Το 2ο στάδιο άρσης των μέτρων στον αθλητισμό

ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΦΑΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 20:10

Για την επόμενη ημέρα του αθλητισμού και τα πρώτα του... βήματα επανεκκίνησης μετά τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως επισήμανε μεταξύ, άλλων, «την προσεχή εβδομάδα θα περάσουμε στο 2ο στάδιο άρσης των περιορισμών ήτοι:
-Θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα αθλήματα της προ-ολυμπιακής ομάδας, που δεν συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη εβδομάδα. Πάντοτε με τη λίστα όσων έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες την πρόκριση, όπως μας τους αποστέλλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Καταρχάς, λοιπόν, την κολύμβηση, το πόλο, τις καταδύσεις. Αλλά και τη ρυθμική, το μπιτς βόλεϊ και τα «μαχητικά» αθλήματα, όπως πάλη, τάε κβο ντο, τζούντο, καράτε, πυγμαχία, αλλά και το μοντέρνο πένταθλο.
-Επίσης, έρχεται η σειρά των αθλητών και της Παρα-ολυμπιακής ομάδας, που τόσα και τόσα μετάλλια έχουν χαρίσει στη χώρα μας αυτοί οι μαχητές της ζωής.
- Στα «χαμηλής επικινδυνότητας» αθλήματα θα προσθέσουμε τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε καγιάκ και το θαλάσσιο σκι.
- Στον στίβο θα μεγαλώσει η λίστα όσων θα επιτρέπεται να προπονηθούν και εκτός της Προ-ολυμπιακής ομάδας θα συμπεριληφθούν και οι αθλητές/τριες των εθνικών ομάδων.
- Θα αρθούν οι περιορισμοί στο τένις για το ευρύ κοινό με την προϋπόθεση πάντα ότι θα τηρούν το πρόγραμμα με ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού και τα πρωτόκολλα.
- Στο ποδόσφαιρο, βάσει της λίστας των διαιτητών που συνέταξε η ΕΠΟ, θα ξεκινήσουν κι αυτοί προπονήσεις φυσικής κατάστασης. Κι αν στη Super League 2 οριστούν οι υγειονομικοί υπεύθυνοι σε κάθε ΠΑΕ για την τήρηση των πρωτοκόλλων και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα ισχύσουν και εκεί όσα ήδη ισχύουν για τις ΠΑΕ της Super League 1.
- Πέραν του ποδοσφαίρου, σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να προπονηθούν σε ολιγομελή γκρουπ (χωρίς μπάλα) οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, το χόκεϊ επί χόρτου και το κρίκετ.
- Ομοίως και όλα τα «μαχητικά» αθλήματα, είτε είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα είτε όχι, πάντοτε σε ανοικτούς χώρους και χωρίς σωματική επαφή.
Κι επειδή υπάρχει και η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων της Γ’ Λυκείου που στο μηχανογραφικό τους έχουν δηλώσει ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας και θα εξεταστούν πέραν των Πανελλαδικών και σε αγωνίσματα, ας ετοιμάζονται. Με τα κατάλληλα δικαιολογητικά θα τους επιτραπεί να προπονούνται από τις 18 του τρέχοντος μήνα. Παράλληλα εξετάζουμε για την επόμενη φάση ακαδημίες και γυμναστήρια».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
«Σχεδιάζουμε με προσοχή τα επόμενα βήματα, στοχεύοντας στη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μας, των Ομοσπονδιών μας και των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων μας, καθώς και των προσώπων που τα απαρτίζουν.
Μεταξύ άλλων άμεσων και έμμεσων μέτρων που επεξεργαζόμαστε, καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η επανεκκίνησή του αποτελεί βασικό μέλημα και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι η γενναία μείωση τιμολογιακής πολιτικής από τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, κατανοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις που βιώνουν τα σωματεία, οι οικογένειες που αθλούνται και τα πρόσωπα που μισθώνουν τους χώρους.
Κι επειδή βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή, δεν μπορεί η τεχνολογία και η πληροφορική να μην είναι στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας. Δημιουργούμε, λοιπόν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» στη ΓΓΑ, πρωτοβουλία που συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα άμεσης και έμμεσης στήριξης, από την πανδημία του κορονοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα.
Επίσης, δίνουμε παράταση όλων των συμβάσεων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους έως 31/07/2020.
Σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι ένα ζήτημα που εξετάζουμε τις παραμέτρους, προκειμένου να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση».

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
«Είναι γεγονός ότι μία από τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας στον χώρο του αθλητισμού είναι η αναβολή πολλών αθλητικών διοργανώσεων, με βασικότερη όλων την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021.
Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επηρεάζει και τις θητείες των Ομοσπονδιών. Ο νόμος προβλέπει τις εκλογές ανά τέσσερα χρόνια και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα χρειαστεί να αλλάξουμε τον νόμο είτε για να παρατείνουμε τη θητεία των Ομοσπονδιών, ώστε να γίνουν οι εκλογές του χρόνου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να διεξαχθούν τώρα, ώστε να έχουν έναν χρόνο μπροστά τους οι επόμενες διοικήσεις να εργαστούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον Ιούλιο του 2021».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass