Κρίσιμη εβδομάδα για τη Super League 2

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ - ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Π. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 22:08

Κρίσιμη για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα της Super League 2 θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα 18 του μηνός αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων όλων των ομάδων με τη συμμετοχή και του προέδρου της Ένωσης SL2-FL, Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Η τύχη του πρωταθλήματος της Super League 2 βρίσκεται ακόμα στον «αέρα», ενώ δεν είναι λίγες οι ομάδες που εμφανίζονται αρνητικές στην επιστροφή στις προπονήσεις, εάν δεν δοθούν εγγυήσεις επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως προβλέπεται από τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτημα επιστροφής στις προπονήσεις από τις ομάδες της κατηγορίας.
Για τον λόγο αυτόν οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθούν χρήματα και να στηριχτούν οικονομικά οι ομάδες της κατηγορίας, ούτως ώστε να γίνουν τα τεστ κορονοϊού και να ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε γκρουπ των 6-8 ατόμων όπως προβλέπεται, με την προοπτική να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.
Στη συνάντηση της Δευτέρας θα γίνει συζήτηση και για την πιθανή αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με το σενάριο των δύο ομίλων στη Super League 2 και ταυτόχρονη κατάργηση της Football League να υποστηρίζεται από αρκετές ομάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις. Μία από αυτές, την οποία αναμένεται να καταθέσει στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας, Παναγιώτης Μαντζανάς, είναι το νέο πρωτάθλημα της Super League να διεξαχθεί σε έναν όμιλο, όπως δηλαδή φέτος, με αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 16 ή 18. Όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τότε αυτό θα πρέπει να γίνει για να βοηθήσουμε συνολικά το ποδόσφαιρο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να γίνει αύξηση των ομάδων στη Super League σε 16 χωρίς υποβιβασμό και αύξηση του αριθμού των ομάδων στη Super League 2 σε 16 ή 18».
Από κει και πέρα στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν επίσης τα θέματα των τηλεοπτικών και της ΕΡΤ, αλλά και το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

 

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Κι ενώ η επιστροφή στις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση είναι ακόμα αβέβαιη για τις ομάδες της Super League 2, στον Απόλλωνα Λάρισας προχωρούν στη συμπλήρωση του σχετικού φακέλου για την αδειοδότηση της ομάδας. Ο φάκελος θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τέλος του μηνός.
Σε ό,τι αφορά στις σκέψεις και τα πλάνα για τη νέα χρονιά, ακόμα είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε, υπό την έννοια ότι θα πρέπει πρώτα θα κλείσει η φετινή χρονιά, να τελειώσει δηλαδή το πρωτάθλημα, να επικυρωθεί η βαθμολογία, να γίνουν γνωστές οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν για τη νέα σεζόν και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass