UEFA: Kαλές οι υγειονομικές συνθήκες στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 20:07

«Οι καλές υγειονομικές συνθήκες, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, οδήγησαν της UEFA στην απόφαση να φιλοξενήσει η Αθήνα τις κληρώσεις σε Champions και Europa League της σεζόν 2020/21».


Αυτή είναι η ξεκάθαρη απάντηση της UEFA σε ερώτηση σχετικά με το σκεπτικό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να αντικαταστήσει το Μονακό, που φιλοξένησε αυτές τις κληρώσεις τα προηγούμενα χρόνια, με την Αθήνα.
«Μετά από αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης σχετικά με την πανδημία COVID-19 στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψη τις καλές υγειονομικές συνθήκες της Ελλάδας από την άποψη αυτή, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να φιλοξενήσει τις κληρώσεις των ομίλων για τη σεζόν 2020/21 στο UEFA Champions League και το UEFA Europa League τον Οκτώβριο στην Αθήνα, αντί του Μονακό, το οποίο έχει φιλοξενήσει αυτές τις κληρώσεις τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε η UEFA στην απάντησή της.
Όπως είναι γνωστό, στις 17 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFΑ, όπου αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Final-8 σε UCL και EUL, αντίστοιχα σε Λισαβόνα και σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας (Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελζενκίρχεν), ανακοινώθηκε πως οι κληρώσεις στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και η βράβευση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της σεζόν, θα πραγματοποιηθούν στις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Κι αυτό, ενώ η UEFA τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε επιφυλακή, σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων στην Πορτογαλία και ιδιαίτερα στη Λισαβόνα (σ.σ. εκεί καταγράφεται η συντριπτική τους πλειοψηφία) και την απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης να αποφασίσει καραντίνα σε 19 από τις 24 περιοχές της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που υπήρχε όταν η UEFA αποφάσισε να είναι η Λισαβόνα η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final-8 του Champions League τον Αύγουστο.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες στην πρώτη προκριματική φάση του Champions League έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 8 Αυγούστου, ενώ τα παιχνίδια στους ομίλους θα αρχίσουν στις 20 Οκτωβρίου.
Στις 20 Αυγούστου αρχίζει τη διαδρομή του το Europa League 2020/21, με τους ομίλους της διοργάνωσης να κάνουν το πρώτο τους βήμα στις 22 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass