Ο κόσμος κέρδισε, η ΑΕΛ έχασε…

* Εντός έδρας ήττα από τη Νίκη Βόλου μετά 60 χρόνια με 3-2 * Λαϊκό δικαστήριο στο τέλος για την τραγική εμφάνιση της ομάδας

Δημοσίευση: 21 Απρ 2024 11:30

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος
Ο κόσμος δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα χθες στο AEL FC ARENA, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ιδρυσή της, δυστυχώς όμως οι παίκτες της ΑΕΛ πραγματοποίησαν μια εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου και ηττήθηκαν από τη Νίκη Βόλου εντός έδρας με σκορ 3-2, που προήλθε από ανατροπή.


Μια ήττα που απογοήτευσε τους φιλάθλους, οι οποίοι δεν έπαψαν ποτέ να την ενθαρρύνουν με τα γνωστά συνθήματα, όμως στο τέλος είχαμε λαϊκά δικαστήρια για την τραγική εικόνα της και τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι.
Μετά από 60 χρόνια, η ομάδα της Νέας Ιωνίας χάλασε τα γενέθλια, πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα και αυτή η παράδοση που δεν διατηρήθηκε, ενόχλησε πάρα πολύ και αναμένονται εξελίξεις.
Στο πρώτο μέρος και μέχρι να προηγηθεί η ΑΕΛ ήταν εμφανώς καλύτερη, ενώ η Νίκη είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν γρήγορα. Ο Στίνα ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 23’ και ο Κρητικός με πέναλτι ισοφάρισε στο 30’ με το πρώτο μέρος να είναι ισόπαλο 1-1.
Η Νίκη δέχθηκε γκολ από τον Φατάι στο 49’, αλλά στο 53’ ο Ανδρέου και ο Λίταινας στο 69’ έκαναν την ανατροπή, ότι τα δύο από τα τρία γκολ της Νίκης πέτυχαν Λαρισαίοι, ο Τάσος Κρητικός και ο Δημήτρης Λίταινας, που ήταν και εκ των κορυφαίων των νικητών.
Όσον αφορά τα σχήματα, για την ΑΕΛ ο Βενετικίδης ήταν ο γκολκίπερ, οι Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (πλάγιοι μπακ), Ηλιάδης και Γιανναράκης (στόπερ) ήταν στην άμυνα, οι Πλέγας και Αντράντα οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Κ. Παπαγεωργίου μπροστά τους, στα πλάγια οι Στίνα στα δεξιά και Πεντρόσο στα δεξιά και φορ ο Φατάι.
Από την άλλη πλευρά για τη Νίκη ο Γκαραβέλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τοπαλίδης, Στίκας, Ανδρέου και Αναστασίου στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, οι Κυριακίδης, Λίταινας, Πέττας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Πολίτης, Κρητικός οι δύο εξτρέμ και ο Μπαλλάς ο κλασικός προωθημένος.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
6’: Σε σουτ του Αντράντα εντός περιοχής, κόντραρε η μπάλα στον Στίκα και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Γκαραβέλη να την μπλοκάρει.
10’: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Καλουτσικίδη να φεύγει μόνος από τα δεξιά και να «σπάει» την μπάλα συρτά μέσα στην καρδιά της περιοχής στον Πεντρόσο, που έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια.
13’: Ο Κ. Παπαγεωργίου έκανε το συρτό σουτ με ελεύθερο πεδίο μπροστά του, αλλά ο Γκαραβέλης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
17’: Ίδια κατάληξη με το σουτ του Φατάι εκτός περιοχής μετά από ομαδική συνεργασία των «βυσσινί».
18’: Από λάθος του Ηλιάδη, ο Πολίτης έβγαλε για τον Μπαλλά, αλλά ο τερματοφύλακας Βενετικίδης βγήκε στα όρια της περιοχής και απομάκρυνε με τα πόδια.
23’: Ο Γκαραβέλης απέκρουσε πλασέ του Φατάι, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής στον Στίνα, που βρήκε δίχτυα, καθώς ο Ανδρέου-και με τον τερματοφύλακα της Νίκης να είναι εκτός θέσης-δεν μπόρεσε να διώξει, παρότι ακούμπησε την μπάλα, η οποία κατέληξε εντός εστίας και έγινε το 1-0.
30’: Ο Μπαλλάς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Κυριακίδη και ανατράπηκε από τον Ηλιάδη. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Κρητικός, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βενετικίδη, που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει και έγινε το 1-1. Ο σκόρερ της Νίκης πάντως δεν πανηγύρισε, αφού είναι από το Πουρνάρι Συκουρίου και πρώην παίκτης της ΑΕΛ.
35’: Με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Γκαραβέλης μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία την κεφαλιά του Ηλιάδη μετά από κόρνερ.
36’: Ο Βενετικίδης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής του Κρητικού.
44’: Ο Πλέγας σούταρε έξω από την περιοχή πάνω από την εστία.
45’+1’: Σε μακρινό σουτ του Κυριακίδη η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
49’: Ο Στίνα από τα δεξιά της περιοχής ανενόχλητος, έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Φατάι, που με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της νικιώτικης εστίας, δίνοντας το προβάδισμα και πάλι στην ΑΕΛ με 2-1.
53’: Από κόρνερ του Κρητικού η μπάλα πέρασε στη μικρή περιοχή και ο Ανδρέου με σουτ από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε για δεύτερη φορά για τη Νίκη σε 2-2.
57’: Σε σέντρα του Θωμαΐδη από τα αριστερά και κεφαλιά του Πεντρόσο στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κατέληξε άουτ.
63’: Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, με τον Κρητικό να βγάζει τετ-α-τετ τον Μακατσάρια, ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα αποκρούστηκε μεν από τον Βενετικίδη, αλλά πήρε πορεία προς την εστία και λίγο πριν τη γραμμή ο Ηλιάδης έσωσε την ΑΕΛ.
64’: Ο Ανδρέου επέτρεψε μετά από δικό του λάθος στον Πεντρόσο να απειλήσει, αλλά ο Γκαραβέλης, που είχε βγει από την εστία του, απέκρουσε.
65’: Πάνω από τα δοκάρια η αξιόλογη κεφαλιά του Ηλιάδη μετά από κόρνερ του Κ. Παπαγεωργίου.
69’: Ο Λίταινας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και άλλαξε ελαφρώς πορεία, καταλήγοντας στη δεξιά γωνία του Βενετικίδη, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το τρίτο γκολ της Νίκης και έγινε το 2-3.
93’: Ο Μαυριάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη, που μπλόκαρε χαμηλά την μπάλα.
Ο διαιτητής κ. Αλέξανδρος Φωκάς, από την Ένωση Αχαΐας, δεν απέφυγε τα λάθη, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα. Στο 25’ θα μπορούσε να καταλογίσει ένα πέναλτι σε ανατροπή του Φατάι. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Σπήλιος Οικονόμου (Αχαΐας) και Μιχάλης Κακαφώνης (Αχαΐας).
Κίτρινες: Πεντρόσο-Πέττας, Λίταινας, Κυριακίδης.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βενετικίδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (69’ Κοσσονού), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας (69’ Παπαδόπουλος), Αντράντα (46’ Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου, Στίνα (76’ Μαυριάς), Πεντρόσο, Φατάι
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Λίταινας, Πέττας (76’ Γιαννίτσης), Πολίτης, Κρητικός (96’ Ναά), Μπαλλάς (46’ Μακατσάρια)
*Στα αξιοσημείωτα, η εισβολή δύο οπαδών της ΑΕΛ στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 81’, με αποτέλεσμα να διακοπεί για περίπου τέσσερα λεπτά η αναμέτρηση προσωρινά, ενώ υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας από τα καπνογόνα πριν την έναρξη του αγώνα.
* Δύο εντυπωσιακά πανό σήκωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ΑΕΛ. Το πρώτο έγραφε: 60 ΧΡΟΝΙΑ-ΒΥΣΣΙΝΙ-ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΙΤΛΟΙ ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ και το δεύτερο είχε αναφορά στο Πρωτάθλημα Ελλάδος και τα δύο Κύπελλα.
Πρωταθλητης ο Λεβαδειακος
Ο Λεβαδειακός νικώντας με 2-0 τον Μακεδονικό εντός έδρας αναδείχθηκε από χθες πρωταθλητής τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ ανόδου στον πρώτο όμιλο της Super League 2, αλλά με τρία υπολειπόμενα ματς για κάθε ομάδα εκτός της ΑΕΚ Β’.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου του πρώτου ομίλου της Super League 2:
*Λεβαδειακός-Μακεδονικός 2-0
(12’ Πολέτο, 48’ Ρομό)
*ΑΕΛ-Νίκη 2-3
(23’ Στίνα, 49’ Φατάι-30 πεν. Κρητικός, 54’ Ανδρέου, 69’ Λίταινας)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λεβαδειακός 41
ΑΕΛ 28
Νίκη 24
Μακεδονικός 21
ΑΕΚ 18
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
ΑΕΛ-ΑΕΚ Β’
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός
*Ρεπό: Μακεδονικός


Προκριθηκε στο Final-4 η Κ-19 της ΑΕΛ
Μετά την Κ-17 και η Κ-19 της ΑΕΛ ομάδα του Γιώργου Καμάκα, προκρίθηκε στο Final for της διοργάνωσης, μετά το σπουδαίο διπλό που έφερε στον Βόλο με αντίπαλο τη Νίκη (0-2).
Είναι μια σημαντική επιτυχία και υπάρχουν οι πιθανότητες μία από τις δύο διοργανώσεις να διεξαχθεί στη Λάρισα.


Κoντρα στον ΠΑΟΚ η Κ-17 της ΑΕΛ
Στο πλαίσιο της Β’ φάσης του ΣΤ’ Ομίλου του πρωταθλήματος Κ-17 της Super League, η ΑΕΛ αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας (12:00, «Αθλητικό Κέντρο Λώλας») τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass