Το μέλλον του λαρισινού αθλητισμού είναι στα σχολεία…

ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΑ ΕΚΠ. ΡΑΠΤΟΥ, ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΑΓΟΡΙΩΝ ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟ 4ο ΓΕΛ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2024 11:14

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Ο λαρισινός αθλητισμός είναι στα χειρότερά του και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο δύο λαρισινές ομάδες παίζουν σε ανώτερη κατηγορία, η ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ και η ομάδα της ΑΕΛ-Futsal.


Το μέλλον του λαρισινού αθλητισμού βρίσκεται στα σχολεία και στη σωστή καλλιέργεια του αθλητισμού και αποδείχθηκε μέχρι τώρα σε όλους τους αγώνες. Ο αθλητισμός δεν είναι, απλά, πλέον, ένα παιχνίδι ή μια καθαρά σωματική δραστηριότητα, αλλά ένας τρόπος ζωής και μια φιλοσοφία. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τον τρόπο που πρέπει να διδάσκεται η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στα μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, θα δούμε ότι η άσκηση χρησιμοποιείται σαν μέσο για γνωριμία με το περιβάλλον και με το σώμα.
Είδαμε να υπάρχει συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών μας -όχι μόνο των λίγων ταλαντούχων, αναδεικνύοντας τη χαρά της αθλητικής συμμετοχής χωρίς τον ανταγωνισμό και το άγχος της διάκρισης. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σχολικός Αθλητισμός χαράζει τα πρώτα βήματα των αυριανών πολιτών στη Διά Βίου Άσκηση. Στη σύνδεση της «Άθλησης» με την «Υγεία» και την ανάδειξη της σπουδαιότητάς της στην ισορροπημένη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών και των μαθητριών.
Αυτά και άλλα πολλά μηνύματα πέρασαν χθες οι τελικοί αγώνες χάντμπολ και βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών που έγιναν στο κλειστό του Αγίου Θωμά και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας αντίστοιχα για τα δύο αθλήματα.
Μετά το τέλος των αγώνων η σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Ν. Λάρισας Ελένη Δημητρίου μας δήλωσε τα εξής: «Η διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν όλα τα σχολεία της πόλης μας. Στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις! Οι φίλαθλοι θεατές παρακολούθησαν ενθαρρύνοντας τις ομάδες τους με συνθήματα που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα! Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γυμναστές και τις γυμνάστριες, καθώς και στους διοργανωτές!».
Αναλυτικά οι τελικοί αγώνες:

 

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Στον τελικό βόλεϊ γυναικών Λυκείων η ομάδα του 4ου ΓΕΛ κέρδισε με 2-0 σετ το 2ο ΓΕΛ. Το πρώτο σετ ήταν εύκολο για τη νικήτρια ομάδα, ενώ στο δεύτερο σετ χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να κριθεί ο τελικός νικητής.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Σαμαρά και Ξιφτού.
Τα σετ: 25-5, 25-23.
4ο ΓΕΛ (Μπλιώνα Μαρία): Αποστόλου, Ευστρατιάδη-Αρχοντή, Καπούτσι, Κυριζοπούλου, Παιοδοκούκη, Λίταινα Π., Λίταινα Χρ., Γκούμα, Δημητριάδη, Δραγατσίκη, Μαργαριτοπούλου, Σιώμου, Λίταινα Σωτ., Τσαμοπίου, Σιώμου, Αποστόλου.
2ο ΓΕΛ (Μπίκα): Νικοπούλου Χρ., Νικοπούλου Αθ., Παπαδημητρίου, Κίτσιου, Δέλιου, Ζίκου, Τουλκερίδη, Πιτταρά, Αμπντούλα, Γκανούρη, Τσαπούρη, Νταχμίρη, Ζαφειρούλη, Μαναού, Παπαδημητρίου.

 

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Το καλύτερο παιχνίδι έγινε στον τελικό του βόλεϊ αγοριών, όπου με επικεφαλή τον συγκινητικό Μπαλούση (έπαιξε μετά από κρούσμα γαστρεντερίτιδας), το 5ο ΓΕΛ κέρδισε με 2-1 το 12ο, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Κοτούλα.
Ειδικά το δεύτερο σετ ήταν από τα καλύτερα που έχουν γίνει σε σχολικούς αγώνες.
Σωστή η διαιτησία των κ.κ. Ξίφτου και Σαμαρά.
Τα σετ: 25-8.21-25,15-5.
5ο ΓΕΛ (Παπανικολάου): Μαργαρίτης Μ., Μητσιάκος Σ., Μπαλούσης, Μαργαρίτης Γ., Μητσιάκος Αγ., Μίτρο, Ζαφειράκης, Οικονόμου.
12ο ΓΕΛ (Σιαμπέτα): Κωτούλας, Νιτσιάκος, Τζινπόλι, Παπαγιώτας, Παππάς- Λάλιος, Τζίκας, Ματούλας, Στάμος, Δούμος, Μάχας.

 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου κέρδισαν με 17-15 το 3ο ΓΕΛ, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Γκανάτσιο. Στο ημίχρονο οι νικητές προηγήθηκαν με 9-7.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Μίχη και Λέτσιου.
ΡΑΠΤΟΥ (Γκουράβας Βασίλης): Βαγδούτης 1, Γκανάτσιος 6, Δράμης, Κατσογιάννης Άρης, Κατσογιάννης Βασ. 2, Κρίκας 2, Μπαλιάκος, Μπουχλαριώτης, Ξηρομερίτης, Σιδηρόπουλος, Φωτιάδης 4, Χανδρινός 2, Χυτούδης.
3ο ΓΕΛ (Κυρίτσης Δημήτρης): Καλατζής, Λιάπης, Λιάμπος, Κωστούλας, Τσαούσογλου, Πάτσιος, Αμπελάργας 1, Καλαμάτας, Μάρρας 1, Λουτρίδης, Ράπτης 2, Ντιντής 5, Πετρουλάκης 3, Πλιάκας, Σακελλαρίου, Χατιλάρι 3.

 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Ο τελικός του χάντμπολ γυναικών Λυκείων δεν αντέχει σε κριτική, αφού τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου κέρδισαν με 29-2 (ημ. 14-0) το 6ο ΓΕΛ, έχοντας για κορυφαία την Καρκαντού, που πέτυχε τα μισά περίπου γκολ.
Σωστή η διαιτησία των κ.κ. Μίχη και Λέτσιου.
ΡΑΠΤΟΥ (Γκουράβας Βασίλης): Ζιαζοπούλου 6, Καπανίδου, Καρκαντού 13, Παπαγεωργίου Αλ.1, Παπαγεωργίου Αν., Σαμαρά 1, Σεφεριάδου 5, Τσιάρα 1, Φορφόλια 2.
6ο ΓΕΛ (Διαμαντά Ελπινίκη): Ανδροπούλου, Γκαιτατζή, Καπετανοπούλου, Καραβίδα, Καραμούζα, Κατσαβού 2, Μίχου, Μπάλα, Μπρότη, Παπακώστα, Σιαψογιάννη, Καστάνη.

 

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Σύντομα αναμένεται η υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών στον Σχολικό και Πανεπιστημιακό Αθλητισμό με τις παρακάτω πέντε παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν προσεχώς:
1) Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
2) Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια.
3) Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων.
4) Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.
5) Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass