Κρίμα για την ΑΕΛ

*Ισοφαρίστηκε στο 90’ +4 από την ΑΕΚ Β’ σε 3-3 *Ελπίζει πλέον μόνο στη μάχη των δικαστηρίων

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2024 12:00

Παρουσία του τεχνικού της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα, αλλά και του Μπρούνο Άλβες, ΑΕΚ Β’ και ΑΕΛ προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο είχε έξι γκολ, αλλά όχι νικητή. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3, για τη 2η αγωνιστική των Play Off του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2, αποτέλεσμα ευνοϊκό για τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.


Οι «βυσσινί» πλησίασαν στο γκολ στο 34ο λεπτό, όταν ο Κωνσταντίνος Πλέγας σούταρε με δύναμη από μακριά, αλλά ο Γιώργος Θεοχάρης βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι και μετά αυτή να απομακρυνθεί. Δέκα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, με προσπάθεια του Θεοδόση Μαχαίρα, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου αποκατέστησε την ισορροπία.
Η ΑΕΛ έκανε την ολική ανατροπή με μακρινό σουτ του Φαμπρίτσιο Πεντρόζο στο 57’, αλλά η ομάδα του Νίκου Κούστα ισοφάρισε με τον Ζίνι στο 75’. Η ΑΕΛ του Παύλου Δερμιτζάκη πίστεψε πως θα έπαιρνε το «τρίποντο», όταν ο Νίκος Βλιώρας -που είχε περάσει αντί του τραυματία Πεντρόζο- με σουτ έκανε το 2-3. Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Ζαν Πιέρ Τιέι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με προβολή, σκορπώντας την απογοήτευση στη λαρισινή ομάδα, που πλέον ελπίζει να δικαιωθεί στη μάχη των… δικαστηρίων την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου, ώστε η ΑΕΚ Β’ να μην συμμετάσχει στα Play Off και να γίνει νέα κλήρωση, ενώ παράλληλα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νεομεταγραφέντες.
Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), ο οποίος είχε βοηθούς τους Ανδρέα Φωτόπουλο (Αθηνών) και Δημήτρη Βεργέτη (Αργολίδας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Ραντόνια (49’), Γιανναράκης (8’), Καλουτσικίδης (35’), Πλέγας (69’), Κοσσονού (86’) .
ΑΕΚ Β’ (Νίκος Κούστας): Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κάτσικας (64’ Παυλίδης), Λαμαράνα (64’ Ρουκουνάκης), Φοφανά (64’ Γκολφίνος), Χριστόπουλος (74’ Τιέι), Μαχαίρας, Ζίνι, Θεοδωρίδης (58’ Σαμπανάτζοβιτς).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (70’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (84’ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα, Κ. Παπαγεωργίου (70’ Θωμαΐδης), Μαυριάς, Νίνο (58’ Κοσσονού), Πεντρόσο (84’ λ.τρ Βλιώρας).

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ
Πετυχαίνοτας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 της Νίκης Βόλου στη Λιβαδειά, για τη 2η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League 2. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου εκμεταλλεύτηκε, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια βαθμών που είχε νωρίτερα η ΑΕΛ, η οποία είχε μείνει στο 3-3 με την ΑΕΚ Β’ στο Σεραφείδειο.
Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Γιώργο Νίκα μόλις στο 7ο λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για το «τρίποντο», και επισφράγισαν τη νίκη τους στο 69’ με σουτ του Παναγιώτη Συμελίδη. Ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο, πλέον, ο Λεβαδειακός, έχοντας αποκτήσει διαφορά επτά βαθμών.
Στα Play Out, Καμπανιακός και ΠΑΟΚ Β’ πέτυχαν σημαντικές νίκες επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Αιολικού, αντίστοιχα, ενώ νωρίτερα δεν είχε αναδείξει νικητή το παιχνίδι του ΠΟΤ Ηρακλής με την Κοζάνη. Μάλιστα, ο Καμπανιακός κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη θεσσαλική πόλη, χάρη σε γκολ του Φιλήμονα Φροσύνη στο 77’ ενώ είχε και δοκάρι στο 86’ με τον Γκερόν Τότσκα. Στην Ευκαρπία, τέλος, ο ΠΑΟΚ Β’ προηγήθηκε του Αιολικού με τους Ερμή Σελιμάι (30’) και Αργύρη Δαρέλα (57’). Το μόνο που κατάφερε ο σύλλογος από τη Μυτιλήνη, που βυθίζεται βαθμολογικά, ήταν να μειώσει με πέναλτι του Απόστολου Σαραντίδη στις καθυστερήσεις.
*Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play Off του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΑΕΚ Β’ - ΑΕΛ    3-3
Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου    2-0
ΡΕΠΟ: Μακεδονικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2 αγώνες)
1. Λεβαδειακός     34
2. ΑΕΛ     27
3. Νίκη Βόλου     17
4. ΑΕΚ Β’     17 -1αγ.
5. Μακεδονικός     16 -1αγ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΛ-Λεβαδειακός
ΑΕΚ-Μακεδονικός
*Ρεπό: Νίκη Βόλου
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play Out του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΠΟΤ Ηρακλής - Κοζάνη     1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καμπανιακός     0-1
ΠΑΟΚ Β’ - Αιολικός     2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ Β’     18 -1αγ.
2. ΠΟΤ Ηρακλής    17
3. Κοζάνη     16
4. Αναγέννηση Κ.    15
5. Καμπανιακός     15 -1αγ.
6. Αιολικός    11

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αν. Καρδίτσας - ΠΟΤ Ηρακλής
ΠΑΟΚ Β - Κοζάνη
Καμπανιακός - Αιολικός

 

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Η ομάδα μας θα συνεχίσει να μάχεται αγωνιστικά και νομικά»

Οι βυσσινί μετά το ματς εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία συνεχάρησαν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την ηρωική τους προσπάθεια. Παράλληλα τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται για ένα καλύτερο και δικαιότερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και νομικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της και την τεχνική ηγεσία για την ηρωική τους προσπάθεια, παρά τις αντίξοες συνθήκες που διεξήχθη και ο αγώνας με την ΑΕΚ Β’. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να μάχεται τόσο αγωνιστικά όσο και νομικά, για ένα καλύτερο και δικαιότερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, απαλλαγμένο από τη χυδαία διαφθορά και από Εκείνους τους αναλφάβητους πιονιέρους που θεωρούν άπαντες, εχθρούς και φίλους, ιθαγενείς. Θεωρούν επίσης δεδομένο ότι στο ποδόσφαιρο όπως και στα καθεστώτα, μπορείς να επιβάλεις τους δικούς σου κανόνες, ακόμη και όταν γράφεις το «Αυγώ» με Ω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass