Ξεκινάει αύριο η β’ φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 20:09

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν μετά το άνοιγμα των αθλητικών χώρων σε αθλητές και σωματεία που ξεκινούν προπονήσεις από αύριο Δευτέρα, δηλαδή στο πλαίσιο της β’ φάσης άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα.


Σε αυτή τη φάση θα επιτραπεί η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στους αθλητές των σωματείων και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κ.ά.). Όπως έχει ανακοινωθεί, στη β’ φάση εντάσσονται οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα), οι αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω), οι αθλητές με αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος της αναπηρίας), οι υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κ.λπ. και οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω). Αναλυτικά οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν καθώς και οι διαδικασίες που οφείλουν να ακολουθηθούν κατά το ξεκίνημα των προπονήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr) στην ειδική κατηγορία Αθλητισμός και Covid-19.
Όσα προβλέπονται θα περιγραφούν αναλυτικά και σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα υπάρξει ένα γενικότερο άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητές. Αυτό θα γίνει με νέες συνθήκες και νέες συνήθειες. Κάποια νέα πράγματα λοιπόν που θα μπουν στην αθλητική μας ζωή όπως ο σχολαστικός προαγωνιστικός έλεγχος, η ελεγχόμενη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ο περιορισμός στη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων και συνεπακόλουθα στον χρόνο προπόνησης, η σχολαστικότητα στα μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης.
Πολλά αλλάζουν, εκτός από την αγάπη μας για τον αθλητισμό. Πειθαρχία, υπομονή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες είναι πράγματα που στον αθλητισμό τα ξέρουμε καλά και τώρα τα χρειαζόμαστε, ίσως περισσότερο από ποτέ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass