Η ΑΕΛ επιστρέφει στη φυσική της έδρα

*ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΚΟΥΡΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ *ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ * ΕΥΧΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 21:00

«Η ΑΕΛ επιστρέφει στο Αλκαζάρ. Στο γήπεδο των μεγάλων επιτυχιών, όπου η ομάδα κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, ενώ αγωνίστηκε και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Με πρωτοβουλία του Αλέξη Κούγια, θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες -χλοοτάπητας, αποδυτήρια, κερκίδες, νέοι πίνακες και ό,τι άλλο χρειάζεται, ενώ επιπλέον θα αναμορφωθεί η όψη του γηπέδου», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Περιφέρεια, παρουσία του προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή και του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.
Ο κ. Αγοραστός, για την επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της, τόνισε ακόμα πως «σε συνεργασία με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη που είναι σύμφωνος με τη διαδικασία και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Γιάννη Κουρδή, ο Αλέξης Κούγιας θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του Αλκαζάρ που είναι ένα παλιό γήπεδο και χρειάζεται ανακατασκευή, με ανταπόδοση τη χρήση του γηπέδου για μια χρονική διάρκεια. Από αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες χαρτογράφησης όλων των ενεργειών και των έργων που πρέπει να γίνουν, καθώς και η κοστολόγηση, ώστε από τον Αύγουστο να ξεκινήσουν οι εργασίες στον χλοοτάπητα και άμεσα στα αποδυτήρια και τις κερκίδες. Στόχος είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο την αρχή του επόμενου πρωταθλήματος και πιστεύω να επιτευχθεί».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής ανέφερε πως από σήμερα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες μελέτες και τα έργα μετά τις 28 Ιουλίου, καθώς είναι προγραμματισμένοι να γίνουν πανελλήνιοι αγώνες στίβου του ΣΕΓΑΣ, πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Όσον αφορά στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος από την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε τους κ. Αυγενάκη, Αγοραστό, Κουρδή για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στο σπίτι της.
Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως για τη χρησιμοποίηση του AEL FC ARENA δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ όλο αυτό το διάστημα και τώρα πλέον θα εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα, για να μπορέσει η ομάδα να ενισχυθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και να υλοποιήσει τους στόχους της, κινούμενη με μεγαλύτερη άνεση.
Γενικά, όπως είπε, έρχονται καλύτερες ημέρες για τους φίλους της ΑΕΛ που μπορούν να κάνουν και ευρωπαϊκά όνειρα, ενώ ερωτηθείς και στη σημερινή εκλογή προέδρου στη Super League ανέφερε πως θα είναι κανονικά υποψήφιος και θα γίνει μεγάλη μάχη για το ποιος θα εκλεγεί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Στέλιος Δημότσιος, εντεταλμένος σύμβουλος έργων από την Περιφέρεια, ο Απόστολος Γούλας από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, ενώ από την ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν οι Σωτήρης Μάρκου, Τάσος Χριστακόπουλος.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ARENA
Κατά τα άλλα, η προετοιμασία της ομάδας για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ν.Π.Σ.Βόλο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 (3η αγωνιστική των πλέι άουτ), θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο AEL FC ARENA και ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, θα δοκιμάσει διάφορα σχήματα.
Απόντες θα είναι οι τραυματίες Μόρας, Κάτσε, Νούνιτς, ενώ χθες δεν προπονήθηκε και ο Πινακάς, που υπέστη διάστρεμμα στην προχθεσινή προπόνηση.
Να σημειώσουμε πως σήμερα όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα υποβληθεί και πάλι σε τεστ για τον κορονοϊό.
Χ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass