Περίμενε 44 χρόνια αυτή τη στιγμή...

ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΝΕΡΠΙΕΤΡΙ Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΜΕ 2-0 ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2024 12:05
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ν. Λάρισας πανηγυρίζει από χθες - για πρώτη φορά στην 44χρονη ιστορία του - ο Σμόλικας Φαλάνης, ο οποίος στο ουδέτερο γήπεδο της Τσαριτσάνης επιβλήθηκε με 2-0 της Δόξας Βλαχογιαννίου, κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης. Ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης χαρακτηρίστηκε από το πάθος των δύο αντιπάλων για την πρόκριση, ε

νώ πρέπει να τονιστεί και η αξιόμαχη παρουσία της κατά μία κατηγορία κατώτερης ομάδας του Βλαχογιαννίου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι τον παρακολούθησαν αισθάνθηκαν απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους να βρεθούν στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας».
Οι Φαλανιώτες ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και απείλησαν στο 15’ με φάουλ του Νερπιέτρι, όπως και τρεις φορές με τον Παρασκευούδη (18’, 23’, 45’+2’) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ οι Βλαχογιαννίτες στο ίδιο διάστημα είχαν την καλύτερη στιγμή τους με τον Απ. Φακίτσα (45’+1’).
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, Χριστακέας (51’) και Λάκης (52’) έχασαν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, ενώ στο 55’ τα πράγματα δυσκόλεψαν αισθητά για τον Σμόλικα καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαργιώτας για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης (είχε αντικρίσει την πρώτη στο 44’). Εκτελώντας, μάλιστα, το φάουλ που καταλογίστηκε στη φάση αυτή, ο Λιάκος έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του Παπαγιάννη. Ακολούθησαν δύο επικίνδυνες φάσεις με τους Παρασκευούδη (61’) και Γκατζούλη (69’), ενώ η αγωνιζόμενη με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον Δόξα πλησίασε στο γκολ με τον Λάκη (78’) και τον Σ. Φακίτσα (79’).
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία της παράτασης και στο 92’ η ομάδα του Βλαχογιαννίτη Νίκου Χρόνη (που είχε περάσει στο παιχνίδι και τον εξαιρετικά ποιοτικό Γκανάβα) πήρε το προβάδισμα χάρη στο εύστοχο σουτ του Νερπιέτρι. Ύστερα από λίγο επικράτησε αναταραχή στην κερκίδα, καθώς ο γνωστός Φαλανιώτης φίλαθλος Γιώργος Ντάμαλης είχε λιποθυμικό επεισόδιο και, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες πριν τη διακομιδή του στο Κ.Υ. Ελασσόνας, ο αγώνας διακόπηκε επί 6 λεπτά. Με την επανέναρξη του αγώνα, η ομάδα του Δημήτρη Αλεξανδρή έχασε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τους Δούκα (103’), Σ. Φακίτσα (105’+2’) και Ρόντε (105’+4’), αλλά τα πάντα κρίθηκαν οριστικά στο 112’, όταν ο Νερπιέτρι από δεξιά πλάσαρε τον Μιγδάνη για να διαμορφώσει το τελικό 0-2.
Αντάξια των απαιτήσεων της αναμέτρησης ήταν η διαιτησία του Κώστα Δημερά και των βοηθών του Κώστα Στάικου - Κώστα Γκαρέλη.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Δημήτρης Αλεξανδρής): Μιγδάνης, Παπανικολάου (58’ Παληγιάννης), Δ. Γκουρομπίνος, Ιωαννίδης, Κυπαρίσσης, Θ. Πέτρου (79’ Θανασούλης), Λιάκος (79’ Μ. Γκουρομπίνος), Δούκας (111’ Νταμπαλέτσιος),
Σ. Φακίτσας, Λάκης (102’ Ρόντε), Απ. Φακίτσας.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Πόνηρος, Μπαργιώτας, Αλατάς, Γούτος, Φούντογλου, Νερπιέτρι, Χριστακέας, Γκιόνα (58’ Κακαβίτσης), Γκατζούλης (85’ Γκανάβας), Παρασκευούδης (105’+3’ Χαρισούλης).
* Ο Σμόλικας θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 9ης Μαΐου τον νικητή του ετέρου ημιτελικού μεταξύ ΑΕ Κιλελέρ - ΠΟ Ελασσόνας (θα αναμετρηθούν στις 17 Απριλίου). Τους δύο υποψήφιους αντιπάλους των Φαλανιωτών «εκπροσώπησαν» χθες ο πρόεδρος της εκπροσώπου του Νομού Λάρισας στην Γ’ Εθνική Χρήστος Φτάρας και ο νέος προπονητής των Ελασσονιτών Βαγγέλης Στουρνάρας που βρέθηκαν - μεταξύ πολλών άλλων - στις κερκίδες του «Γεώργιος Μητσιμπόνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass