα θα βαδίζουν προσεκτικά στο επόμενο βήμα, η Super League 1, οι ομάδες και η κυβέρνηση.
Σενάρια και σχέδια υπάρχουν, όχι όμως και τελικές αποφάσεις για το πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις.
Δεν ισχύει ότι πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των play offs και των play out είναι το διήμερο (Σαββατοκύριακο) 13-14 Ιουνίου. Αν όλα πάνε καλά και κυλήσουν ομαλά, μπορεί να αρχίσουν οι αγώνες και νωρίτερα. Μάξιμουμ τέσσερις εβδομάδες θα διαρκέσουν οι προπονήσεις και φιλικά ματς δεν θα διεξαχθούν πριν από την εκκίνηση των αγώνων.
Προς το παρόν έχει εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα περί ουδέτερων εδρών ή περί ενός γύρου στα play offs και προχωράμε με το αρχικό πλάνο, με κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στην έδρα κάθε ομάδας.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass