«Μείωση του μπάτζετ τουλάχιστον κατά 40%»

*Εκτιμά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα Θ. Ριζούλης πως θα συμβεί τη νέα χρονιά *Αναμένεται συνάντηση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ εντός της εβδομάδας

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2020 21:18

Απογοητευτικά είναι τα σενάρια για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα για τις ομάδες της Α1 Εθνικής.

Το οικονομικό πλήγμα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι τεράστιο γεγονός, που σημαίνει ότι το μπάτζετ των ομάδων θα υποστεί μεγάλη μείωση.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα, Θεόδωρος Ριζούλης «η μείωση υπολογίζω ότι θα είναι τουλάχιστον κατά 40%. Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα, ωστόσο θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο. Οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών ή όχι και για πόσο χρονικό διάστημα; Αυτό πρέπει να το ξέρουμε για να προχωρήσουμε και να προχωρήσουμε στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς. Γιατί παιχνίδια χωρίς θεατές σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εισιτήρια, ούτε διαρκείας, ούτε χορηγίες. Άρα τα έσοδα θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά; Θα είναι τα ίδια ή θα αυξηθούν; Όπως και να ‘χει το θέμα εάν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια, η νέα χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη».
Αναφερόμενος στη φετινή σεζόν ο κ. Ριζούλης τόνισε ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν κάποιες αποφάσεις.
«Περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν να συναντηθούμε. Αναμένουμε αυτό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Πάντως κατά γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να παίξουμε. Οι Αμερικανοί έχουν φύγει. Ποιοι θα παίξουν; Τι προετοιμασία να κάνεις; Για τρία παιχνίδια; Πρέπει να δοθεί τουλάχιστον ενάμιση μήνας για προετοιμασία. Και για ποιον λόγο; Για να παίξεις 4-5 αγώνες;
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ομάδα που θα θέλει να παίξει. Μόνο όσες έχουν θέλουν να βρίσκονται σε αγωνιστική δράση λόγω Euroleague. Επομένως εάν πάμε σε ψηφοφορία αυτές θα είναι λίγες.
Πιστεύω ότι η χρονιά τελείωσε οριστικά εδώ και οδεύουμε σε αναδιάρθρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Βλέπω να μην υπάρξει υποβιβασμός και να αυξηθούν οι ομάδες σε 16. Δηλαδή να παραμείνουν όλες, να προβιβαστεί από την Α2 ο Χαρίλαος Τρικούπης και μία ακόμα ομάδα με wild card. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό για να επιστρέψει στην Α1» είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Λάρισα.
Εν τω μεταξύ εντός των ημερών και ύστερα από την ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση, ενδέχεται να προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΛ προκειμένου να συζητηθεί υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουν οι παίκτες της ΚΑΕ Λάρισας να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass