Αυγενάκης: Τίποτα δεν είναι δεδομένο…

*ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ *ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ SUPER LEAGUE *ΠΑΡΩΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 20:31
«Να δούμε τη μεγάλη κατηγορία και βλέπουμε από εκεί και πέρα τι θα γίνει… Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η θέληση υπάρχει, η βούληση επίσης, αλλά και ο εχθρός είναι αόρατος και μοιραία πάμε βλέποντας και κάνοντας». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη χθεσινή  τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ με την αντίστοιχη της Super League, όπου συμμετείχε ο πρόεδρος Μηνάς Λυσσάνδρου με τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ μελών του Συνεταιρισμού. Από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛ συμμετείχε ο γιατρός Γιώργος Μπασδέκης.
 
Σε ό,τι αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτά είναι τρία διαφορετικά (για αθλητές, για προπονητές - προσωπικό ομάδας, για διοίκηση και προσωπικό αθλητικών εγκαταστάσεων).
Η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ομάδες της Super League, που σταδιακά επιστρέφουν σε προπονήσεις (αρχικά σε μικρά γκρουπ), ήταν το αντικείμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ με την αντίστοιχη της Super League και τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ μελών του Συνεταιρισμού, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου. Από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛ συμμετείχε ο γιατρός Γιώργος Μπασδέκης
Οι επιστήμονες αντάλλαξαν απόψεις, υπέβαλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, η οποία έχει τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού, και συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη τέτοιων τηλεδιασκέψεων, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Εκκρεμεί άλλωστε και η ολοκλήρωση του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι απαραίτητο, προκειμένου να καταστεί κάποια στιγμή δυνατή η επανέναρξη των αγώνων.
Τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν πως «το μοναδικό που ξέρουμε μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα είναι ότι πρέπει να πάμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ' αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με τη διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο».
Από την πλευρά της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας (υποεπιτροπή Αθλητισμού) συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι Αθανάσιος Εξαδάχτυλος (πλαστικός χειρουργός, διδάκτωρ του ΑΠΘ, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) και Γεώργιος Σαρόγλου (ομότιμος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ).
Από την πλευρά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ συμμετείχαν οι Παναγιώτης Σκανδαλάκης (ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΕΣΚΑΝ), Αθανάσιος Τσακρής (καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΟΔΥ), Γεώργιος Μαρίνος (διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ "Λαϊκό"), Οδυσσέας Παξινός (σμήναρχος, ορθοπεδικός χειρουργός αθλητίατρος "251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας"), Μαρίνα Καλογριδάκη (αναισθησιολόγος, διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ «ΚΑΤ»).
Από την πλευρά της Super League συμμετείχαν ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος και ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής, Ξενοφών Ρούσσης, ενώ τις 14 ΠΑΕ εκπροσώπησαν οι γιατροί Γεώργιος Μπασδέκης (ΑΕΛ), Χαράλαμπος Λάλος (AEK), Θεοχάρης Κυριακίδης (Άρης), Παναγιώτης Μπουντούρης (Αστέρας Τρίπολης), Νικόλαος Πισκοπάκης (Ατρόμητος), Ευάγγελος Παγουλάτος (ΝΠΣ Βόλος), Χρήστος Χολέβας (Λαμία), Ιωάννης Πετκίδης (Ξάνθη), Χρήστος Θέος (Ολυμπιακός), Θεόδωρος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Κουβίδης (ΟΦΗ), Ιωάννης Λεβάκος (Παναθηναϊκός), Γρηγόριος Ζήσης (Παναιτωλικός), Αριστείδης Ντούσιας (Πανιώνιος), Ευθύμιος Παπασούλης (ΠΑΟΚ) και Κυριάκος Κυριάκος (ΠΑΟΚ).
 
Δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε εργαζόμενο της ΓΓΑ και των αθλητικών κέντρων 
 
Σε μία συμβολική κίνηση προς τους εργαζόμενους της ΓΓΑ και των εποπτευόμενων από αυτήν αθλητικών εγκαταστάσεων, προχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης, στον καθέναν εξ αυτών θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες δύο υφασμάτινες μάσκες, ως «ένα συμβολικό "ευχαριστώ" για τη μεγάλη συμβολή τους και τις άοκνες προσπάθειές τους επί δίμηνο, ώστε όλα να είναι έτοιμα στην επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass