Τηλεδιάσκεψη για τα τοπικά πρωταθλήματα του βόλεϊ

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΕΣΠΕΚΕΛ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ) ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 21:23

Κι ενώ το ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο κατέβασε ρολά για τη φετινή σεζόν μετά τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ, στον χώρο του βόλεϊ μάλλον δεν είναι η ίδια, καθώς απ’ ό,τι διαφαίνεται -έστω και αμυδρά- θα υπάρξει εν μέσω καλοκαιριού αγωνιστική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα, όχι όμως σε όλες τις κατηγορίες.


Αρχικά η Ομοσπονδία (ΕΟΠΕ) με απόφασή της γνωστοποίησε την οριστική διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την ευθύνη της (ήτοι Α1 Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών), ωστόσο σε επίπεδο τοπικών Ενώσεων υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν κάποιοι αγώνες.
Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην ΕΣΠΕΚΕΛ (για την Κεντρική Ελλάδα) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθούν, καθώς υπάρχει το χρονικό περιθώριο μέχρι τέλος Αυγούστου, οι εξής διοργανώσεις: Final-4 γυναικών προκειμένου να αναδειχθεί η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική, Final-4 Παίδων και Final-4 Κορασίδων. Αυτό φυσικά θα μπορέσει να υλοποιηθεί σε συνάρτηση με το πότε θα επιτραπούν οι προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων στα κλειστά γυμναστήρια. Εάν δοθεί το πράσινο φως όλοι οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τοπικά πρωταθλήματα σταματούν οριστικά και ισχύουν οι βαθμολογίες όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την αγωνιστική της διακοπής. Ως εκ τούτου στην Α2 Εθνική των γυναικών ανέρχεται (χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια) η Αργώ Βόλου και στην Α2 Εθνική των ανδρών η Φθία Λαμίας (επίσης χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια). Το κύπελλο όπως επίσης και τα υπόλοιπα αναπτυξιακά πρωταθλήματα παύουν οριστικά.
Από κει και πέρα σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων που δίνουν μόρια στους αθλητές-μαθητές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους, ωστόσο οι αγώνες θα γίνουν με εξπρές διαδικασίες και σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο.
Με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου τα final-4 γυναικών, παίδων και κορασίδων, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΚΕΛ και εκπροσώπων των τοπικών σωματείων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων (ενδέχεται και εκπροσώπων κι άλλων Δήμων του νομού).
Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ κ. Πατσιαούρας «θα μιλήσουμε σε πρώτη φάση για το τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες φετινές διοργανώσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα κλειστά γυμναστήρια για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα».
Ο κ. Πατσιαούρας αναφέρθηκε γενικότερα στα φετινά τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στην επόμενη χρονιά λέγοντας τα εξής:
«Σχετικά με τα πρωταθλήματα που δεν θα διεξαχθούν, θα αποφασίσουμε εάν δεν υπάρξει υποβιβασμός ή εάν υποβιβαστούν όσοι μαθηματικά δεν είχαν ελπίδες παραμονής. Επειδή στα δικά μας πρωταθλήματα δεν είχαμε αναβολές αγώνων και ήμασταν τυπικοί και οι βαθμολογίες είναι ξεκάθαρες δεν έχουμε προβλήματα, όπως για παράδειγμα σε άλλες Ενώσεις τα πρωταθλήματα των οποίων δεν είχαν φτάσει ούτε μέχρι τη μέση.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τι θα γίνει φέτος, αλλά και τη χρονιά που έρχεται. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη οικονομικά για όλους. Τα έσοδα των σωματείων θα μειωθούν δραματικά. Θα υπάρχουν σπόνσορες; Τα έσοδα από τις ακαδημίες θα είναι τα ίδια; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάμε σε μία οικονομική συρρίκνωση η οποία θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Ζητήσαμε, οι πρόεδροι των Ενώσεων, από την Ομοσπονδία να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία, όπως για παράδειγμα καλύπτοντας το κόστος της διαιτησίας, τις ανανεώσεις των δελτίων κ.λπ., ωστόσο αναμένουμε την απάντηση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass