«Χ»άθηκε ευκαιρία

*Η ΑΕΛ που έκανε μόλις μία φάση (Πλέγας 86’) σε όλο τον αγώνα ήρθε ισόπαλη με τον Λεβαδειακό 0-0 *Η διαφορά παρέμεινε στο -9

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 12:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Πέρυσι αρχές Μαΐου η ΑΕΛ υποδεχόταν τον Πανσερραϊκό που είχε για προπονητή τον νυν της ΑΕΛ, Παύλο Δερμιτζάκη, με ένα Αλκαζάρ γεμάτο, αλλά δυστυχώς για τη λαρισινή ομάδα ήρθε ισόπαλη με 0-0 και έχασε κάθε ελπίδα ανόδου. Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε χθες, καθώς η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό σε ένα γεμάτο γήπεδο, αυτήν τη φορά το Ael Fc Arena, αλλά το αποτέλεσμα πάλι ήταν 0-0... Με τη διαφορά, όμως, ότι φέτος υπάρχουν πλέι οφ, που σημαίνει ότι ΑΕΛ και Λεβαδειακός θα συναντηθούν άλλες δύο φορές και με τα υπάρχοντα βαθμολογικά δεδομένα θα πρέπει να κερδίσει και τους δύο αγώνες. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο ομάδες δεν θα χάσουν βαθμούς απ’ άλλους αντιπάλους.


Η ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου, αφού σε όλον τον αγώνα είχε μία ευκαιρία με τον Πλέγα (86’) και κέρδισε δύο κόρνερ (22’, 80’) έναντι διπλάσιων των φιλοξενουμένων.
Η ομάδα εμφανίστηκε αγχωμένη, ασύνδετη, με τον Λεβαδειακό να έχει περισσότερο χρόνο τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ με τα τακτικά πεσίματα των παικτών του «ροκάνιζε» τον χρόνο. Επίσης, αδικαιολόγητο είναι να χάνεις τόσο χρόνο για κάποιες αλλαγές τη στιγμή που πραγματοποιούνται.
Ακόμη και οι αλλαγές της ΑΕΛ δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά, αφού Φατάι και Στίνα δεν είχαν την αναμενόμενη προσφορά, ενώ ο Μορέιρα είναι εντελώς ανέτοιμος και γι’ αυτό ήταν εκτός δεκαοκτάδας.
Ο Λεβαδειακός πίεσε περισσότερο, αλλά Σουλούκος, Ηλιάδης και Πλέγας ήταν σε πολύ καλή μέρα και μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν.
Ίσως το υπερβολικό άγχος των παικτών, ίσως ότι ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε καλύτερος σε τακτική, δημιούργησαν μια άσχημη εικόνα για την ΑΕΛ. Και λείπει ένα σέντερ φορ επιπέδου Όγκμποε.
Ο Λεβαδεικός παραμένει στο +9 με έναν αγώνα περισσότερο και όπως όλα δείχνουν στα πλέι οφ θα πάει η ΑΕΛ με -3 βαθμούς, εκτός αν δεν καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς στον Βόλο με τη Νίκη Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα.
Το παιχνίδι είχε ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αφού ελάχιστες ήταν οι βωμολοχίες, ενώ δεν υπήρχαν και ρίψεις αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου (κάποιο χάρτινο ποτήρι δεν αμαυρώνει την εικόνα).
Ευχάριστο ότι ο κόσμος υποστήριξε την ομάδα που ήλπιζε να φύγει με χαμόγελα και με πολλαπλές ελπίδες ανόδου.
Η ουσία είναι ότι τα χθεσινά «κουλούρια» (0-0) ήταν πιο νόστιμα χθες για τον Λεβαδειακό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με την προβλέψιμη ενδεκάδα, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Θανάση Παπαγεωργίου (δεξιά), Γιανναράκη, Ηλιάδη και Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Πλέγα, Αντράντα και Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ στην επίθεση ήταν οι Κοσσονού, Πεντρόσο και Μαυριάς.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, στο 18’ είχαμε την πρώτη καλή φάση, όταν σε σέντρα-σουτ του Μπαΐροβιτς ο Σουλούκος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο ανιαρό πρώτο μέρος είχε άλλη μια ευκαιρία όταν μακρινό σουτ του Βήχου στο 21’ κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Αν στο πρώτο μέρος είχαμε δύο σουτ και δύο κόρνερ, καταλαβαίνουμε το άσχημο θέαμα των δύο ομάδων.
Στο δεύτερο μέρος, στο 53’ ο Γκουστάβο με υπέροχη πάσα τροφοδοτεί τον Μπαΐροβιτς που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι και μπλοκάρει ο Σουλούκος. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκουστάβο εκτελεί φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εκ νέου ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
Στο 69’ ο Βήχος μεταβιβάζει στον Γκουάρντα που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει ο Σουλούκος.
Και έπρεπε να φθάσουμε στο 86’ για να υπάρξει η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΛ, όταν από σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου η μπάλα φθάνει στον Πλέγα, που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Γκροφ.
Από κει και πέρα είχαμε δύο ακόμα φάσεις, ένα σουτ στο 89’ του Πολέτο έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα μακρινό σουτ του Ηλιάδη ένα λεπτό αργότερα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Σουλούκος και τον ακολούθησαν ο Ηλιάδης με τον Πλέγα που έκανε πολύ καλή δουλειά. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου στα 37 χρόνια του έβγαλε σχεδόν δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ Β’ και Λεβαδειακό, ενώ ο Μαϊδανός δεν μπόρεσε να αντέξει μέχρι το τέλος.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν ο παίκτης που εγκλωβίστηκε, ενώ ο Αντράντα δεν ήταν καλός.
Σε χαμηλό επίπεδο ο Πεντρόσο, ενώ Μαυριάς και Κοσσονού δεν πήγαν καλά με τα δυναμικά μπακ του Λεβαδειακού.
Δεν βοήθησαν οι αλλαγές των Φατάι και Στίνα, ενώ ο Γιανναράκης που ξεκίνησε μετά από καιρό πάλεψε.
Ο Νίνο δεν φάνηκε, ενώ ο Θωμαΐδης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Λεβαδειακό κορυφαίος ο Μεχία και ακολούθησαν οι Γκουάντρα, Ντεντάκης και Μπαΐροβιτς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διεθνής διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν έκανε το μεγάλο λάθος σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΛ παραπονιέται ότι ανέχθηκε τα πεσίματα των παικτών των φιλοξενουμένων . Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας) και Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μαυριάς 40’, Κώστας Παπαγεωργίου 52’, Φατάι 75’/ Μπαΐροβιτς 29’, Λιάγκας 36’, Μεχία 57’, Ντεντάκης 85’.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ., Ηλιάδης, Γιανναράκης, Μαϊδανός (73’ Παπαδόπουλος), Πλέγας, Αντράντα (86’ Θωμαϊδης), Παπαγεωργίου Κ. (64’ Στίνα), Κοσσουνού (64’ Φατάι), Πεντρόσο, Μαυριάς (73’ Νίνο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Ντεντάκης, Πίρινεν, Μεχία, Μπελμόντε (71’ Τσιριγώτης), Γκουστάβο (62’ Νίκας), Γιαννιώτας, Μπαΐροβιτς (71’ Κωστή), Γκουάρντα (76’ Πολέτο).

Αποτελεσματα
Αναλυτικά η 24η αγωνιστική
Α’ Όμιλος
ΑΕΛ-Λεβαδειακός 0-0
ΑΕΚ Β’-ΠΟΤ Ηρακλής 0-0
Καμπανιακός-Αιολικός 1-0
Απόλλων Πόντου-Μακεδονικός 0-3
Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Ρεπό: Κοζάνη, ΠΑΟΚ Β’
Βαθμολογια
1. Λεβαδειακός 52*
2. ΑΕΛ 43**
3. Νίκη Βόλου 32**
4. Μακεδονικός 30**
5. ΠΟΤ Ηρακλής 26**
———————————————
6. ΑΕΚ Β’ 25**
7. ΠΑΟΚ Β’ 24**
8. Κοζάνη 21*
9. Αναγέννηση Καρδίτσας 20**
10. Καμπανιακός 20**
11. Αιολικός 19**
———————————————
12. Απόλλων Πόντου 11**
Απόλλων Πόντου, ΑΕΚ Β’, ΠΑΟΚ Β’ και Κοζάνη έχουν ματς λιγότερο.
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
Θέσεις 1-5 Play off
Θέσεις 6-11 Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός
Η επομενη (25η) αγωνιστικη Δευτερα 4/3
Κοζάνη-ΠΟΤ Ηρακλής
Αιολικός-ΑΕΚ Β’
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ Β’
Μακεδονικός-Καμπανιακός
Νίκη Βόλου-ΑΕΛ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου

 

100_0093.jpg

 

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Ήρθε από την Τουρκία για να δει τον αγώνα παρέα με τον αδελφό του Νίκο

 

100_0104.jpg

Σύσσωμη η οικογένεια Τσουμάνη… Ο Μιχάλης που είναι παίκτης της ΑΕΛ θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε έναν περίπου μήνα μετά τη ρήξη κλείδας που υπέστη.

 

NTINOS2.jpg

«Αγόρι μου έλα να σε βγάλω φωτογραφία με τον καλύτερο λαρισαίο ποδοσφαιριστή». Αυτά είπε ο Τάσος Κυριάκος στον γιο του Γιώργο. Η αναγνώριση του μεγάλου Βασίλη Καραπιάλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass