Στα 140 εκατ. ευρώ η ζημιά στην Μπαρτσελόνα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 20:21

Τεράστια είναι η οικονομική ζημία που έχει επιφέρει στον «οργανισμό» της Μπαρτσελόνα η πανδημία του κορονοϊού, καθώς, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Ζόρντι Καρντονέρ, αντιπρόεδρος επί των οικονομικών του κλαμπ, η κρίση έχει ήδη κοστίσει στους Καταλανούς ποσό που κυμαίνεται από 120 έως 140 εκατ. ευρώ!


Η «Μπάρτσα» έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 50 εκατ. από τις πωλήσεις εισιτηρίων και το μουσείο του συλλόγου, 39 εκατ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και περίπου 20-25 από χαμένα διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από τις δράσεις του συλλόγου.
Ο συνολικός «αντίκτυπος» στα έσοδα κυμαίνεται ήδη μεταξύ 120 και 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρντονέρ: «Αυτό γνωρίζουμε σήμερα. Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες. Οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε πως «...μέχρι τον Φεβρουάριο βελτιώσαμε τον προϋπολογισμό, η θέση μας ήταν επιτυχής και ανυπομονούσαμε για ένα καλό τέλος του οικονομικούς έτους. Τότε όμως, τα πρωταθλήματα διεκόπησαν και τα έσοδά μας μειώθηκαν δραστικά».
Σε ό,τι αφορά δε αφορά την πιθανότητα «επανεκκίνησης» της LaLiga τον Ιούνιο, ο Καρντονέρ ήταν πολύ προσεκτικός: «Κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, να φροντίζουμε τους παίκτες μας και την υγεία τους. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητα, αλλά και το Νο2 και το Νο3... Δεν θα πάρουμε ρίσκο. Θέλουμε να επιστρέψει ο ανταγωνισμός με τον ασφαλέστερο τρόπο. Εάν όχι, δεν θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ανθρώπους, τη ζωή τους και τις οικογένειές τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass