Προπονήτρια στην ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ η Μαρία Σκανίκα

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:00

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της ΕΑΛ αναλαμβάνει μια γυναίκα προπονήτρια του συλλόγου και πρόκειται για τη σπουδαία αθλήτρια Μαρία Σκανίκα που αγωνίστηκε στη «χρυσή» γυναικεία ομάδα της ΕΑΛ.


Η Μαρία Σκανίκα έχει εμπειρία από ανδρική ομάδα αφού είχε αναλάβει στο παρελθόν τον ΣΠΑ Καρδίτσας, αλλά σίγουρα για το λαρισινό βόλεϊ είναι καινοτομία και η συγκεκριμένη προπονήτρια, πλέον, γράφει μια ιστορική στιγμή για το άθλημα στην πόλη.
Η Μαρία Σκανίκα μας είπε χθες ότι δεν φοβάται την πρόκληση που έχει μπροστά της και πιστεύει ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας και θεωρεί μεγάλο στοίχημα για την ίδια ότι της εμπιστεύτηκε τα ηνία του συλλόγου ο πρόεδρος Γιάννης Περουλάκης.
Σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή τη νέα συνεργασία. Μπορεί να φαντάζει λίγο περίεργο που μια γυναίκα θα είναι προπονήτρια σε ομάδα ανδρών, όμως με καλή συνεργασία και θέληση όλα γίνονται. Στόχος της ομάδας φέτος θα είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και παράλληλα να προωθηθούν νέα παιδιά που με τη βοήθεια των μεγαλύτερων και εμπειρότερων παικτών θα στελεχώσουν μελλοντικά την ομάδα. Το σημαντικότερο όμως είναι να προσελκύσουμε νέα παιδιά στο άθλημα και να δημιουργηθεί μια βάση από νεαρούς αθλητές. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς προβλήματα.”
Η Μαρία Σκανίκα γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Ήταν αθλήτρια του βόλεϊ από το 1989 έως και το 2005. Διετέλεσε μέλος των Εθνικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων για τρία χρόνια με πολλές συμμετοχές. Από το 1989 έως και το 1997 αγωνίσθηκε στην Ε.Α.Λ. με συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, Α2 Εθνικής και Α1 Εθνικής με τη γυναικεία ομάδα. Επίσης έχει κατακτήσει δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων. Από το 1997 έως και το 2001 αγωνίσθηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α1 Εθνική με συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το 2001 επιστρέφει στην Ε.ΑΛ. και το 2004 κλείνει την αγωνιστική καριέρα της.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass