16 χρόνια από το έπος!

Κ. ΧΑΛΚΙΑΣ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ EΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΛΛΑ...;

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:07

Μπορεί για τους Αμερικανούς η 4η Ιουλίου να είναι η ημέρα της ανεξαρτησίας, αλλά για την Ελλάδα μετά το 2004 είναι η ημερομηνία σταθμός, για τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού.

Γιατί αυτό που κατάφερε η εθνική ποδοσφαίρου με οδηγό τον Όττο Ρεχάγκελ θα μνημονεύεται πάντα, ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην αθλητική ιστορία. Συμπληρώνονται σήμερα 16 χρόνια από την κατάκτηση του Euro 2004 από την εθνική ομάδα της Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
Και το έπος αυτό είχε και λαρισινό χρώμα, καθώς μέλη της ομάδας αυτής ήταν δύο Λαρισαίοι παίκτες ο Κώστας Χαλκιάς και ο Γιάννης Γκούμας.
Μιλήσαμε χθες με ένα εξ αυτών και μας έκανε μια λακωνική δήλωση με πολλές ερμηνείες. Ήταν ο Κώστας Χαλκιάς που μας είπε: «Ήταν μεγάλη στιμή για μένα που ήμουν μέλος αυτής της εθνικής ομάδας και το έζησα. Ήταν μια τεράστια επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Ελληνα ποδοσφαιριστή και του ελληνικού αθλητισμού αλλά...».   
Και περιμένουμε όλοι κάποια στιγμή ο Κώστας Χαλκιάς να αναλύσει το «αλλά;» αλλά σίγουρα αυτό δεν γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά σε αρκετές ώρες για την επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα αποτελέσματά της.
Σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου 2004 όλοι οι Έλληνες πανηγύριζαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του Euro 2004. Μια ημερομηνία ορόσημο για όλους τους Έλληνες που ξεχύθηκαν στους δρόμους σε κάθε γωνιά του κόσμου, όταν η Εθνική ομάδα στον τελικό του Ντα Λουζ νικούσε με 1-0 τη διοργανώτρια Πορτογαλία και έγινε βασίλισσα της Ευρώπης. Αλλά;
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass