ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΑΤΖΙΑ

Ξανά στον δρόμο για το Τόκιο

ΠΩΣ ΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 21:50

Επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους για τις αθλήτριες της Εθνικής ανσάμπλ γυναικών και ανάμεσα σ’ αυτές και της Λαρισαίας Ιωάννας Τζιατζιά που ξαναμπήκε στον δρόμο για την Ολυμπιάδα, μόνο που αυτός μεγάλωσε καθώς οι αγώνες του Τόκιο δεν θα γίνουν φέτος όπως είχαν προγραμματιστεί αλλά το 2021.


Καλό ή άσχημο; Η 19χρονη Ιωάννα Τζιατζιά μας δίνει τη δική της εκδοχή: «Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να προπονηθούμε καλύτερα, να δουλέψουμε το πρόγραμμά μας περισσότερο και να πετύχουμε τον στόχο μας. Με παραπάνω προετοιμασία θα έχουμε περισσότερες ελπίδες στα προολυμπιακά τουρνουά για το Τόκιο».
Την καραντίνα πού και πώς την πέρασες;
«Από τη στιγμή που σταμάτησαν οι προπονήσεις με την εθνική ομάδα και τα μαθήματα της σχολής μου (σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών) γύρισα στη Λάρισα όπου αρχίσαμε τις προπονήσεις με τρεις τρόπους. Ο πρώτος να καταγράφουμε όλες τις προπονήσεις μας με βίντεο και να τα στέλνουμε στην προπονήτρια, δεύτερο με διαδικτυακά μαθήματα μπαλέτου από την μπαλαρίνα και τρίτο τρέξιμο αργά το βράδυ σε μέρη που δεν είχε καθόλου συνωστισμό».
*Άντεξες τους πειρασμούς της διατροφής;
«Η αλήθεια είναι ότι πήρα δύο κιλά όπως και οι υπόλοιπες συναθλήτριές μου καθώς δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στις γευστικές σπιτικές προκλήσεις. Φυσιολογικό δεν είναι;»
*Ποιο είναι το πρώτο που έκανες μετά τη λήξη της καραντίνας;
«Απλό, να βγω με τις φίλες μου γιατί λόγω της καραντίνας ήμουν σε απομόνωση».
*Το αγωνιστικό πλάνο ποιο είναι;
«Το πρόγραμμα για μας τις αθλήτριες του ανσάμπλ (σ.σ. Οι Χρύσα Μουτάφη, Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Λυδία Κυριαζή και οι Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Παγουλάτου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Νικολέττα Τσιμάρα) περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωση, ενώ χωριστήκαμε σε δύο τετράδες και σε δύο ταπί, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».
*Πότε υπολογίζετε ότι θα συμμετέχετε σε αγώνες;
«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για διεθνείς αγώνες. Αλλά σίγουρα όποτε συμμετέχουμε θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε την ολυμπιακή πρόκριση».
Οι προπονήσεις γίνονται στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, ακολουθώντας τα υπόλοιπα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας της γυμναστικής (ενόργανη ανδρών, ενόργανη γυναικών, ατομικό ρυθμικής), που είχαν ξεκινήσει προπονήσεις ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της 1ης φάσης του σχεδίου της Ε.Γ.Ο. για επιστροφή στην προπονητική δραστηριότητα, το οποίο αφορούσε στα στελέχη των προ-Ολυμπιακών ομάδων, σειρά παίρνει τώρα η ενεργοποίηση της 2ης φάσης, που περιλαμβάνει την έναρξη ατομικών προπονήσεων για όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων, καθώς και για όσους – όσες περιλαμβάνονται στις επιλογές στελέχωσης των Εθνικών ομάδων ενόψει του επόμενου Ολυμπιακού κύκλου.
Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η 3η και τελευταία φάση, που προβλέπει την έναρξη προπονήσεων για τους αθλητές – αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων – μελών της Ε.Γ.Ο. ανά την Ελλάδα, σε όλες τις αγωνιστικές ηλικιακές κατηγορίες.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass