Νέο σχέδιο από την Premier League

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 20 ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2020 8:00

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, θα επανέλθει μεθαύριο Παρασκευή με νέο σχέδιο, μετά την ομόφωνη άρνηση και των 20 ομάδων

του αγγλικού πρωταθλήματος, να συνεχιστεί η σεζόν σε ουδέτερα γήπεδα. Παρά την έγκριση της κυβέρνησης για επανέναρξη των ομαδικών αθλημάτων από την 1η Ιουνίου, οι σύλλογοι είναι κάθετα αντίθετοι στη χρήση οκτώ συγκεκριμένων γηπέδων για να διεξαχθούν οι τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν, ώστε να είναι πιο εύκολη η επιτήρηση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. 

Ο Μάστερς θα έχει σήμερα Τετάρτη συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας, ώστε να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των ομάδων. η Premier είχε τεθεί σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και συνολικά θα διεξαχθούν 92 αγώνες!

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να διεξαχθούν αθλήματα κι έτσι το ποδόσφαιρο και η Premier League ετοιμάζεται ξανά για σέντρα στις 12 Ιουνίου. Εκτός ποδοσφαίρου, δεν θα διεξαχθεί κρίκετ στην Αγγλία και την Ουαλία έως την 1η Ιουλίου τουλάχιστον. Οι βρετανικές ιπποδρομίες θα ξαναρχίσουν πίσω από κλειστές πόρτες αργότερα αυτόν τον μήνα, ενώ το πρωτάθλημα ράγκμπι στοχεύει στην επανέναρξη στις αρχές Ιουλίου, ενώ απομένουν εννέα αγωνιστικές.


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ
Αυξάνονται καθημερινά οι ποδοσφαιριστές που εκφράζουν ζωηρές επιφυλάξεις για το λεγόμενο «Project Restart», το σχέδιο επανέναρξης της Premier League. Χθες σειρά πήρε ο διεθνής Άγγλος αμυντικός, Ντάνι Ρόουζ, ο οποίος αγωνίζεται στη Νιούκαστλ, ως δανεικός από την Τότεναμ. «Δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για ποδόσφαιρο, μέχρι οι αριθμοί να πέσουν δραματικά. Κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο 29χρονος ακραίος μπακ.
Τις προηγούμενες ημέρες, αντιρρήσεις για την επανεκκίνηση του αγγλικού πρωταθλήματος είχαν εκφράσει ανοιχτά, μεταξύ άλλων, ο «Κουν» Αγουέρο και ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι. Παράλληλα, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζουν αρκετά μέλη της, ιδιαίτερα παίκτες που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας (π.χ. άσθμα) ή προέρχονται από φυλετικές μειονότητες, όπου ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων στο Λονδίνο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, εμφανίζεται και ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass