Onefootball: Οι πρωταθλητές των Top 5 Λιγκών μέσω... προσομοίωσης

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 21:40

Μία... διαφορετική έρευνα πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας στατιστικών δεδομένων του ποδοσφαίρου Onefootball, αναπτύσσοντας μία επιστημονική «πρόβλεψη» για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης:

Την Premier League, τη Laliga, την Bundesliga, τη Serie A, ακόμη και τη γαλλική Ligue1, μολονότι στη Γαλλία μπήκε «λουκέτο» στο πρωτάθλημα με απόφαση της κυβέρνησης.
Με αφορμή την επικείμενη επανέναρξη της Bundesliga το προσεχές Σαββατοκύριακο, οι ειδικοί του Onefoo ball, αποφάσισαν να τα βάλουν όλα στον προσομοιωτή, για να προβλέψουν τα ποδοσφαιρικό... μέλλον. Η προσομοίωση, υποβλήθηκε σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που αναπτύχθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Και παρουσιάζει ένα σενάριο στο τέλος της σεζόν που καθορίζει τις ευκαιρίες για κάθε ομάδα να τερματίσει στις πιο σημαντικές θέσεις (πρωταθλητής, προκριματικά Champions League, Europa League και υποβιβασμός).
Η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των ομάδων στους 10 τελευταίους αγώνες τους, εντός και εκτός έδρας, με βάση στατιστικά δεδομένα του παιχνιδιού, όπως τα γκολ που σημείωσαν και δέχθηκαν, τις τελικές προσπάθειες, τις κατοχές μπάλας, τα κλεψίματα και πολλές ακόμη «καθοριστικές» κατηγορίες.
Με περισσότερες από 155.000 προσομοιώσεις για κάθε πρωτάθλημα, όπως τόνισαν οι άνθρωποι του Οnefootball «...ο συγκεκριμένος υπολογισμός παρέχει μια αξιόπιστη επιστημονική πρόβλεψη, για το πώς θα τελειώσει η σεζόν 2019/20».
Πάμε να δούμε τώρα τι έβγαλε το... μηχάνημα και η στατιστική προσομοίωση για τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Στην Premier League, δεν υπήρχε αμφιβολία πως η Λίβερπουλ θα έπαιρνε κατά 100% το πρωτάθλημα. Το ίδιο και η Παρί Σεν Ζερμέν που έκανε ήδη... πάρτι στη Ligue1 πριν το οριστικό lockdown.
Στη LaLiga, η Μπαρτσελόνα είχε 58% πιθανότητες για τον τίτλο, έναντι 39% της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σε αντίστοιχα νούμερα «έπαιζε» και η Γιουβέντους στη Serie A, παρότι βρισκόταν μόλις έναν βαθμό μπροστά από τη Λάτσιο, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Στη δε Γερμανία, η Μπάγερν είχε ποσοστό... αυτοδυναμίας και τίτλου, με 65% πιθανότητες για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass